НАЧАЛО Други

BlockFi: Замръзяваме тегленията заради липсата на яснота около FTX

ноември 11, 2022 13:47 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
BlockFi: Замръзяваме тегленията заради липсата на яснота около FTX

BlockFi споделиха, че ще ограничат дейността си след срива на FTX и предупредиха потребителите да не депозират в платформата.

Компанията заяви в Twitter, че заради липсата на яснота около настоящата ситуация с FTX ще спре тегленията на клиенти. Според информацията техен приоритет остават клиентите им и тяхната сигурност.

BlockFi са разбрали за ликвидната криза на крипто борсата чрез Twitter, както всички други в секртора. Също така предупредиха клиентите си да не депозират в техния портфейл или в лихвени сметки.

Това се случи само два дни след като основателят и главен оперативен директор на компанията Флори Маркес туитна, че всички продукти на BlockFi са напълно функциониращи и че компанията е независима структура поне до юли следващата година.

BlockFi и FTX US се договориха през юли за сделка, в която FTX US ще предостави на американския заемодател кредитна линия в размер на $400 милиона, което също така ще позволи на крипто борсата да придобие компанията. Стойността на сделката ще зависи от определени условия поставени към BlockFi.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) и фондовия пазар се възстановяват


Ако тези условия бъдат изпълнени, FTX US ще трябва да похарчат до $240 милиона, за да придобие заемодателя. Ако условията не са изпълнени обаче, BlockFi може да бъде продадена за едва $15 милиона.

Маркес отбеляза, че американският заемодател е независима бизнес единица и подчерта, че сделката е с FTX US, а не с FTX.

Изглежда обаче, че тази сделка е поставена под съмнение след разкритието, че FTX, е имала дупка в счетоводните си книги в размер около $8 милиарда.

Сега FTX е обект на разследвания от страна на щатските правоприлагащи органи и е спряла тегленията. Според основателя на FTX Сам Банкман-Фрийд FTX US е добре, но компанията обяви на официалния си сайт в четвъртък, че може да спре търговията през следващите дни и посъветва потребителите да спрат да депозират.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance блокира клиентски сметки свързани с Bitzlato

Потребители на криптоборсата Binance споделиха, че гиганта в индустрията е блокирал множество сметки в платформата си във връзка с разследването на Bitzlato.

януари 31, 2023 8:02 2 мин. четене

Какво се случва с имота на Ружа Игнатова в Лондон?

Основателката на OneCoin Ружа Игнатова, известна още като „криптокралицата“, е свързана с британско правителствено досие за имот в Лондон.

януари 30, 2023 17:02 3 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене