НАЧАЛО Други

Algorand разкриха $35 милиона експозиция към Hodlnaut

12.09.2022 15:17 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Algorand разкриха $35 милиона експозиция към Hodlnaut

Фондация Algorand обяви, че има експозиция в размер на $35 милиона в базирания в Сингапур кредитор Holdnaut, който изпитва сериозни затруднения.

Според Фондация Algorand експозицията на стойност $35 милиона е по-малко от 3% от активите ѝ и е излишна за ежедневните нужди. Така че е малко вероятно да бъде засегната или да има проблеми с ликвидността.

По-нататък тя обясни причините за влагането на средствата си в Hodlnaut, като заяви, че една от целите на мисията на фондацията е “инвестира част от излишния си капитал, за да генерира доходност за целите на развитието на екосистемата на Algorand и тези средства бяха инвестирани за тази цел”.

Повечето от инвестициите са били краткосрочни заключени депозити, твърди фондацията, и спирането на тегленията от страна на Hodlnaut е направило тези инвестиции недостъпни.

Междувременно фондацията заяви, че използва всички законови средства, за да възстанови средствата си. Част от тези усилия доведоха до назначаването на кандидати на Фондация Algorand за временни съдебни управители, които да “идентифицират, съхраняват и защитават активите на Hodlnaut до започването на по-нататъшни съдебни действия”.

Algorand е изложена на риск от Three Arrows Capital

Фондация Algorand е изложена на риск и от фалиралия крипто хедж фонд Three Arrows Capital. Според съдебните документи фондацията е участвала в еднократна извънборсова търговия с хедж фонда, но 3AC е нарушила условията за заключване на средства.

Hodlnaut беше една от крипто фирмите, засегнати от срива на Terra Luna, който я накара да спре тегленията на 8 август.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Колко ще изкарват Етериум валидаторите след Сливането?


Съдебните документи показват, че Hodlnaut е имал около 317 милиона в Terra USD (UST) преди срива и е загубил $189.7 милиона. В момента компанията е под временно съдебно управление.

Algorand обновява мрежата

Мрежата на Algorand наскоро завърши модернизация, която значително увеличи капацитета на мрежата. При актуализацията към мрежата бяха добавени и т.нар. “State Proofs”.

Според официалното ѝ съобщение State Proofs правят възможни връзките и трансферите между веригите, без да е необходим мост или валидиращи мрежи. Това би могло да премахне настоящите предизвикателства пред оперативната съвместимост на блокчейн.

Блокчейн мрежата, която се гордее, че е единствената неутрална по отношение на въглеродните емисии, е също така официален блокчейн партньор на ФИФА и ще захранва NFT, които футболният ръководен орган планира да пусне.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Швейцарската централна банка отново намали лихвения процент

Швейцарската централна банка намали основния си лихвен процент на второ поредно заседание, като по този начин подчерта разминаването си с европейските и американските си колеги в управлението на инфлацията.

20.06.2024 20:30 1 мин. четене

БРИКС: Кенеди младши обвинява САЩ за възхода на съюза

Независимият кандидат за президент на САЩ Робърт Кенеди-младши неотдавна отдаде нарастващото влияние на БРИКС на действията на САЩ.

20.06.2024 20:00 2 мин. четене

Притежателите на Binance Coin (BNB) регулярно ще получават безплатни токени

Binance обяви пускането на “HODLer Airdrop” като специална оферта за притежателите на BNB.

20.06.2024 19:00 1 мин. четене

Президентът на Аржентина се застъпи за Биткойн и свободното използване на крипто в страната

Аржентинският президент Хавиер Милей наскоро повтори подкрепата си за включването на Биткойн (BTC) и други валути в националната икономика, подчертавайки желанието си да насърчи конкуренцията между валутните единици.

20.06.2024 18:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.