НАЧАЛО Блокчейн

Aave ще пусне третата версия на протокола си на Етериум

януари 27, 2023 13:24 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Aave ще пусне третата версия на протокола си на Етериум

Платформата за DeFi кредитиране Aave е на път да пусне третата версия на своя протокол в Етериум след успешно DAO гласуване.

Aave v2 на Етериум (ETH) е най-големият DeFi заемодател по общ заключен обем и според данни протокола контролира активи на стойност над $3.5 милиарда. Третата версия на Аave вече е пусната на Arbitrum, Optimism, Polygon, Harmony, Fantom  и Avalanche.

Aave v3 ще съществува успоредно с v2. По този начин потребителите имат възможност да мигрират позициите си от втората към трета версия.

Според информяацията Aave v3 ще стартира на Етериум с поддръжка на седем актива: обвит Биткойн (WBTC), обвит Етериум (WETH), обвит стейкнат етер (CBETH), Chainlink (LINK), Aave и стабилните монети USDC и DAI. Тези активи бяха предложени от рисковия DeFi мениджър Chaos Labs.

По-рано през януари общността на Aave гласува в полза на безрисковия подход на Chaos Labs при първоначалното внедряване на протокола. Ценообразуването на всички активи, освен на обвитите BTC и обвития стейкнат Етериум, ще идва директно от канала на Chainlink.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Трейдър предвижда скок до $30,000 – ето кога


Според BGD Labs (разработчика на Aave) ценовите емисии на WBTC и CBETH ще разчитат на смарт договори с ценови адаптер, които също се възползват от Chainlink.

Aave v3 на Етериум ще се предлага само с един активиран eMode, който позволява максимална капиталова ефективност за обезпечения и заети активи с висока ценова корелация.

Първоначалното внедряване ще поддържа eMode само за активи с корелация с ETH. По този начин eMode ще поддържа само WETH и CBETH.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

CFTC обсъди DeFi на среща на Консултативния комитет по технологиите

Децентрализираното финансиране (DeFi) беше основна тема на дискусия на неотдавнашната среща на Консултативния комитет по технологиите (TAC) на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) във Вашингтон.

март 23, 2023 20:00 3 мин. четене

Arbitrum: Активността в мрежата нараства в очакване на airdrop-a

Напоследък в мрежата на Arbitrum се наблюдава рязък скок на активността, като броят на транзакциите и адресите се е увеличил значително.

март 23, 2023 15:05 1 мин. четене

DEX транзакциите на Arbitrum скочиха до рекордно високи нива

По данни на DeFillama обемът на транзакциите на децентрализираната борса (DEX) Arbitrum наскоро е достигнал нови върхове.

март 20, 2023 19:00 2 мин. четене

Етериум: Актуализацията “Shanghai” е крачка по-близо

Актуализацията на Етериум “Shanghai” се доближава все повече до реалността, тъй като разработчиците обявиха, че хард форкът се подлага на строги тестове в публичната тестова мрежа Goerli.

март 16, 2023 16:35 1 мин. четене