НАЧАЛО Биткойн

Биткойн ETF или акции на MicroStrategy – коя е по-добрата инвестиция?

20.01.2024 13:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ETF или акции на MicroStrategy – коя е по-добрата инвестиция?

Въпросът дали да се инвестира в Биткойн борсово търгувани фондове (ETF) или в акции на MicroStrategy придоби значимост с неотдавнашното пускане на спот ETF за BTC.

Въпреки че тези ETF-и могат да повлияят на премията, с която се търгуват акциите на MicroStrategy спрямо Биткойн (BTC), някои твърдят, че акциите на MicroStrategy запазват уникални предимства.

MicroStrategy, която държи титлата на най-големия публично търгуван притежател на BTC, притежава значително предимство за инвеститорите, които искат да получат експозиция към криптовалутата. Дружеството може да се похвали с авоари на обща стойност 189,150 BTC към 26 декември. Въвеждането на спот Биткойн ETF-и обаче предоставя на инвеститорите алтернативен, по-достъпен начин за инвестиране в BTC.

Анализаторът на TD Cowen Ланс Витанза прогнозира, че появата на спот Биткойн ETF в САЩ вероятно ще намали премията, с която се търгуват акциите на MicroStrategy спрямо Биткойн.

Това свиване може да доведе до съществено покачване на цената на акциите на MicroStrategy, като потенциално намали настоящата 40% премия до диапазона от 15% до 25%. Въпреки неотдавнашния спад на акциите на MicroStrategy от 18.5%, Витанза и научният сътрудник Джонатан Наварете подчертават уникалните предимства, предлагани от акциите на компанията.

Едно от ключовите предимства е, че акционерите на MicroStrategy не са обременени с такси за управление, тъй като режийните разходи на компанията се покриват от паричните потоци от бизнеса с корпоративен софтуер.

Анализаторите подчертават, че свободните парични потоци на компанията по същество действат като “обратна такса” в полза на акционерите. От TD Cowen оценяват оперативния софтуерен бизнес на MicroStrategy на $1.25 милиарда, позовавайки се на приходите за третото тримесечие от софтуерни лицензи и абонаментни услуги.

Въпреки това, наблюдателите от бранша признават естествения спад в цената на акциите на MicroStrategy и считат, че наличието на спот Биткойн ETF-и предоставя на инвеститорите по-голяма възможност за избор. Възникват въпроси дали инвеститорите в Биткойн чрез MicroStrategy биха предпочели да продадат и да понесат капиталови печалби, за да преминат към ETF.

Въпреки че стратегическото управление на капитала и придобиването на BTC от основателя на MicroStrategy Майкъл Сейлър е похвално, анализаторите посочват, че наличието на спот Биткойн ETF предлага на инвеститорите по-голяма гъвкавост. Продължаващият дебат се съсредоточава върху предпочитанията на инвеститорите, като се има предвид настоящата оценка на стойността на предприятието и потенциалното въздействие на софтуерния бизнес на MicroStrategy, особено навлизането му в областта на изкуствения интелект.

В заключение, изборът между Биткойн ETF и акциите на MicroStrategy зависи от индивидуалните цели на инвеститорите и толерантността им към риска.

Уникалните предимства на MicroStrategy, включително липсата на такси за управление, може да се харесат на някои, но наличието на спот Биткойн ETF осигурява алтернатива за тези, които търсят разнообразни инвестиционни възможности в развиващия се пейзаж на криптовалутите.

Тъй като динамиката на пазара продължава да се развива, инвеститорите ще преценят предимствата и недостатъците на всеки инвестиционен инструмент, за да определят оптималната стратегия за своите портфейли.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

ЕЦБ критикува Биткойн, а еврото се срива срещу криптовалутата

Представители на Европейската централна банка (ЕЦБ) наскоро оприличиха Биткойн на „гол император“ на фона на въодушевлението около Биткойн ETF в Съединените щати.

23.02.2024 11:00 2 мин. четене

От злато към Биткойн – инвеститорите променят своите стратегии

В момента се наблюдава забележителна промяна в инвестиционния пейзаж, както се вижда от прозренията на Фред Крюгер, видна фигура в сферата на криптовалутите.

23.02.2024 9:00 2 мин. четене

Биткойн няма реална стойност и е риск за обществото според ЕЦБ

Биткойн продължава да бъде спорна тема, дори след като получи одобрение в САЩ за включване в борсово търгувани фондове (ETF), както отбелязват двама членове на Европейската централна банка в неотдавнашна публикация в блога си.

23.02.2024 8:30 1 мин. четене

Coinbase продължава да се разраства и Биткойн ETF играе голяма роля

Инвеститорите в Coinbase имат причина да се радват, тъй като платформата за търговия с криптовалути наскоро отчете първата си тримесечна печалба от две години насам.

22.02.2024 20:51 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.