НАЧАЛО Други

Algorand разкриха $35 милиона експозиция към Hodlnaut

септември 12, 2022 15:17 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Algorand разкриха $35 милиона експозиция към Hodlnaut

Фондация Algorand обяви, че има експозиция в размер на $35 милиона в базирания в Сингапур кредитор Holdnaut, който изпитва сериозни затруднения.

Според Фондация Algorand експозицията на стойност $35 милиона е по-малко от 3% от активите ѝ и е излишна за ежедневните нужди. Така че е малко вероятно да бъде засегната или да има проблеми с ликвидността.

По-нататък тя обясни причините за влагането на средствата си в Hodlnaut, като заяви, че една от целите на мисията на фондацията е „инвестира част от излишния си капитал, за да генерира доходност за целите на развитието на екосистемата на Algorand и тези средства бяха инвестирани за тази цел“.

Повечето от инвестициите са били краткосрочни заключени депозити, твърди фондацията, и спирането на тегленията от страна на Hodlnaut е направило тези инвестиции недостъпни.

Междувременно фондацията заяви, че използва всички законови средства, за да възстанови средствата си. Част от тези усилия доведоха до назначаването на кандидати на Фондация Algorand за временни съдебни управители, които да „идентифицират, съхраняват и защитават активите на Hodlnaut до започването на по-нататъшни съдебни действия“.

Algorand е изложена на риск от Three Arrows Capital

Фондация Algorand е изложена на риск и от фалиралия крипто хедж фонд Three Arrows Capital. Според съдебните документи фондацията е участвала в еднократна извънборсова търговия с хедж фонда, но 3AC е нарушила условията за заключване на средства.

Hodlnaut беше една от крипто фирмите, засегнати от срива на Terra Luna, който я накара да спре тегленията на 8 август.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Колко ще изкарват Етериум валидаторите след Сливането?


Съдебните документи показват, че Hodlnaut е имал около 317 милиона в Terra USD (UST) преди срива и е загубил $189.7 милиона. В момента компанията е под временно съдебно управление.

Algorand обновява мрежата

Мрежата на Algorand наскоро завърши модернизация, която значително увеличи капацитета на мрежата. При актуализацията към мрежата бяха добавени и т.нар. „State Proofs“.

Според официалното ѝ съобщение State Proofs правят възможни връзките и трансферите между веригите, без да е необходим мост или валидиращи мрежи. Това би могло да премахне настоящите предизвикателства пред оперативната съвместимост на блокчейн.

Блокчейн мрежата, която се гордее, че е единствената неутрална по отношение на въглеродните емисии, е също така официален блокчейн партньор на ФИФА и ще захранва NFT, които футболният ръководен орган планира да пусне.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Coinbase глобени с $3.6 милиона

Coinbase, водещата борса за криптовалути, базирана в САЩ, получи санкция в размер на $3.6 милиона от Нидерландксата централна банка (DNB) за това, че не е получила съответната регистрация, преди да започне да предоставя крипто услуги в страната.

януари 26, 2023 18:00 2 мин. четене

FTX публикува пълен списък на своите кредитори

Публикуван е пълен списък на кредиторите, на които управляваната от Сам Банкман-Фрийд фалирала криптоборса – FTX дължи пари.

януари 26, 2023 12:23 2 мин. четене

Крипто и блокчейн решават ключов проблем, твърди комисар на SEC

Kомисар в Комисията по ценни книжа и борси (SEC), заяви, че след ужасната година участниците в сектора трябва да си спомнят какво всъщност представлява криптовалутата.

януари 26, 2023 11:37 2 мин. четене

BlockFi ще продава майнинг оборудването си, за да покрива дългове

Изглежда, че вече несъществуващата компания за криптовалутни заеми BlockFi възнамерява да се освободи от дългове на стойност около $160 милиона, които са гарантирани от около 68,000 машини за добив на Биткойн, като част от процесите за подаване на молба за защита от фалит.

януари 26, 2023 9:11 2 мин. четене