НАЧАЛО Алткойни

Колко ще изкарват Етериум валидаторите след Сливането?

септември 11, 2022 17:09 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Колко ще изкарват Етериум валидаторите след Сливането?

Pintail - изследовател на Етериум - изчисли средните възнаграждения на валидаторите на Етериум в предстоящата версия на proof-of-stake (PoS).

Етериум анализаторът, който се подвизава под името „Pintail“ в Twitter и GitHub, е автор на подробни модели на икономическите ефекти от въвеждането на EIP-1559, ъпгрейдите на Altair и Medalla и различните стратегии за Uniswap (UNI). 

Сега той изчисли предстоящите възнаграждения на валидаторите на доказателство за залог (PoS) на Етериум.

Според публикация, споделена от Pintail, по-голямата част от възнагражденията, споделяни между участниците в мрежата на ETH, всъщност идват от така наречената „MEV“ (Maximal или Miner Extractable Value).

Тази променлива няма да се промени много с въвеждането след Сливането в основната мрежа на Етериум, въпреки че интервалът между блоковете в Етериум се променя от 13.5 секунди (средно) на 12 (фиксирано). 

Pintail проследи динамиката на MEV през последните шест месеца. Въз основа на тези изчисления средната възвръщаемост за валидаторите на Етериум след Сливането ще бъде около 6.1%. Действителната статистика на възнагражденията на валидаторите обаче може да варира, добави Pintail. 

Моделирането, базирано на едно и също ниво на MEV, което се изплаща на валидаторите след Сливането, показва медианна възвръщаемост за валидаторите от 6.1% APR (включваща както MEV, така и възнагражденията на консенсусния слой), с долен квартил от 5.3% и горен квартил от 7.3%.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще направи финална корекция тази година – Б. Коуен


Този показател включва както възнагражденията на консенсусния слой, така и MEV. При някои потребители обаче наградите им ще бъдат по-малко променливи от тези на техните конкуренти. Pintail предвижда, че такава предсказуемост може да се постигне чрез стартиране на множество валидатори или „обединяване“ с колеги в мрежата. Това може да се постигне например чрез стейкинг на ETH с доставчици на стейкинг за ликвидност.

Сливането ще се активира на 15 септември 2022 г. и екосистемата от миньорите ще бъде заменена от участници, заллагащи своя ETH тъй като протоколът мигрира към консенсус за доказателство за залог (PoS).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

„Предстои корекция“ – Трейдър с предупреждение за два големи алткойна

Популярен крипто трейдър наскоро сподели мечи настроения за два големи алткойна в краткосрочен план, предвиждайки корекция.

януари 27, 2023 9:04 1 мин. четене

Биткойн: Трейдър предвижда скок до $30,000 – ето кога

Широко следен крипто стратег е оптимист, че Биткойн (BTC) може да нарасне с двуцифрен процент от текущата цена.

януари 26, 2023 20:00 1 мин. четене

Cardano: Чарлз Хоскинсън коментира прекъсването в мрежата

Притесненията на крипто общността в последно време са доста основателни на фона на повечето неприятни ситуации в пространството, случили се в последната година.

януари 26, 2023 19:00 2 мин. четене

Големи притоци на средства се насочват към няколко по-малки алткойна

Според Santiment има значителни потоци средства, които се насочват към няколко алткойна с ниска капитализация.

януари 26, 2023 16:00 2 мин. четене