НАЧАЛО Други

$180 милиарда бяха заличени от крипто пазара за 7 дни

14.11.2022 14:16 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
$180 милиарда бяха заличени от крипто пазара за 7 дни

За една седмица общата капитализация на крипто пазара е спаднала от $1.02 трилиона до $838.37 милиарда. Това е спад на от около $179 милиарда или близо 17.6%.

В същото време пазарната капитализация на най-големия крипто актив – Биткойн (BTC) е спаднала от около $398.7 милиарда до $324 милиарда. Реално това е спад на стойност около $74 милиарда или 18.7%.

Биткойн (BTC) се понижи с близо 19% през седмицата, като в момента се търгува на цена от $16,738.

Техническият анализатор Матю Хайланд смята, че кризата се случва, защото крипто пазарът все още има проблеми, които са довели до това, че недостатъците на един участник са се прехвърлили върху другите.

Хайланд сподели в Twitter:

Цялото крипто пространство има твърде много единични точки на провал. Ако една борса или едно лице се срине, това не трябва да води до срив на целия пазар. Но това е реалността на този пазар в момента. Той е МНОГО рисков. Надявам се, че силите ще бъдат разпределени по начин, по-който ако някой падне, останалите ще бъдем добре.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Вълкът от Уолстрийт: 3 съвета за оцеляване в крипто зимата


 

По-рано той отбеляза, че индексът Nasdaq е регистрирал един от най-големите си отскоци в историята в края на миналата седмица. 

Хайланд смята, че е по-добре да се надяваме, че отскокът на индекса ще продължи, защото всяко отдръпване вероятно ще окаже голям натиск върху крипто пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Отношенията между Русия и Бразилия ще разширят значително влиянието на съюза

По време на 12-ата сесия на Междуправителствената руско-бразилска комисия за търговско-икономическо, научно и техническо сътрудничество се случиха важни събития, които отбелязаха значителен напредък в руско-бразилските отношения.

29.02.2024 19:00 2 мин. четене

Как войната в между Израел и Хамас се отразява на икономиката на Египет

Конфликтът между Израел и Газа има дълбоки икономически последици за Египет, като засилва и без това несигурното състояние на икономиката му.

29.02.2024 16:00 2 мин. четене

Биткойн ETF е само началото според създателя на Chainlink (LINK)

Сергей Назаров, създател на Chainlink (LINK), смята, че неотдавнашното въвеждане на спот Биткойн (BTC) борсово търгуваните фондове (ETF), е ключов момент за индустрията, който може да доведе до значителен приток на капитали от световния финансов сектор.

29.02.2024 14:30 2 мин. четене

БРИКС: 25 държави чакат да бъдат приети в съюза

През 2024 г. алиансът БРИКС разшири членството си от 5 държави до 9. Съюзът предвижда значителна промяна в световния финансов пейзаж, като цели да установи нов световен ред, в който развиващите се държави да играят централна роля.

29.02.2024 12:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.