НАЧАЛО Алткойни

Algorand напът да подобри представянето на мрежата

септември 8, 2022 19:04 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Algorand напът да подобри представянето на мрежата

Algorand, протокол от първи слой, който е базиран на консенсусния механизъм за доказателства за залог (PoS), обяви нов ъпгрейд.

Този ход би могъл да увеличи броя на транзакциите в секунда (TPS) и сигурността на комуникацията между веригите чрез “State Proofs”.

State Proofs на Algorand са стандарт за оперативна съвместимост, който има за цел да свърже сигурно Algorand с други блокчейн мрежи и да повиши TPS. Доказателствата за състояние осигуряват интерфейс, който всяки блокчейн може да използва за комуникация и трансакции между веригите.

Algorand твърди, че този ъпгрейд увеличава транзакциите в секунда на мрежата от 1,200 на 6,000.

Въпреки че увеличаването на TPS може да бъде положително подобрение, са необходими повече подробности, за да се разбере какво въздействие ще има то върху потребителите и протоколите.

TPS е мярка за скоростта и не е свързана с окончателността, която е моментът, в който трансакцията се обработва и финализира в блокчейна. Окончателността е важна за сигурността, тъй като гарантира, че трансакцията не може да бъде отменена, и трябва да се вземе предвид при оценката на TPS в блокчейн.

Главният продуктов директор на Algorand Пол Рейгъл смята, че доказателствата за състояние ще бъдат важен пробив за сигурната оперативна съвместимост на блокчейн.


ПРОЩЕТИ ОЩЕ: Какво да очакваме от Algorand (ALGO)?

Основателят на Algorand Силвио Микали го подкрепи, като подчерта значението на това, че “децентрализацията не трябва да бъде за сметка на производителността или сигурността”, и убеждението му, че доказателствата за състояние са “критична характеристика на сигурността за комуникацията между мрежите”.

Сигурността за съобщенията и транзакциите между веригите е от повишено значение, тъй като през последната година се случиха няколко хакерски атаки.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Какво казва ChatGPT за цената на Solana и Tradecurve за 2023 г.

Въпреки че Solana подобрява мрежата си, наскоро тя навлезе в мечи тренд. Междувременно TCRV има светло бъдеще пред себе си, продължавайки своя предпродажбен скок.

май 31, 2023 19:00 4 мин. четене

Какво представлява Aave и защо е толкова популярна сред инвестиралите в ICO на Avorak AI?

След кратък обзор на инвестиралите в ICO на Avorak се вижда, че интересът към Aave е голям, като се има предвид, че това е платформа за кредитиране.

май 31, 2023 18:59 3 мин. четене

ЕТО ЗАЩО Wall Street Memes ще изригне скоро, а yPredict има потенциал да постигне 10Х растеж през лятото

Крипто пазарите направо са полудели, като всички меме криптовалути се превръщат в моментални звезди, а токени като $PEPE връщат времената, в които дребни инвеститори се превръщаха в Биткойн милионери в рамките на дни.

май 31, 2023 18:50 4 мин. четене

ChatGPT прогнозира цената на Solana, Tradecurve може да изпревари SOL през 2023 г.

Тъй като Solana губи инерция и се търгува на червено, Tradecurve е готова да я изпревари и да осигури по-добри печалби, като се покачи 50 пъти преди края на предварителната продажба.

май 31, 2023 13:47 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.