НАЧАЛО Алткойни

Колко ще изкарват Етериум валидаторите след Сливането?

септември 11, 2022 17:09 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Колко ще изкарват Етериум валидаторите след Сливането?

Pintail - изследовател на Етериум - изчисли средните възнаграждения на валидаторите на Етериум в предстоящата версия на proof-of-stake (PoS).

Етериум анализаторът, който се подвизава под името “Pintail” в Twitter и GitHub, е автор на подробни модели на икономическите ефекти от въвеждането на EIP-1559, ъпгрейдите на Altair и Medalla и различните стратегии за Uniswap (UNI). 

Сега той изчисли предстоящите възнаграждения на валидаторите на доказателство за залог (PoS) на Етериум.

Според публикация, споделена от Pintail, по-голямата част от възнагражденията, споделяни между участниците в мрежата на ETH, всъщност идват от така наречената “MEV” (Maximal или Miner Extractable Value).

Тази променлива няма да се промени много с въвеждането след Сливането в основната мрежа на Етериум, въпреки че интервалът между блоковете в Етериум се променя от 13.5 секунди (средно) на 12 (фиксирано). 

Pintail проследи динамиката на MEV през последните шест месеца. Въз основа на тези изчисления средната възвръщаемост за валидаторите на Етериум след Сливането ще бъде около 6.1%. Действителната статистика на възнагражденията на валидаторите обаче може да варира, добави Pintail. 

Моделирането, базирано на едно и също ниво на MEV, което се изплаща на валидаторите след Сливането, показва медианна възвръщаемост за валидаторите от 6.1% APR (включваща както MEV, така и възнагражденията на консенсусния слой), с долен квартил от 5.3% и горен квартил от 7.3%.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще направи финална корекция тази година – Б. Коуен


Този показател включва както възнагражденията на консенсусния слой, така и MEV. При някои потребители обаче наградите им ще бъдат по-малко променливи от тези на техните конкуренти. Pintail предвижда, че такава предсказуемост може да се постигне чрез стартиране на множество валидатори или “обединяване” с колеги в мрежата. Това може да се постигне например чрез стейкинг на ETH с доставчици на стейкинг за ликвидност.

Сливането ще се активира на 15 септември 2022 г. и екосистемата от миньорите ще бъде заменена от участници, заллагащи своя ETH тъй като протоколът мигрира към консенсус за доказателство за залог (PoS).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Chainlink (LINK) и Immutable (IMX) отбелязват ръст в цената; VC Spectra (SPCT) очаква 142% скок в предварителната продажба

Chainlink (LINK) и Immutable (IMX) отскочиха през септември, след като преминаха през вълни на несигурност през 2023 г. Тези ценови скокове следват значителни развития в двата блокчейна.

септември 28, 2023 13:10 4 мин. четене

При SUI се наблюдават ценови колебания, a VC Spectra (SPCT) и PEPE запазват позитивността на пазара

Крипто пазарът преживява период на волатилност, като при топ алткойните се наблюдават значителни ценови колебания. При SUI (SUI), нова блокчейн платформа от първи слой, се наблюдават значителни ценови колебания през последните седмици.

септември 28, 2023 12:10 3 мин. четене

Tradecurve Markets (TCRV) набира $6.1 милиона, нов блокчейн на Shiba Inu (SHIB), а за Ethereum (ETH) предстои голямо движение

Tradecurve Markets набра $6.1 милиона, а Shib Association ще разработи нов Shiba Inu блокчейн. Фючърсен ETH ETF може да бъде одобрен скоро. 

септември 28, 2023 11:05 4 мин. четене

1xBit добавя два ексклузивни метода за депозиране – Arbitrum и Algorand

OT 1xBit винаги правят гигантски крачки към това да останат начело на класацията, а новото добавяне на два метода за плащане – Arbritrum и Algorand – е достатъчно доказателство за този факт.

септември 28, 2023 10:31 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.