Home

Байдън изразява загриженост за банковата система на САЩ – цените на Биткойн спадат

03.05.2023 13:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Байдън изразява загриженост за банковата система на САЩ – цените на Биткойн спадат

По време на Националната седмица на малкия бизнес на 1 май президентът Байдън изрази загриженост относно нестабилността на банковата система на САЩ и увери вложителите, че правителството ще предприеме мерки за запазване на стабилността на финансовата система.

Въпреки изявлението на Байдън обаче Биткойн и повечето криптовалути отбелязаха спад, като цената на Биткойн се понижи с 4% и с около 10% от пика си през април 2023 г. BTC успя да се възстанови донякъде, като към момента на писане на статията се търгува на ниво от $28,650.

Неотдавнашният срив на First Republic Bank, третата голяма банка, която фалира в рамките на два месеца, също допринесе за нестабилността на банковата система на САЩ.

Само през първото тримесечие на 2023 г. банката загуби над $72 милиарда в депозити, тъй като клиентите преместиха средствата си другаде.

Този срив доведе до рязък спад на цената на акциите в края на април 2023 г., докато цените на Биткойн се покачиха до $30,000. Освен това други банки като Silicon Valley Bank и Signature Bank също бяха подложени на критики през този период.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето кой ще придобие First Republic Bank


В отговор на настоящото състояние на банковата система на САЩ цените на Биткойн не показаха значителна реакция. Въпреки това всяко смущение в традиционната финансова система може потенциално да подкрепи дългосрочния растеж на крипто пазарът.

Байдън обеща да защити вложителите, включително малките предприятия, които се нуждаят от обработка на заплатите на работниците си и повтори, че всички вложители ще бъдат защитени, докато акционерите може да понесат загуби.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Биткойн притежанията на Tesla остават непроменени след последния отчет за приходите

Наскоро компанията за електроавтомобили, създадена от Илон Мъск, подаде отчетите си за второто тримесечие на 2024 г.

23.07.2024 23:16 1мин. четене

Камала Харис е готова за президентската надпревара: Какъв е планът ѝ?

Камала Харис може да се кандидатира за президент на Демократическата партия и да замени Джо Байдън. Тази промяна повдига въпроси относно нейните икономически политики и тяхното въздействие върху САЩ.

23.07.2024 21:00 2мин. четене

Доналд Тръмп отрече слуховете, че министър на финансите ще бъде директора на JPMorgan или BlackRock

Неотдавна в социалните мрежи се появиха слухове, че Доналд Тръмп иска да назначи Джейми Даймън от JPMorgan или Лари Финк от BlackRock за министър на финансите.

23.07.2024 19:45 1мин. четене

Глобиха най-големият копач на Биткойн (BTC) със $139 милиона

Marathon Digital Holdings, най-големият копач на Биткойн (BTC), листнат на NASDAQ, беше глобен със $139 милиона за нарушаване на споразумение.

23.07.2024 19:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.