НАЧАЛО Други

Binance.US отговаря на обвиненията на SEC: Изключва криптовалутни двойки

юни 9, 2023 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance.US отговаря на обвиненията на SEC: Изключва криптовалутни двойки

Binance.US наскоро направи значителни промени след съдебните действия на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

Над 40 двойки за търговия бяха извадени от списъка за търговия на компанията, а порталът за извънборсова търговия беше временно спрян поради жалбата, подадена срещу Binance и нейния главен изпълнителен директор Чанпен Джао.

В жалбата, която включва повече от 13 обвинения, борсата беше обвинена в неправилно управление на средства на клиенти и предоставяне на невярна информация на инвеститорите и регулаторните органи. Действията на Binance.US изглежда са насочени към постигане на съответствие в отговор на обвиненията.

Това неотдавнашно развитие на събитията разстрои индустрията на дигиталните активи, тъй като две големи крипто борси бяха подложени на контрол от страна на американските регулаторни органи. В отговор на предполагаеми нарушения на американските закони за ценните книжа бяха предприети действия за принудително изпълнение. Binance.US, като един от засегнатите субекти, сега предприема стъпки за справяне със ситуацията.

В отговор на обвиненията на SEC Binance.US премахна над 40 търговски двойки от платформата си и временно спря портала си за извънборсова търговия, като и двете действия бяха осъществени след подаването на жалбата.

Борсата обаче уточни, че нейните функции за депозиране и теглене на средства работят нормално.

Тези промени засегнаха множество криптовалути, включително AAVE, ANT, BAL, COMP, както и няколко двойки за търговия с Биткойн (BTC), като VET, LRC и MANA.

Освен това Binance.US коригира услугата си за купуване, продаване и конвертиране, като намали броя на поддържаните двойки за търговия. Актуализираното предложение вече поддържа 20 актива, включително криптовалути като USDT и BNB.

Компанията увери потребителите, че ще бъдат уведомени, когато порталът за извънборсова търговия заработи отново. Освен това, съдебните документи, свързани с жалбата, разкриха, че през 2022 г. борсата е претърпяла загуба от $181 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изглежда бъдещето на икономиката на САЩ според Bank of America

През септември 2023 г. икономиката на САЩ надмина очакванията въпреки предизвикателствата, породени от усилията на страните от БРИКС срещу долара.

октомври 1, 2023 16:00 2 мин. четене

Края на годината може да се окаже много силен за фондовия пазар

Tенденцията за сезонност на фондовите пазари се прояви почти перфектно през третото тримесечие на 2023 г., като август и септември оправдаха репутацията си на жестоки месеци за американските акции.

октомври 1, 2023 12:00 3 мин. четене

Правителството на САЩ се спаси от това да спре да работи

Конгресът на САЩ прие закон, който предотврати скъпоструващото спиране на работата на федералните агенции и осигури функционирането на правителството до 17 ноември.

октомври 1, 2023 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия иска да се създаде единна дигитална валута за съюза

Докато икономическата коалиция БРИКС проучва алтернативи на щатския долар, Русия се застъпва за създаването на единна дигитална валута за търговия в рамките на блока.

октомври 1, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.