Home

Колко ще изкарват Етериум валидаторите след Сливането?

11.09.2022 17:09 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Колко ще изкарват Етериум валидаторите след Сливането?

Pintail - изследовател на Етериум - изчисли средните възнаграждения на валидаторите на Етериум в предстоящата версия на proof-of-stake (PoS).

Етериум анализаторът, който се подвизава под името “Pintail” в Twitter и GitHub, е автор на подробни модели на икономическите ефекти от въвеждането на EIP-1559, ъпгрейдите на Altair и Medalla и различните стратегии за Uniswap (UNI). 

Сега той изчисли предстоящите възнаграждения на валидаторите на доказателство за залог (PoS) на Етериум.

Според публикация, споделена от Pintail, по-голямата част от възнагражденията, споделяни между участниците в мрежата на ETH, всъщност идват от така наречената “MEV” (Maximal или Miner Extractable Value).

Тази променлива няма да се промени много с въвеждането след Сливането в основната мрежа на Етериум, въпреки че интервалът между блоковете в Етериум се променя от 13.5 секунди (средно) на 12 (фиксирано). 

Pintail проследи динамиката на MEV през последните шест месеца. Въз основа на тези изчисления средната възвръщаемост за валидаторите на Етериум след Сливането ще бъде около 6.1%. Действителната статистика на възнагражденията на валидаторите обаче може да варира, добави Pintail. 

Моделирането, базирано на едно и също ниво на MEV, което се изплаща на валидаторите след Сливането, показва медианна възвръщаемост за валидаторите от 6.1% APR (включваща както MEV, така и възнагражденията на консенсусния слой), с долен квартил от 5.3% и горен квартил от 7.3%.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще направи финална корекция тази година – Б. Коуен


Този показател включва както възнагражденията на консенсусния слой, така и MEV. При някои потребители обаче наградите им ще бъдат по-малко променливи от тези на техните конкуренти. Pintail предвижда, че такава предсказуемост може да се постигне чрез стартиране на множество валидатори или “обединяване” с колеги в мрежата. Това може да се постигне например чрез стейкинг на ETH с доставчици на стейкинг за ликвидност.

Сливането ще се активира на 15 септември 2022 г. и екосистемата от миньорите ще бъде заменена от участници, заллагащи своя ETH тъй като протоколът мигрира към консенсус за доказателство за залог (PoS).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Набира ли DogWifHat инерция и може ли да се насочи към нови върхове?

DogWifHat (WIF) се очертава като важен меме токен, който скочи от $1.60 до над $2.80 за малко повече от седмица, с потенциал да достигне $3.50 и повече.

23.07.2024 22:00 2мин. четене

Очаква се рали за XRP, тъй като инвестициите на китовете се увеличават

Наскоро XRP показа признаци на потенциален пробив след дълъг период на ценова стабилност, като инвеститорите очакват евентуално покачване над $0.60.

23.07.2024 20:30 1мин. четене

Анализатор прогнозира, че Avalanche ще последва скока на Solana – ето каква е целта му

Известен крипто анализатор прогнозира, че Avalanche (AVAX), конкурент на Етериум (ETH), ще отрази неотдавнашното възходящо движение на Solana (SOL).

23.07.2024 20:00 1мин. четене

Всички стари криптовалути ще се появят на Уолстрийт според експерт

По време на участието си в предаването Squawk Box на CNBC крипто експертът Антъни Помплиано сподели прозренията си за потенциалния приток на средства в спот Етериум ETF.

23.07.2024 18:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.