НАЧАЛО Други

Binance регистрира рязки увеличения на тегленията след проблемите с BUSD

февруари 14, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance регистрира рязки увеличения на тегленията след проблемите с BUSD

Binance отбеляза рязко увеличение на тегленията през последните 24 часа, тъй като инвеститорите изглежда са изплашени от последните новини за регулаторни действия срещу BUSD.

Наскоро стана ясно, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) е уведомила за потенциални изпълнителни действия срещу – Paxos, твърдейки, че една от емитираните от компанията стабилни монети BUSD е ценна книга.

От своя страна Департаментът за финансови услуги на Ню Йорк (NYDFS) забрани на компанията да издава нови токени.

Изтичането на средства и изгарянето на токени очевидно са в отговор на тези събития, като потребителите се оттеглят от стабилната монета поради опасения от по-нататъшни регулаторни действия.

Според данните Binance регистрира 24-часови нетни изходящи потоци от мултиверижни токени в размер на $788 милиона, причинени от изходящи потоци в размер на $2.7 милиарда, надвишаващи входящите потоци от около $1.97 милиарда.

Други данни сочат, че това е най-големият 24-часов нетен отлив от 17 декември насам, когато одитите на доказателствата за резерв на Binance бяха премахнати от уебсайта на одитора Mazars.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Предстои гигантски срив, Биткойн ще стигне $500,000 – Робърт Кийосаки


Междувременно според Peckshield, BUSD регистрира значителни обратни изкупувания, като през последните 24 часа са изгорени 342 милиона BUSD.

Главният изпълнителен директор на компанията, Чанпен Джао заяви, че BUSD се издава и изкупува от Paxos и че средствата са в безопасност, и са напълно обезпечени с резерви в банките на Paxos.

Джао добави, че ако в бъдеще съдът постанови, че BUSD е ценна книга, това ще окаже голямо влияние върху крипто сектора и ще определи развитие му в тази юрисдикция.

Според последния доклад за резервите на Paxos, BUSD е обезпечена с $636 милиона в брой, $12 милиарда в обратни репо споразумения, обезпечени с държавни ценни книжа и $3.3 милиарда в държавни облигации на САЩ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Планът на Ч. Палихапития за разобличаване на счупената финансова система на САЩ

Чамат Палихапития, милиардер и рисков капиталист, наскоро сподели мнението си за кризата във финансовата система на САЩ в новия епизод на подкаста “All-In”.

март 27, 2023 7:00 1 мин. четене

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене