НАЧАЛО Алткойни

Algorand напът да подобри представянето на мрежата

септември 8, 2022 19:04 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Algorand напът да подобри представянето на мрежата

Algorand, протокол от първи слой, който е базиран на консенсусния механизъм за доказателства за залог (PoS), обяви нов ъпгрейд.

Този ход би могъл да увеличи броя на транзакциите в секунда (TPS) и сигурността на комуникацията между веригите чрез „State Proofs“.

State Proofs на Algorand са стандарт за оперативна съвместимост, който има за цел да свърже сигурно Algorand с други блокчейн мрежи и да повиши TPS. Доказателствата за състояние осигуряват интерфейс, който всяки блокчейн може да използва за комуникация и трансакции между веригите.

Algorand твърди, че този ъпгрейд увеличава транзакциите в секунда на мрежата от 1,200 на 6,000.


Въпреки че увеличаването на TPS може да бъде положително подобрение, са необходими повече подробности, за да се разбере какво въздействие ще има то върху потребителите и протоколите.

TPS е мярка за скоростта и не е свързана с окончателността, която е моментът, в който трансакцията се обработва и финализира в блокчейна. Окончателността е важна за сигурността, тъй като гарантира, че трансакцията не може да бъде отменена, и трябва да се вземе предвид при оценката на TPS в блокчейн.

Главният продуктов директор на Algorand Пол Рейгъл смята, че доказателствата за състояние ще бъдат важен пробив за сигурната оперативна съвместимост на блокчейн.


ПРОЩЕТИ ОЩЕ: Какво да очакваме от Algorand (ALGO)?

Основателят на Algorand Силвио Микали го подкрепи, като подчерта значението на това, че „децентрализацията не трябва да бъде за сметка на производителността или сигурността“, и убеждението му, че доказателствата за състояние са „критична характеристика на сигурността за комуникацията между мрежите“.

Сигурността за съобщенията и транзакциите между веригите е от повишено значение, тъй като през последната година се случиха няколко хакерски атаки.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Защо да изберем Етериум пред Биткойн – Д. Гохщайн

Основателят на Gokhshtein Media, Дейвид Гохщайн каза, че в момента би избрал Етериум (ETH) пред Биткойн (BTC) само поради възвръщаемостта.

декември 2, 2022 6:04 1 мин. четене

Твърде късно ли е да си купите Shiba Inu?

Твърде късно ли е да купите Shiba Inu? Тази статия ще се опита да даде отговор на този въпрос.

декември 1, 2022 16:19 1 мин. четене

Цена на Solana: Панически разпродажби или краят на криптовалутата?

Цената на Solana беше една от най-засегнатите от срива на крипто борсата FTX. Пазарната стойност на токена изпита внезапен спад от $37.2 до $13 в началото на ноември. След този спад актива се търгуваше в диапазон, разкривайки бичи модел.

декември 1, 2022 13:24 1 мин. четене

Цена на Етериум: Ето какво доведе до настоящите позитивни настроения

От Santiment съобщиха за нарастваща активност на големи ключови Етериум портфейли, което най-вероятно е довело до покачване на цената с над 5% през последните 24 часа. 

декември 1, 2022 8:34 1 мин. четене