НАЧАЛО Регулации

Binance налага ограничения на стабилните монети в Европа

04.06.2024 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance налага ограничения на стабилните монети в Европа

Binance обяви, че ще ограничи достъпа до „нерегулирани стабилни монети“ в Европейския съюз до 30 юни в подготовка за предстоящия Регламент за пазарите на криптовалути (MiCA), както бе посочено на 3 юни.

Крипто борсата отбеляза, че някои стабилни монети може да не отговарят на новите регулаторни стандарти и следователно ще бъдат ограничени. Тя обаче не посочи кои стабилни монети ще бъдат засегнати.

В своето изявление Binance заяви:

Това бележи първата стъпка към навлизане в новата регулаторна рамка и ще засегне сериозно пазара на стабилни монети в рамките на Европейското икономическо пространство.

Binance възнамерява да приеме поетапна стратегия за спазване на новите европейски регулации за стабилните монети.

Потребителите ще могат да конвертират притежаваните от тях нерегулирани стабилни монети в други дигитални активи като Биткойн, Етериум, регулирани стабилни монети или фиатни валути.

Освен това Binance ще приложи ограничения във всички свои продуктови предложения, като попречи на потребителите да се ангажират с нови продукти или услуги, включващи неоторизирани стабилни монети.

Очаква се MiCA, първата крипто регулаторна рамка в ЕС, фокусирана върху защитата на потребителите, да бъде напълно приложено до края на 2024 г., като регулациите за стабилните монети влизат в сила този месец.

Съгласно тези нови правила само институциите за електронни пари (EMI) и кредитните институции имат право да емитират стабилни монети, в съответствие с действащата Директива на ЕС за електронните пари (EMD). Водещи крипто борси като Kraken и OKX работят за спазване на тези разпоредби, което може да включи премахването на USDT на Tether от техните платформи.

От друга страна, Circle и нейният USDC са добре позиционирани, за да се съобразят с тези изисквания. Circle кандидатства за EMI лиценз през декември 2023 г., след като получи условна регистрация във Франция. Тази стъпка е част от стратегията на Circle за привеждане в съответствие с рамката MiCA на ЕС.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Търговията на Китай с Австралия връща нивата си отпреди Ковид пандемията

Въпреки десетилетието на политическо напрежение Китай, член на БРИКС, значително увеличава търговията си с Австралия.

22.06.2024 15:00 1 мин. четене

Топ мениджър на фондове намалява позициите си в Nvidia – ето защо

Пол Уик от Seligman Investments е намалил дела си в Nvidia, изразявайки съмнения относно бъдещия ръст на приходите на компанията.

22.06.2024 10:30 1 мин. четене

Китай предупреди Европа за потенциална “търговска война”

Германският министър на икономиката Роберт Хабек пристигна в Пекин на 21 юни на тридневно посещение на фона на ескалиращото търговско напрежение между Европейския съюз и Китай във връзка с предложените мита върху вноса на електрически превозни средства.

22.06.2024 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС – икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

22.06.2024 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.