Home

Binance стартира нов фонд за крипто индустрията

14.11.2022 15:24 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance стартира нов фонд за крипто индустрията

Най-голямата крипто борса Binance ще стартира нов фонд за подпомагане на крипто проекти, изправени пред ликвидни проблеми.

Чанпен Джао, главен изпълнителен директор на Binance, съобщи за плана в Twitter на 14 ноември, споделяйки че отговарящите на условията проекти могат да се свържат с Binance Labs – звеното за рисков капитал на крипто гиганта.

За да се намалят по-нататъшните негативни домино ефекти от кризата на FTX, Binance ще създаде фонд за възстановяване на крипто индустрията, за да помогне на проекти, които са стабилни, но са в ликвидна криза. Скоро ще има повече подробности.

В друг туит Джао сподели, че вратите са отворени за всички крипто инвеститори, които желаят да участват и допринесат за фонда. Също така наскоро той обеща, че ще бъде по-критичен към конкурентите си за напред.

Първоначално, управляваната от Чанпен Джао крипто борса изяви желание да придобие FTX, но след извръшени проверки се отказа от сделката.

Идеята идва в момент, в който се разпространяват последиците от срива на FTX. От ликвидната криза на крипто борсата са засегнати най-различни проекти, стартъпи, инвеститори и борси. Крипто заемодателя BlockFi също се изправи пред трудности заради кризата с FTX.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: $180 милиарда бяха заличени от крипто пазара за 7 дни


Други известни пострадали инвеститори са Tiger Global, Temasek, Paradigm и Sequoia Capital. За момента обаче не е оповестено публично колко точно са инвестирали в FTX.

Том Брейди, звездата от NFL и бившата му съпруга, моделът Жизел Бюндхен, както и баскетболната звезда Стеф Къри са сред хората, които са претърпели загуби, тъй като са имали инвестиции в крипто борсата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Meta и Apple спират AI разработките в ЕС поради регулаторни опасения

Meta, следвайки примера на Apple, реши да спре пускането на нови функции с изкуствен интелект (AI) в Европейския съюз (ЕС) заради регулаторна несигурност.

19.07.2024 9:00 1мин. четене

BlockFi започва да връща средства на клиенти чрез Coinbase

Изпадналият в несъстоятелност крипто заемодател BlockFi се подготвя да върне средствата на своите клиенти този месец, като Coinbase ще се заеме с разпределението.

19.07.2024 8:00 2мин. четене

САЩ трябва да изчакат по-дълго преди да редуцират лихвените проценти – МВФ

На 18 юли Европейската централна банка (ЕЦБ) реши да запази основните си лихвени проценти непроменени, с което даде знак за пауза, насочена към преодоляване на продължаващите опасения за инфлацията.

19.07.2024 6:30 2мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: Джо Байдън предполагаемо се оттегля от президентската надпревара

Президентската битка в САЩ между Джо Байдън и Доналд Тръмп може би върви към своя край.

19.07.2024 1:45 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.