НАЧАЛО Други

Algorand разкриха $35 милиона експозиция към Hodlnaut

септември 12, 2022 15:17 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Algorand разкриха $35 милиона експозиция към Hodlnaut

Фондация Algorand обяви, че има експозиция в размер на $35 милиона в базирания в Сингапур кредитор Holdnaut, който изпитва сериозни затруднения.

Според Фондация Algorand експозицията на стойност $35 милиона е по-малко от 3% от активите ѝ и е излишна за ежедневните нужди. Така че е малко вероятно да бъде засегната или да има проблеми с ликвидността.

По-нататък тя обясни причините за влагането на средствата си в Hodlnaut, като заяви, че една от целите на мисията на фондацията е „инвестира част от излишния си капитал, за да генерира доходност за целите на развитието на екосистемата на Algorand и тези средства бяха инвестирани за тази цел“.

Повечето от инвестициите са били краткосрочни заключени депозити, твърди фондацията, и спирането на тегленията от страна на Hodlnaut е направило тези инвестиции недостъпни.

Междувременно фондацията заяви, че използва всички законови средства, за да възстанови средствата си. Част от тези усилия доведоха до назначаването на кандидати на Фондация Algorand за временни съдебни управители, които да „идентифицират, съхраняват и защитават активите на Hodlnaut до започването на по-нататъшни съдебни действия“.

Algorand е изложена на риск от Three Arrows Capital

Фондация Algorand е изложена на риск и от фалиралия крипто хедж фонд Three Arrows Capital. Според съдебните документи фондацията е участвала в еднократна извънборсова търговия с хедж фонда, но 3AC е нарушила условията за заключване на средства.

Hodlnaut беше една от крипто фирмите, засегнати от срива на Terra Luna, който я накара да спре тегленията на 8 август.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Колко ще изкарват Етериум валидаторите след Сливането?


Съдебните документи показват, че Hodlnaut е имал около 317 милиона в Terra USD (UST) преди срива и е загубил $189.7 милиона. В момента компанията е под временно съдебно управление.

Algorand обновява мрежата

Мрежата на Algorand наскоро завърши модернизация, която значително увеличи капацитета на мрежата. При актуализацията към мрежата бяха добавени и т.нар. „State Proofs“.

Според официалното ѝ съобщение State Proofs правят възможни връзките и трансферите между веригите, без да е необходим мост или валидиращи мрежи. Това би могло да премахне настоящите предизвикателства пред оперативната съвместимост на блокчейн.

Блокчейн мрежата, която се гордее, че е единствената неутрална по отношение на въглеродните емисии, е също така официален блокчейн партньор на ФИФА и ще захранва NFT, които футболният ръководен орган планира да пусне.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Кредиторите подкрепят плана за реструктуриране на CoinFlex

Кредиторите на CoinFlex подкрепиха плановете за преструктуриране на крипто борсата в първите часове на гласуването.

септември 26, 2022 8:05 1 мин. четене

Краят е тук, предупреждава Робърт Кийосаки

Робърт Кийосаки – авторът на книгата за лични финанси „Богат татко, беден татко“ – отново сподели коментари за влошените икономически обстоятелства. 

септември 25, 2022 19:49 1 мин. четене

Пентагонът ще търси заплахи за националната сигурност в крипто пространството

Според доклад, публикуван в петък от The Washington Post, Пентагонът, централата на Министерството на отбраната на САЩ, е стартирал нова програма за преглед на различни криптовалути и определяне на заплахите, които те могат да представляват за националната сигурност.

септември 25, 2022 14:26 1 мин. четене

Какво може да сложи края на крипто зимата, според Чарлз Хоскинсън

Създателят на Cardano (ADA) твърди, че е открил катализатора, който ще сложи край на крипто зимата и ще предизвика масивно рали в цялата индустрия.

септември 25, 2022 11:55 1 мин. четене