Home

Algorand напът да подобри представянето на мрежата

08.09.2022 19:04 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Algorand напът да подобри представянето на мрежата

Algorand, протокол от първи слой, който е базиран на консенсусния механизъм за доказателства за залог (PoS), обяви нов ъпгрейд.

Този ход би могъл да увеличи броя на транзакциите в секунда (TPS) и сигурността на комуникацията между веригите чрез “State Proofs”.

State Proofs на Algorand са стандарт за оперативна съвместимост, който има за цел да свърже сигурно Algorand с други блокчейн мрежи и да повиши TPS. Доказателствата за състояние осигуряват интерфейс, който всяки блокчейн може да използва за комуникация и трансакции между веригите.

Algorand твърди, че този ъпгрейд увеличава транзакциите в секунда на мрежата от 1,200 на 6,000.

Въпреки че увеличаването на TPS може да бъде положително подобрение, са необходими повече подробности, за да се разбере какво въздействие ще има то върху потребителите и протоколите.

TPS е мярка за скоростта и не е свързана с окончателността, която е моментът, в който трансакцията се обработва и финализира в блокчейна. Окончателността е важна за сигурността, тъй като гарантира, че трансакцията не може да бъде отменена, и трябва да се вземе предвид при оценката на TPS в блокчейн.

Главният продуктов директор на Algorand Пол Рейгъл смята, че доказателствата за състояние ще бъдат важен пробив за сигурната оперативна съвместимост на блокчейн.


ПРОЩЕТИ ОЩЕ: Какво да очакваме от Algorand (ALGO)?

Основателят на Algorand Силвио Микали го подкрепи, като подчерта значението на това, че “децентрализацията не трябва да бъде за сметка на производителността или сигурността”, и убеждението му, че доказателствата за състояние са “критична характеристика на сигурността за комуникацията между мрежите”.

Сигурността за съобщенията и транзакциите между веригите е от повишено значение, тъй като през последната година се случиха няколко хакерски атаки.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Solana (SOL) демонстрира устойчивост – какво следва?

Solana (SOL) демонстрира силни резултати напоследък, със забележими печалби в различни времеви рамки.

19.07.2024 10:30 2мин. четене

Binance стартира нов крипто проект с мащабен airdrop

Binance представи най-новия си алткойн airdrop, предизвиквайки засилен интерес в криптовалутната общност.

19.07.2024 7:00 1мин. четене

Ето какво трябва да знаете за спот Етериум ETF-ите

От вторник, 23 юли, ще могат да се търгуват нови спот ETF-и за Етериум, които ще позволят на инвеститорите да купуват криптовалутата под формата на акции.

18.07.2024 20:30 2мин. четене

Ето кога мрежата на Polygon ще спре да използва MATIC

На 18 юли мрежата Polygon обяви плановете си да актуализира своя роден токен MATIC до криптовалута, наречена POL, като преходът ще се осъществи на 4 септември.

18.07.2024 16:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.