НАЧАЛО Други

BlockFi: Замръзяваме тегленията заради липсата на яснота около FTX

11.11.2022 13:47 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
BlockFi: Замръзяваме тегленията заради липсата на яснота около FTX

BlockFi споделиха, че ще ограничат дейността си след срива на FTX и предупредиха потребителите да не депозират в платформата.

Компанията заяви в Twitter, че заради липсата на яснота около настоящата ситуация с FTX ще спре тегленията на клиенти. Според информацията техен приоритет остават клиентите им и тяхната сигурност.

BlockFi са разбрали за ликвидната криза на крипто борсата чрез Twitter, както всички други в секртора. Също така предупредиха клиентите си да не депозират в техния портфейл или в лихвени сметки.

Това се случи само два дни след като основателят и главен оперативен директор на компанията Флори Маркес туитна, че всички продукти на BlockFi са напълно функциониращи и че компанията е независима структура поне до юли следващата година.

BlockFi и FTX US се договориха през юли за сделка, в която FTX US ще предостави на американския заемодател кредитна линия в размер на $400 милиона, което също така ще позволи на крипто борсата да придобие компанията. Стойността на сделката ще зависи от определени условия поставени към BlockFi.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) и фондовия пазар се възстановяват


Ако тези условия бъдат изпълнени, FTX US ще трябва да похарчат до $240 милиона, за да придобие заемодателя. Ако условията не са изпълнени обаче, BlockFi може да бъде продадена за едва $15 милиона.

Маркес отбеляза, че американският заемодател е независима бизнес единица и подчерта, че сделката е с FTX US, а не с FTX.

Изглежда обаче, че тази сделка е поставена под съмнение след разкритието, че FTX, е имала дупка в счетоводните си книги в размер около $8 милиарда.

Сега FTX е обект на разследвания от страна на щатските правоприлагащи органи и е спряла тегленията. Според основателя на FTX Сам Банкман-Фрийд FTX US е добре, но компанията обяви на официалния си сайт в четвъртък, че може да спре търговията през следващите дни и посъветва потребителите да спрат да депозират.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Политиката на Федералния резерв изкара милиарди на банките – но това вече приключи

Големите банки, включително JPMorgan Chase, Wells Fargo и Citigroup, отчетоха по-добри от очакваното печалби и приходи за първото тримесечие, което е сигнал за стабилна икономика.

14.04.2024 17:10 2 мин. четене

4 причини защо фондовия пазар ще продължава да чупи рекорди

Според стратег от Goldman Sachs тазгодишното рали на акциите обещава по-нататъшен растеж. Джон Флуд, ръководител на отдел “Търговия с акции в Северна и Южна Америка” в подразделението за глобално банкиране и пазари на Goldman, сподели своите виждания по време на неотдавнашен брифинг.

14.04.2024 17:00 2 мин. четене

2 криптовалути, които може да са по-добра инвестиция от златото

Златото бележи завиден възход, като през цялата година поставя нови рекордни стойности, привличайки значителен интерес от страна на инвеститорите на фона на повишено търсене.

14.04.2024 16:00 2 мин. четене

Предупреждение за глобалната икономика от директора на МВФ

Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд, отправи тържествено предупреждение относно състоянието на световната икономика.

14.04.2024 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.