НАЧАЛО Биткойн

Биткойн ETF е повратен момент за цялата финансова индустрия – ето защо

18.01.2024 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ETF е повратен момент за цялата финансова индустрия – ето защо

Потенциалното одобрение на спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF) е ключов момент в по-широката тенденция на токенизация на финансови активи, както подчерта главният изпълнителен директор на Circle Джереми Алаир.

Говорейки по време на Световния икономически форум в Давос, Алаир изтъкна неотдавнашната зелена светлина от Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) за спот Биткойн ETF. Това одобрение, дългоочаквано от крипто индустрията, се очаква да демократизира достъпа до Биткойн за широкия кръг инвеститори, като регулаторът одобри заявленията на 11 емитенти на BTC ETF.

Токенизацията включва издаването на финансови активи чрез дигитално представяне в блокчейн, като се простира отвъд криптовалутите и обхваща различни активи, като например актове за недвижими имоти и интелектуална собственост.

Алаир, предвиждайки трансформиращо въздействие, заяви:

Токенизацията на финансови активи в широк смисъл и на други видове собственост ще промени начина, по който работи финансовата индустрия. Тя ще промени достъпа до финансиране и финансови продукти.

Той изрази особен оптимизъм по отношение на одобрението от страна на шефа на BlackRock, Лари Финк, който вижда одобрението на ETF като ключова стъпка към по-широка токенизация. Като се има предвид статутът на BlackRock като най-големия мениджър на активи в света, неговата подкрепа се разглежда като значително потвърждение за движението за токенизация.

Неотдавнашните забележки на Финк позиционират одобрението на ETF като ключов етап, засилвайки убеждението на Allaire, че големите емитенти на активи по света ще въведат токенизирани версии на своите активи през тази година.

BlackRock, която вече получи одобрение за своето заявление за Биткойн ETF, очаква решение за своя спот ETF за Етериум, подаден през ноември.

Алаир подчерта нарастващото разбиране на SEC за блокчейн технологията, което се очаква да улесни широкото приемане на токенизацията.

Той заяви:

Наистина смятам, че не става въпрос само за валидиране на Биткойн. Мисля, че става въпрос за цялата архитектура на технологията, за това какво представлява тя.

Въпреки тези положителни развития някои критици, включително висш ръководител от Goldman Sachs Asset Management и главният изпълнителен директор на Social Capital Чамат Палихапития, остават скептични. Те твърдят, че одобрението на SEC за Биткойн ETF не дава автоматично легитимност на криптовалутата като стабилна инвестиция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Предстои ли шок на предлагането?

Тъй като бичият ръст на Биткойн продължава, в общността все по-често се говори за потенциални пречки при закупуването на BTC.

05.03.2024 11:00 1 мин. четене

Прогноза за Биткойн: $120,000 на хоризонта, но може да има корекция преди това

Анализаторът на CryptoQuant MAC.D прогнозира предстоящ възходящ ръст на Биткойн (BTC), който може да достигне до $120,000.

05.03.2024 6:00 2 мин. четене

Биткойн проби $67,000: Ще има ли рекорд преди халвинга?

Биткойн (BTC) продължава да очертава нова траектория, докато се приближава към априлското си халвинг събитие, като в началото на търговията в понеделник водещата криптовалута се покачи дори над $67,000 и сега се доближава до историческия си връх от $69,000 още повече.

04.03.2024 19:31 1 мин. четене

3 причини защо институциите искат да купуват Биткойн на всяка цена

По-рано тази година BTC отбеляза забележителен ръст от близо 50%, до голяма степен благодарение на дебюта на борсово търгуваните фондове за Биткойн (ETF).

04.03.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.