НАЧАЛО Други

Binance ще купи криптовалути за $1 милиард

март 13, 2023 17:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance ще купи криптовалути за $1 милиард

В последно време криптовалутната индустрия е изправена пред сериозни предизвикателства, особено по отношение на стабилните монети и банковата система, която ги поддържа.

След фалита на три големи банки, подкрепящи криптовалутите – Silicon Valley Bank (SVB), Silvergate Bank и Signature Bank – цената на стабилната монета USDC падна до $0.87 от референтната си стойност от $1.

На фона на нарастващите опасения за бъдещето на стабилните монети, на 13 март главният изпълнителен директор и съосновател на Binance Чанпен Джао обяви, че инициативата на компанията за възстановяване на индустрията ще преобразува останалите средства на стойност $1 милиард от BUSD в криптовалути с висока пазарна капитализация като Биткойн (BTC), Binance Coin (BNB) и Етериум (ETH).

Причини за решението

Ходът на Джао идва в отговор на неотдавнашната нестабилност около стабилните монети и банковата система, която ги поддържа. В Twitter той обясни, че “промените в стабилните монети и банките” са наложили преобразуването на средствата от BUSD в по-стабилни криптовалути. Освен това той сподели връзки към хеш идентификатора на транзакциите за конвертирането на BTC и ETC. Джао разкри, че конвертирането на $980 милиона е отнело само 15 секунди и е струвало $1.98 за транзакционни такси.

Смесени реакции от крипто общността

След съобщението на Джао криптообщността в Twitter имаше смесени реакции. Някои похвалиха решението, наричайки го “чисто злато” и предложиха да се използват алтернативни валути за фиксиране на стабилни монети. Други, обаче, изразиха загриженост относно решението да се продаде BUSD, който се предполага, че е стабилна монета и да се преобразува в по-волатилни активи.

Въздействието на неотдавнашните банкови фалити върху стабилните монети

Неотдавнашните фалити на банки, които поддържат стабилни монети, оказаха значително въздействие върху тяхната стабилност. Circle, компанията зад USDC, разкри на 10 март, че около $3.3 милиарда са били държани във фалиралата SVB, което предизвика първоначалното обезценяване на стабилната монета.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Signature Bank затворена от регулатори на щата Ню Йорк


Въпреки това до 13 март USDC се върна обратно към фиксираната си стойност от $1 като към момента на писане на статията се колебае около $0.99. Нестабилността на USDC предизвика ефекта на доминото върху други стабилни монети като DAI, USDD и FRAX, които също се отдалечиха от обвързаността си от 1:1 със щатския долар. Circle също така разполага с неразкрита сума резервни средства, заседнали в Silvergate, друга базирана в САЩ банка, която наскоро фалира.

Бъдещето на стабилните монети и банковата система

Неотдавнашните събития, свързани със стабилните монети и банковата система, която ги поддържа, оставиха цялото крипто пространство на ръба. Потребителите в Twitter изразиха опасения, че “не е останал никой, който да банкира крипто компаниите”. Решението на Binance да преобразува своя фонд за възстановяване от BUSD в криптовалути също подчерта тези опасения. Тъй като крипто индустрията продължава да се развива, предстои да видим как стабилните монети и банковата система ще се адаптират към променящия се пейзаж.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Планът на Ч. Палихапития за разобличаване на счупената финансова система на САЩ

Чамат Палихапития, милиардер и рисков капиталист, наскоро сподели мнението си за кризата във финансовата система на САЩ в новия епизод на подкаста “All-In”.

март 27, 2023 7:00 1 мин. четене

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене