НАЧАЛО Други

Silicon Valley Bank UК Limited e придобито от HSBC

13.03.2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Silicon Valley Bank UК Limited e придобито от HSBC

Британското подразделение на HSBC придоби Silicon Valley Bank UK Limited за символична такса от £1, с което засили франчайза си за търговско банкиране и способността си да обслужва иновативни и бързоразвиващи се компании.

Дъщерното дружество на HSBC във Великобритания направи съобщение за придобиването на Silicon Valley Bank UK Limited (SVB UK) на 13 март.

Този ход следва неотдавнашното затваряне на SVB от американските власти на 10 март, което предизвика паника на крипто пазарите поради това, че някои големи крипто компании като Circle и Coinbase имат значителна експозиция към банката.

Към 10 март 2023 г. SVB UK имаше заеми на стойност около £5.5 милиарда паунда ($6.7 милиарда) и депозити на стойност около £6.7 милиарда ($8.1 милиарда). HSBC заяви, че придобиването ще бъде финансирано от съществуващите ресурси и ще бъде завършено незабавно.

За финансовата година, приключваща на 31 декември 2022 г., SVB UK регистрира печалба преди облагане с данъци в размер от £88 милиона ($107 милиона). Очаква се нейният собствен капитал да бъде около £1.4 милиарда ($1.7 милиарда).

Според главния изпълнителен директор на HSBC Group, Ноел Куин, придобиването има “отличен стратегически смисъл” за бизнеса на HSBC в Обединеното кралство, укрепва франчайза на банката и подобрява способността на дружеството да обслужва иновативни и бързоразвиващи се компании. Той добави, че клиентите на SVB UK могат да продължат да банкират както обикновено – сигурни, че депозитите им са подкрепени от силата, сигурността и безопасността на HSBC.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн скочи над $22,000 на фона на банкови сривове


Финансовите условия на придобиването все още не са оповестени. Все пак HSBC посочи, че активите и пасивите на компаниите майки на SVB UK са изключени от сделката. Дружеството заяви, че окончателното изчисление на печалбата, произтичаща от придобиването, ще бъде предоставено своевременно.

HSBC е сред най-големите организации за банкови и финансови услуги в света, с мрежа, обхващаща над 65 държави и територии. С придобиването на SVB UK, HSBC цели да засили позициите си на британския пазар и да подпомогне развитието на клиентите на SVB UK както в Обединеното кралство, така и в международен план.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Прогресът на крипто през последните години в очите на основателя на Етериум

Бутерин наскоро направи някои коментари по отношение на еволюцията на криптовалутите от 2018-2019 г. досега.

20.06.2024 21:30 1 мин. четене

Дългът на САЩ достигна поредният нов рекорд

Държавният дълг на САЩ достигна нов рекорден връх от $34.753 трилиона, като само за последния ден това число се е увеличило с над $70 милиарда и продължава да се покачва.

20.06.2024 21:00 1 мин. четене

Швейцарската централна банка отново намали лихвения процент

Швейцарската централна банка намали основния си лихвен процент на второ поредно заседание, като по този начин подчерта разминаването си с европейските и американските си колеги в управлението на инфлацията.

20.06.2024 20:30 1 мин. четене

БРИКС: Кенеди младши обвинява САЩ за възхода на съюза

Независимият кандидат за президент на САЩ Робърт Кенеди-младши неотдавна отдаде нарастващото влияние на БРИКС на действията на САЩ.

20.06.2024 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.