НАЧАЛО Други

Binance стартира нов фонд за крипто индустрията

ноември 14, 2022 15:24 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance стартира нов фонд за крипто индустрията

Най-голямата крипто борса Binance ще стартира нов фонд за подпомагане на крипто проекти, изправени пред ликвидни проблеми.

Чанпен Джао, главен изпълнителен директор на Binance, съобщи за плана в Twitter на 14 ноември, споделяйки че отговарящите на условията проекти могат да се свържат с Binance Labs – звеното за рисков капитал на крипто гиганта.

За да се намалят по-нататъшните негативни домино ефекти от кризата на FTX, Binance ще създаде фонд за възстановяване на крипто индустрията, за да помогне на проекти, които са стабилни, но са в ликвидна криза. Скоро ще има повече подробности.

В друг туит Джао сподели, че вратите са отворени за всички крипто инвеститори, които желаят да участват и допринесат за фонда. Също така наскоро той обеща, че ще бъде по-критичен към конкурентите си за напред.

Първоначално, управляваната от Чанпен Джао крипто борса изяви желание да придобие FTX, но след извръшени проверки се отказа от сделката.

Идеята идва в момент, в който се разпространяват последиците от срива на FTX. От ликвидната криза на крипто борсата са засегнати най-различни проекти, стартъпи, инвеститори и борси. Крипто заемодателя BlockFi също се изправи пред трудности заради кризата с FTX.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: $180 милиарда бяха заличени от крипто пазара за 7 дни


Други известни пострадали инвеститори са Tiger Global, Temasek, Paradigm и Sequoia Capital. За момента обаче не е оповестено публично колко точно са инвестирали в FTX.

Том Брейди, звездата от NFL и бившата му съпруга, моделът Жизел Бюндхен, както и баскетболната звезда Стеф Къри са сред хората, които са претърпели загуби, тъй като са имали инвестиции в крипто борсата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Слабата политика на Русия може да се окаже пагубна за икономиката

Според доклад на Руския център за макроикономически анализи и краткосрочни прогнози руската икономика е изправена пред предизвикателства, свързани с времето, в което политиците полагат усилия за ограничаване на инфлацията и стабилизиране на рублата.

септември 25, 2023 15:00 2 мин. четене

Ще издържи ли САЩ на икономическите заплахи?

Икономиката на САЩ се сблъска с предизвикателства през тази година и сега е изправена пред съвкупност от потенциални опасности, които могат да доведат до по-голяма несигурност.

септември 25, 2023 13:00 3 мин. четене

САЩ вероятно ще вдигне още един път лихвените проценти тази година – какво означава това за Биткойн?

Най-новото обобщение на икономическите прогнози на Федералния резерв на САЩ, което беше публикувано по-рано тази седмица, предлага ценна информация за перспективите на централната банка по отношение на лихвените проценти и икономиката в по-широк план.

септември 25, 2023 11:15 3 мин. четене

Топ 4 предизвикателства пред разширяването на БРИКС

През последните години се наблюдава засилване на геополитическото напрежение, което води до намаляване на усилията за сътрудничество, особено между големите държави.

септември 25, 2023 9:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.