НАЧАЛО Други

SEC иска да повдигне обвинения срещу Paxos заради стабилната монета BUSD

февруари 13, 2023 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC иска да повдигне обвинения срещу Paxos заради стабилната монета BUSD

Paxos, емитентът на стабилната монета BUSD, може да бъде съден от Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ за нарушаване на законите за защита на инвеститорите.

Според информацията SEC е изпратила на Paxos “Wells Notice” – уведомление, че Комисията има намерение да предприеме действия за принудително изпълнение срещу компанията.

BUSD притежава пазарна стойност от малко над $16 милиарда, което я прави третата по големина стабилна монета след Тether (USDT) и USD Coin (USDC).

Известието предполага, че BUSD е нерегистрирана ценна книга, а Paxos разполага с 30 дни, за да отговори с фактически данни за това защо агенцията не трябва да повдига обвинения.

Миналата година регулаторът публикува насоки за емитентите на стабилни монети, в които се посочва, че стабилните монети, обезпечени с щатски долари, трябва да бъдат напълно обезпечени с резерв от активи.

Резервите трябва да се състоят само от държавни облигации на САЩ, обратни репо споразумения, обезпечени с държавни облигации или банкноти, държавни фондове на паричния пазар или депозитни сметки в щатски или федерални институции в САЩ.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум: Очертава се голямо движение за алткойна


Според последния доклад за резервите на Paxos от 31 януари тази година, BUSD е обезпечена с $636 милиона в брой (4%), $12 милиарда в обратни репо споразумения, обезпечени с държавни ценни книжа (75%), и $3.3 милиарда в държавни облигации на САЩ (21%).


Говорител на Binance заяви, че BUSD е продукт, емитиран и притежаван от Paxos, и е една от най-прозрачните стабилни монети, както и че криптоборсата ще продължва да следи ситуацията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Ще видим агресивно приемане на крипто от големите играчи – Оливър Линч

Оливър Линч, главен изпълнителен директор на Bittrex Global, е оптимист за бъдещето на крипто индустрията.

март 22, 2023 11:00 2 мин. четене

DefiLlama се разделя: Нов сайт стартира на фона на спорове за пускане на токен

DefiLlama, сайт за данни за децентрализирания финансов сектор, се сблъска със спорове относно ръководството, тъй като член на екипа се опитва да пусне токен без одобрението на по-широката група.

март 22, 2023 9:00 2 мин. четене

Емитирането на USDT продължава с пълна сила: Подкрепа за DeFi?

Tether наскоро издаде USDT на стойност $1 милиарда в мрежата TRON, добавяйки ги към $4-те милиарда в USDT, които натрупа през последната седмица.

март 21, 2023 17:00 2 мин. четене

OKX разкри нов доклад за резервите си

OKX, глобална крипто борса, публикува своя пети доклад за доказателство на резервите (PoR) като част от усилията си за повишаване на прозрачността в индустрията.

март 21, 2023 15:00 1 мин. четене