НАЧАЛО Биткойн

Байдън изразява загриженост за банковата система на САЩ – цените на Биткойн спадат

03.05.2023 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Байдън изразява загриженост за банковата система на САЩ – цените на Биткойн спадат

По време на Националната седмица на малкия бизнес на 1 май президентът Байдън изрази загриженост относно нестабилността на банковата система на САЩ и увери вложителите, че правителството ще предприеме мерки за запазване на стабилността на финансовата система.

Въпреки изявлението на Байдън обаче Биткойн и повечето криптовалути отбелязаха спад, като цената на Биткойн се понижи с 4% и с около 10% от пика си през април 2023 г. BTC успя да се възстанови донякъде, като към момента на писане на статията се търгува на ниво от $28,650.

Неотдавнашният срив на First Republic Bank, третата голяма банка, която фалира в рамките на два месеца, също допринесе за нестабилността на банковата система на САЩ.

Само през първото тримесечие на 2023 г. банката загуби над $72 милиарда в депозити, тъй като клиентите преместиха средствата си другаде.

Този срив доведе до рязък спад на цената на акциите в края на април 2023 г., докато цените на Биткойн се покачиха до $30,000. Освен това други банки като Silicon Valley Bank и Signature Bank също бяха подложени на критики през този период.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето кой ще придобие First Republic Bank


В отговор на настоящото състояние на банковата система на САЩ цените на Биткойн не показаха значителна реакция. Въпреки това всяко смущение в традиционната финансова система може потенциално да подкрепи дългосрочния растеж на крипто пазарът.

Байдън обеща да защити вложителите, включително малките предприятия, които се нуждаят от обработка на заплатите на работниците си и повтори, че всички вложители ще бъдат защитени, докато акционерите може да понесат загуби.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Путин обяви посещението си в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви предстоящото си официално посещение в Китай през май по време на дискусия на конгреса на Руския съюз на индустриалците и предприемачите.

27.04.2024 12:00 1 мин. четене

Ето какво мисли Робърт Кийосаки за състоянието на американската икономика

Робърт Кийосаки, автор на популярната финансова книга „Богат татко, беден татко“, наскоро сподели своите прозрения за текущото състояние на икономиката на САЩ.

27.04.2024 11:00 2 мин. четене

Ще отмени ли Китай забраната за Биткойн?

Китай, който преди беше известен със строгата си позиция по отношение на криптовалутите, изглежда преразглежда подхода си към Биткойн.

27.04.2024 9:00 1 мин. четене

БРИКС: Китай отправя предупреждение към САЩ

По време на срещата с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен, китайският президент Си Дзинпин подчерта значението на искреността в международните отношения и призова Съединените щати да признаят действията си в съответствие с думите си.

27.04.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.