НАЧАЛО Биткойн

Байдън изразява загриженост за банковата система на САЩ – цените на Биткойн спадат

май 3, 2023 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Байдън изразява загриженост за банковата система на САЩ – цените на Биткойн спадат

По време на Националната седмица на малкия бизнес на 1 май президентът Байдън изрази загриженост относно нестабилността на банковата система на САЩ и увери вложителите, че правителството ще предприеме мерки за запазване на стабилността на финансовата система.

Въпреки изявлението на Байдън обаче Биткойн и повечето криптовалути отбелязаха спад, като цената на Биткойн се понижи с 4% и с около 10% от пика си през април 2023 г. BTC успя да се възстанови донякъде, като към момента на писане на статията се търгува на ниво от $28,650.

Неотдавнашният срив на First Republic Bank, третата голяма банка, която фалира в рамките на два месеца, също допринесе за нестабилността на банковата система на САЩ.

Само през първото тримесечие на 2023 г. банката загуби над $72 милиарда в депозити, тъй като клиентите преместиха средствата си другаде.

Този срив доведе до рязък спад на цената на акциите в края на април 2023 г., докато цените на Биткойн се покачиха до $30,000. Освен това други банки като Silicon Valley Bank и Signature Bank също бяха подложени на критики през този период.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето кой ще придобие First Republic Bank


В отговор на настоящото състояние на банковата система на САЩ цените на Биткойн не показаха значителна реакция. Въпреки това всяко смущение в традиционната финансова система може потенциално да подкрепи дългосрочния растеж на крипто пазарът.

Байдън обеща да защити вложителите, включително малките предприятия, които се нуждаят от обработка на заплатите на работниците си и повтори, че всички вложители ще бъдат защитени, докато акционерите може да понесат загуби.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Пакистан разкри амбициозен план за дигитална валута

Държавната банка на Пакистан наскоро обяви плана си за създаване на дигитална валута, подобна на Биткойн, присъединявайки се към други държави в стремежа им да създадат дигитална валута на централната банка (CBDC).

юни 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Изкуствен интелект: Американски сенатори прокарват законопроекти за технологията

В четвъртък американски сенатори внесоха два двупартийни законопроекта за изкуствения интелект, в които се разглеждат опасенията, свързани с технологията и се цели да се избегне всякаква поява на плагиатство.

юни 10, 2023 13:00 2 мин. четене

Сделката за тавана на дълга ще ускори срива на долара – Рон Пол

Бившият конгресмен Рон Пол предупреди, че приетият наскоро “Закон за фискалната отговорност” ще има тежки последици за американската икономика и ще засегне най-вече американските граждани.

юни 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Robinhood делиства Cardano, Solana и Polygon

Гигантът в търговията Robinhood изключва от списъка няколко известни криптоактива в отговор на това, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) съди Binance и Coinbase за предполагаемо нарушение на законите за ценните книжа.

юни 10, 2023 11:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.