НАЧАЛО Други

BlockFi: Замръзяваме тегленията заради липсата на яснота около FTX

ноември 11, 2022 13:47 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
BlockFi: Замръзяваме тегленията заради липсата на яснота около FTX

BlockFi споделиха, че ще ограничат дейността си след срива на FTX и предупредиха потребителите да не депозират в платформата.

Компанията заяви в Twitter, че заради липсата на яснота около настоящата ситуация с FTX ще спре тегленията на клиенти. Според информацията техен приоритет остават клиентите им и тяхната сигурност.

BlockFi са разбрали за ликвидната криза на крипто борсата чрез Twitter, както всички други в секртора. Също така предупредиха клиентите си да не депозират в техния портфейл или в лихвени сметки.

Това се случи само два дни след като основателят и главен оперативен директор на компанията Флори Маркес туитна, че всички продукти на BlockFi са напълно функциониращи и че компанията е независима структура поне до юли следващата година.

BlockFi и FTX US се договориха през юли за сделка, в която FTX US ще предостави на американския заемодател кредитна линия в размер на $400 милиона, което също така ще позволи на крипто борсата да придобие компанията. Стойността на сделката ще зависи от определени условия поставени към BlockFi.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) и фондовия пазар се възстановяват


Ако тези условия бъдат изпълнени, FTX US ще трябва да похарчат до $240 милиона, за да придобие заемодателя. Ако условията не са изпълнени обаче, BlockFi може да бъде продадена за едва $15 милиона.

Маркес отбеляза, че американският заемодател е независима бизнес единица и подчерта, че сделката е с FTX US, а не с FTX.

Изглежда обаче, че тази сделка е поставена под съмнение след разкритието, че FTX, е имала дупка в счетоводните си книги в размер около $8 милиарда.

Сега FTX е обект на разследвания от страна на щатските правоприлагащи органи и е спряла тегленията. Според основателя на FTX Сам Банкман-Фрийд FTX US е добре, но компанията обяви на официалния си сайт в четвъртък, че може да спре търговията през следващите дни и посъветва потребителите да спрат да депозират.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Саудитска Арабия намалява производството на петрол и газ

Суровият петрол и природният газ се възстановиха по-рано днес, след като Саудитска Арабия обяви значително намаляване на производството с един милион барела на ден по време на неотдавнашната среща на върха на ОПЕК+.

юни 7, 2023 6:00 3 мин. четене

SEC иска да замрази активите на Binance.US

На 6 юни Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) предприе правна стъпка, като подаде молба за издаване на ограничителна заповед срещу Binance.US.

юни 7, 2023 5:00 1 мин. четене

Крипто гигантите се възползват от възможността на фона на съдебното дело срещу Binance

Неотдавна се появиха важни новини, свързани със съдебния иск на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу Binance за предполагаеми нарушения на законите за ценните книжа.

юни 6, 2023 17:17 2 мин. четене

Проблемите на Binance се задълбочават – SEC завежда дело срещу крипто борсата

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) подаде иск срещу Binance, най-голямата крипто борса в света и нейния главен изпълнителен директор и основател Чанпен Джао.

юни 6, 2023 14:14 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.