НАЧАЛО Други

Binance стартира нов фонд за крипто индустрията

ноември 14, 2022 15:24 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance стартира нов фонд за крипто индустрията

Най-голямата крипто борса Binance ще стартира нов фонд за подпомагане на крипто проекти, изправени пред ликвидни проблеми.

Чанпен Джао, главен изпълнителен директор на Binance, съобщи за плана в Twitter на 14 ноември, споделяйки че отговарящите на условията проекти могат да се свържат с Binance Labs – звеното за рисков капитал на крипто гиганта.

За да се намалят по-нататъшните негативни домино ефекти от кризата на FTX, Binance ще създаде фонд за възстановяване на крипто индустрията, за да помогне на проекти, които са стабилни, но са в ликвидна криза. Скоро ще има повече подробности.

В друг туит Джао сподели, че вратите са отворени за всички крипто инвеститори, които желаят да участват и допринесат за фонда. Също така наскоро той обеща, че ще бъде по-критичен към конкурентите си за напред.

Първоначално, управляваната от Чанпен Джао крипто борса изяви желание да придобие FTX, но след извръшени проверки се отказа от сделката.

Идеята идва в момент, в който се разпространяват последиците от срива на FTX. От ликвидната криза на крипто борсата са засегнати най-различни проекти, стартъпи, инвеститори и борси. Крипто заемодателя BlockFi също се изправи пред трудности заради кризата с FTX.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: $180 милиарда бяха заличени от крипто пазара за 7 дни


Други известни пострадали инвеститори са Tiger Global, Temasek, Paradigm и Sequoia Capital. За момента обаче не е оповестено публично колко точно са инвестирали в FTX.

Том Брейди, звездата от NFL и бившата му съпруга, моделът Жизел Бюндхен, както и баскетболната звезда Стеф Къри са сред хората, които са претърпели загуби, тъй като са имали инвестиции в крипто борсата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Aave взе решение да изчисти дългове за милиони

DeFi протоколът Aave прие предложение за управление, което имаше за цел да премахне излишния дълг в CRV резерва на пула за ликвидност v2 на Етериум.

януари 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Закупилите NFT на Porsche могат да ги върнат в срок от 14 дни

Porsche създаде прецедент в сферата на NFT с включването на 14-дневен срок за връщане в условията на дебютната си колекция.

януари 28, 2023 11:00 2 мин. четене

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене