НАЧАЛО Други

Чанпен Джао коментира регулаторните проблеми на BUSD

февруари 14, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Чанпен Джао коментира регулаторните проблеми на BUSD

Неотдавнашното разследване на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) срещу Paxos, емитента на Binance USD (BUSD), предизвика вълнение в криптообщността.

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао (CZ) се включи в социалните медии, за да изясни ситуацията.

CZ се включи в Twitter, за да подчертае, че BUSD се издава и изкупува от Paxos и че средствата са в безопасност. Той обясни, че Департаментът за финансови услуги на Ню Йорк (NYDFS) е наредил на Paxos да спре създаването на нови BUSD на Binance.

Главният изпълнителен директор на Binance заяви, че BUSD е стабилна монета, изцяло притежавана и управлявана от Paxos и че разследването може да доведе до намаляване на количеството BUSD с течение на времето. Въпреки това Paxos ще продължи да управлява продукта и да обработва обратните изкупувания.

Според CZ средствата са в безопасност и са напълно обезпечени с резерви в банките на Paxos. Резервите са преминали през множество одити от различни фирми, отбеляза той.

CZ заяви, че не разполага с никаква информация за докладваното съдебно дело между SEC и Paxos, тъй като делото е между SEC и Paxos, а той не е експерт по въпроса.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Дали неотдавнашния скок на цената е признак за нов бичи тренд?


Въпреки това той заяви, че ако в бъдеще съдът постанови, че BUSD е ценна книга, това ще окаже голямо влияние върху криптоиндустрията и ще определи нейното развитие в тази юрисдикция.

Въпреки разследването CZ увери, че Binance ще продължи да подкрепя BUSD. Въпреки това борсата може да направи корекции на продукта, като например да се отдалечи от използването на BUSD като основна търговска двойка. Binance ще действа след продължаващата регулаторна несигурност и ще преразгледа други проекти, за да гарантира, че потребителите са защитени от вреди.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Портфолиото на Уорън Бъфет е засегнато от банковата криза

Повечето инвеститори в S&P 500 губят пари заради банковата криза и изглежда, че дори Уорън Бъфет не е застрахован.

март 20, 2023 11:01 2 мин. четене

Правителството на САЩ съзаде криза, твърди Тайлър Уинкълвос

Тайлър Уинкълвос, съосновател на борсата за криптовалути Gemini, наскоро се обърна към Twitter, за да изрази недоволството си от банковата система на САЩ.

март 20, 2023 10:00 2 мин. четене

Credit Suisse ще бъде придобита от най-голямата швейцарска банка

Според запознати извънредната подготовка ще позволи поглъщането да се осъществи без обичайния “шестседмичен период на консултации” с акционерите.

март 20, 2023 9:00 2 мин. четене

Имплозията на SVB предизвика паника и рязък скок на сделките на DeFi пазара

Неотдавнашните финансови проблеми на Silicon Valley Bank (SVB) предизвикаха вълнообразен ефект в сектора на децентрализираното финансиране (DeFi), както съобщава DappRadar, платформа за пазарна информация.

март 19, 2023 20:00 2 мин. четене