НАЧАЛО Други

Silicon Valley Bank UК Limited e придобито от HSBC

март 13, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Silicon Valley Bank UК Limited e придобито от HSBC

Британското подразделение на HSBC придоби Silicon Valley Bank UK Limited за символична такса от £1, с което засили франчайза си за търговско банкиране и способността си да обслужва иновативни и бързоразвиващи се компании.

Дъщерното дружество на HSBC във Великобритания направи съобщение за придобиването на Silicon Valley Bank UK Limited (SVB UK) на 13 март.

Този ход следва неотдавнашното затваряне на SVB от американските власти на 10 март, което предизвика паника на крипто пазарите поради това, че някои големи крипто компании като Circle и Coinbase имат значителна експозиция към банката.

Към 10 март 2023 г. SVB UK имаше заеми на стойност около £5.5 милиарда паунда ($6.7 милиарда) и депозити на стойност около £6.7 милиарда ($8.1 милиарда). HSBC заяви, че придобиването ще бъде финансирано от съществуващите ресурси и ще бъде завършено незабавно.

За финансовата година, приключваща на 31 декември 2022 г., SVB UK регистрира печалба преди облагане с данъци в размер от £88 милиона ($107 милиона). Очаква се нейният собствен капитал да бъде около £1.4 милиарда ($1.7 милиарда).

Според главния изпълнителен директор на HSBC Group, Ноел Куин, придобиването има “отличен стратегически смисъл” за бизнеса на HSBC в Обединеното кралство, укрепва франчайза на банката и подобрява способността на дружеството да обслужва иновативни и бързоразвиващи се компании. Той добави, че клиентите на SVB UK могат да продължат да банкират както обикновено – сигурни, че депозитите им са подкрепени от силата, сигурността и безопасността на HSBC.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн скочи над $22,000 на фона на банкови сривове


Финансовите условия на придобиването все още не са оповестени. Все пак HSBC посочи, че активите и пасивите на компаниите майки на SVB UK са изключени от сделката. Дружеството заяви, че окончателното изчисление на печалбата, произтичаща от придобиването, ще бъде предоставено своевременно.

HSBC е сред най-големите организации за банкови и финансови услуги в света, с мрежа, обхващаща над 65 държави и територии. С придобиването на SVB UK, HSBC цели да засили позициите си на британския пазар и да подпомогне развитието на клиентите на SVB UK както в Обединеното кралство, така и в международен план.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Кристалина Георгиева коментира глобалната икономика на Китайския форум за развитие

На Форума за развитие на Китай през 2023 г. Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ) обсъди предизвикателствата пред световната икономика.

март 27, 2023 20:05 2 мин. четене

Венчър капиталистите са оптимистично настроени към европейските крипто стартъпи

Въпреки миналогодишните предизвикателства и сривовете на водещи играчи в индустрията, инвеститорите в рисков капитал подкрепиха стартъпите в крипто пространството.

март 27, 2023 18:00 2 мин. четене

Основателят на Terraform Labs обжалва удълженото му задържане в Черна гора

Съобщава се, че До Куон, съосновател на Terraform Labs, планира да обжалва решението на съда да удължи задържането му в Черна гора.

март 27, 2023 14:20 2 мин. четене

First Citizens Bank придобива всички депозити и кредити на Silicon Valley Bank

Федералната корпорация за депозитно застраховане (FDIC) обяви, че базираната в Северна Каролина First Citizens Bank ще придобие всички депозити и кредити на Silicon Valley Bank.

март 27, 2023 11:00 3 мин. четене