НАЧАЛО Други

Рамката за пазарите на криптоактиви (MiCA) официално стана закон

юни 1, 2023 10:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Рамката за пазарите на криптоактиви (MiCA) официално стана закон

След като получиха окончателно одобрение от министрите на финансите, длъжностните лица на ЕС официално приеха законопроекта за пазарите на криптоактиви (MiCA).

На 31 май Петер Кулгрен, министър по въпросите на селските райони на Швеция и Роберта Мецола, председател на Европейския парламент, подписаха дългоочакваната регулаторна рамка за криптовалутите като закон.

Този важен етап идва приблизително три години след първоначалното въвеждане на мярката от страна на Европейската комисия. Рамката MiCA премина през обширни дискусии сред законодателите на ЕС, като бяха обсъждани различни аспекти на законопроекта, преди да се стигне до окончателното му одобрение през 2023 г.

Основната цел на MiCA е да създаде последователна регулаторна рамка за криптоактивите в държавите – членки на ЕС. След днешната церемония по подписването се очаква рамката да влезе в сила след публикуването ѝ в Официален вестник на Европейския съюз.

Очаква се много от разпоредбите на MiCA, отнасящи се до крипто компаниите, да започнат да действат през 2024 г.

Поради първоначалното изготвяне на MiCA през 2020 г., някои законодатели от ЕС предложиха необходимостта от по-широка рамка в отговор на срива на крипто пазара през 2022 г. и значителните фалити на компании, като FTX, BlockFi и Celsius.

Председателят на Европейската централна банка Кристин Лагард представи предложение за “MiCA II“, което има за цел да надгради постиженията на първоначалната рамка.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Как изглежда бъдещето на икономиката на САЩ според Bank of America

През септември 2023 г. икономиката на САЩ надмина очакванията въпреки предизвикателствата, породени от усилията на страните от БРИКС срещу долара.

октомври 1, 2023 16:00 2 мин. четене

Края на годината може да се окаже много силен за фондовия пазар

Tенденцията за сезонност на фондовите пазари се прояви почти перфектно през третото тримесечие на 2023 г., като август и септември оправдаха репутацията си на жестоки месеци за американските акции.

октомври 1, 2023 12:00 3 мин. четене

Правителството на САЩ се спаси от това да спре да работи

Конгресът на САЩ прие закон, който предотврати скъпоструващото спиране на работата на федералните агенции и осигури функционирането на правителството до 17 ноември.

октомври 1, 2023 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия иска да се създаде единна дигитална валута за съюза

Докато икономическата коалиция БРИКС проучва алтернативи на щатския долар, Русия се застъпва за създаването на единна дигитална валута за търговия в рамките на блока.

октомври 1, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.