НАЧАЛО Биткойн

Печалбата на MicroStrategy от Биткойн вече надхвърля стойността на компанията

12.01.2024 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Печалбата на MicroStrategy от Биткойн вече надхвърля стойността на компанията

MicroStrategy, известен Биткойн (BTC) ентусиаст, е изправен пред предизвикателства през новата година, тъй като акциите на компанията спаднаха с над 20%, което доведе до намаляване на пазарната стойност с $4 милиарда. 

За разлика от тях, при Биткойн се наблюдава положителна тенденция, като през януари цената на монетата се повиши с над 10%.

Компанията за софтуер за данни притежава в баланса си впечатляващите 189,150 BTC, което надхвърля реалната ѝ пазарна стойност с над $1 милиард.

Тази оценка обаче може да е малко по-ниска поради факта, че част от BTC токените  са придобити чрез заемни средства. Според информацията MicroStrategy е спечелила приблизително 49% от инвестициите си в Биткойн.

Ситуацията се изостря от решението на бившия главен изпълнителен директор Майкъл Сейлър да продаде 315,000 акции на компанията на стойност $170.5 милиона. Сайлър, известен привърженик на Биткойн, планира да продава по 5,000 акции дневно до 5 април. Въпреки оповестяването на продажбата на 30,000 акции за $19.1 милиона, акциите на компанията в момента се търгуват с около 16% под средната продажна цена. 

Забележително е, че това е първата продажба на акции на Сейлър от 12 години насам. Генерираните средства са предназначени за лични покупки на BTC и за покриване на финансови задължения, вероятно свързани с нерешени обвинения за укриване на данъци от окръг Колумбия.

Тъй като Биткойн получава все по-голямо признание чрез спот ETF-и, привлекателността на MicroStrategy може да намалее.

Анализаторите предполагат, че стабилният софтуерен бизнес на компанията, постоянно печеливш през последното десетилетие, може да компенсира свързаната с Биткойн волатилност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ако бяхте инвестирали $1 в Биткойн или злато през 2009 година колко щяхте да спечелите?

В инвестиционните хроники 2009 г. се откроява като ключов момент, белязан от зараждането на Биткойн (BTC) и началото на “крипто пътешествието”.

13.04.2024 7:00 2 мин. четене

Фактор, който трябва да се наблюдава, за да разберем дали Биткойн се насочва към $100,000

Известен крипто анализатор посочи значим индикатор, който може да сигнализира за съществено поскъпване на Биткойн (BTC) към шестцифрена територия.

12.04.2024 20:00 1 мин. четене

Халвингът вече се е отразил на цената на Биткойн според директора на най-голямата майнинг компания

Фред Тийл, главен изпълнителен директор на Marathon Digital Holdings Inc., наскоро обсъди бъдещата динамика на Биткойн.

11.04.2024 21:30 2 мин. четене

Хонконг вероятно ще одобри спот Биткойн ETF още следващата седмица

Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) в Хонконг се очаква да обяви одобрението на първите спот фондове за търговия с Биткойн (ETF) в града около 15 април, както твърдят запознати източници, цитирани от Reuters.

11.04.2024 16:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.