НАЧАЛО Други

Една трета от проектите “умряха” през 2022 г. въпреки налятите инвестиции

28.12.2022 19:26 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Една трета от проектите “умряха” през 2022 г. въпреки налятите инвестиции

Настоящата година беше особено трудна за криптовалутната индустрия, тъй като неуспехите се трупаха, включително сривът на Terra (LUNA) и криптоборсата FTX, които унищожиха десетки криптопроекти, независимо от размера на инвестираните в тях средства.

Всъщност от 97-те криптовалутни проекта, които бяха обявени за “мъртви” през тази година, 28 бяха получили финансиране, с което общата сума на финансирането на неуспешните проекти достигна около $3.6 милиарда, според “Списъка на мъртвите проекти в крипто индустрията за 2022 г.“, публикуван от RootData на 27 декември.

Повечето средства за “мъртви” проекти са отишли при FTX

Сред най-големите бенефициенти на тези инвестиции е наскоро фалиралата криптоборса FTX, която натрупа $1.73 милиарда чрез различни кръгове на финансиране от инвеститори, най-големите от които са Coinbase Ventures, Binance Labs, Pantera Capital, Paradigm, Sequoia Capital и други.

Междувременно, поради регулаторни причини, установени в щата Калифорния, за да се улесни достъпът на жителите на САЩ, нейното дъщерно дружество FTX.US получи приток от $400 милиона от фонда на учителите в Онтарио –  Ontario Teachers’ Pension Plan Board.

Стартиралата през юли 2020 г., вече фалирала платформа за крипто кредитиране Celsius Network получи общо $788.8 милиона от инвеститори, включително от капиталовата компания WestCap и от управителя на канадския пенсионен фонд Caisse de dépôt et placement du Québec (CPDQ).

BlockFi е друга фалирала платформа за крипто заеми, която на всичкото отгоре беше обвинена от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC), че е предоставяла нерегистрирани ценни книжа, като същевременно е предлагала променливи лихвени плащания. Тази платформа получи общо близо $500 милиона от големи инвеститори като ConsenSys Mesh, Morgan Creek Digital и Winklevoss Capital.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Може да предстои обрат на тренда – ето защо


Брокерът на криптоактиви Voyager Digital е друг претендент, който успя да привлече инвестиции в размер на $135 милиона от Alameda Research, Galaxy Digital, Binance.US и Digital Currency Group, преди да подаде молба за защита от фалит по глава 11 в началото на юли.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Русия обмислят промени в законите за копаенето на криптовалути

Предложеният в Държавната дума на Русия законопроект за добива на криптовалути отразява нарастващата тенденция в световен мащаб за регулиране на крипто сферата.

27.04.2024 17:00 2 мин. четене

БРИКС: Китай са разпродали $74 милиарда в американски ценни книжа за една година

Значителното намаление на притежаваните от Китай американски държавни ценни книжа през последната година, възлизащо на повече от $74 милиарда, отразява значима промяна в глобалната икономическа динамика.

27.04.2024 16:00 2 мин. четене

Поредната голяма банка се срина и е конфискувана от регулаторите

FDIC наскоро обяви затварянето на банка, което е първият случай на фалит на банка в САЩ през тази година.

27.04.2024 13:30 1 мин. четене

Ето коя може да е следващата компания за трилиони – добра инвестиция ли е?

В сферата на компаниите за трилиони долари преобладават американските големи технологични компании и петролните гиганти от Саудитска Арабия.

27.04.2024 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.