Home

Ето кой ще придобие First Republic Bank

03.05.2023 9:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето кой ще придобие First Republic Bank

Джейми Димън, главен изпълнителен директор на JPMorgan, се съгласи да придобие First Republic Bank от Федералната корпорация за застраховане на депозитите, след като първоначално заяви, че никога няма да предприеме друго спасяване след придобиването на Bear Stearns от JPMorgan преди 15 години.

Придобиването ще бъде от полза за акционерите на JPMorgan и ще облекчи данъкоплатците, но поражда загриженост относно способността на правителството да спасява фалиращи кредитори, без да утвърждава манталитета на “твърде големите са, за да фалират”.

Сделката ще подсили JPMorgan с $2.6 милиарда и активи за близо $229 милиарда с 13% отстъпка от балансовите стойности. FDIC се съгласи да сподели загубите до 80% от по-голямата част от кредитния портфейл на First Republic и ще предостави заем в размер на $50 милиарда при неразкрити условия.

Сделката засилва господстващото положение на JPMorgan на пазара, като съперниците на JPMorgan – Citigroup, Bank of America и PNC Financial Services – не могат да се конкурират.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Срещата на Фед идва: Какво да очакваме?


Справянето със ситуацията при First Republic поражда опасения относно способността на правителството да защити вложителите, без да създава морален риск. Освен това остават колебания относно следващата банка, която ще падне.

Макар че сделката дава на Димън предимство, не е сигурно, че данъкоплатците ще имат полза в дългосрочен план. На 1 май JPMorgan потвърди, че е придобила по-голямата част от активите и пасивите на First Republic Bank, а FDIC ще предостави петгодишен срочен заем с фиксирана лихва в размер на $50 милиарда и 80% покритие на загубите по кредитния портфейл на First Republic.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Виталик Бутерин съветва да не се подкрепя единствено крипто политиката

В неотдавнашна статия съоснователят на Етериум Виталик Бутерин предупреди, че не бива да се гласува само въз основа на позицията на кандидатите в подкрепа на криптовалутите.

18.07.2024 10:30 1мин. четене

Скандал с търговия с вътрешна информация: Меме токени скачат след опита за убийство на Тръмп

След покушението срещу Доналд Тръмп на 13 юли крипто пазарът отбеляза рязък ръст на меме монетите като $FIGHT.

18.07.2024 10:00 1мин. четене

Великобритания планира да регулира съвременните AI модели

Новото правителство на Обединеното кралство очерта плановете си за регулиране на усъвършенстваните модели на изкуствен интелект, с което се отклони от предишните политики, както бе подчертано в неотдавнашната реч на крал Чарлз относно законодателната програма, включваща над 35 законопроекта.

18.07.2024 9:30 2мин. четене

Uniswap обяви ново разширение за Google Chrome

Uniswap Labs официално пусна своето разширение за портфейл на Google Chrome след повече от шест месеца забавяне, през които над 793,000 потребители се включиха в списъка на чакащите.

18.07.2024 7:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.