НАЧАЛО Други

Една трета от проектите „умряха“ през 2022 г. въпреки налятите инвестиции

декември 28, 2022 19:26 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Една трета от проектите „умряха“ през 2022 г. въпреки налятите инвестиции

Настоящата година беше особено трудна за криптовалутната индустрия, тъй като неуспехите се трупаха, включително сривът на Terra (LUNA) и криптоборсата FTX, които унищожиха десетки криптопроекти, независимо от размера на инвестираните в тях средства.

Всъщност от 97-те криптовалутни проекта, които бяха обявени за „мъртви“ през тази година, 28 бяха получили финансиране, с което общата сума на финансирането на неуспешните проекти достигна около $3.6 милиарда, според „Списъка на мъртвите проекти в крипто индустрията за 2022 г.„, публикуван от RootData на 27 декември.

Повечето средства за „мъртви“ проекти са отишли при FTX

Сред най-големите бенефициенти на тези инвестиции е наскоро фалиралата криптоборса FTX, която натрупа $1.73 милиарда чрез различни кръгове на финансиране от инвеститори, най-големите от които са Coinbase Ventures, Binance Labs, Pantera Capital, Paradigm, Sequoia Capital и други.

Междувременно, поради регулаторни причини, установени в щата Калифорния, за да се улесни достъпът на жителите на САЩ, нейното дъщерно дружество FTX.US получи приток от $400 милиона от фонда на учителите в Онтарио –  Ontario Teachers’ Pension Plan Board.

Стартиралата през юли 2020 г., вече фалирала платформа за крипто кредитиране Celsius Network получи общо $788.8 милиона от инвеститори, включително от капиталовата компания WestCap и от управителя на канадския пенсионен фонд Caisse de dépôt et placement du Québec (CPDQ).

BlockFi е друга фалирала платформа за крипто заеми, която на всичкото отгоре беше обвинена от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC), че е предоставяла нерегистрирани ценни книжа, като същевременно е предлагала променливи лихвени плащания. Тази платформа получи общо близо $500 милиона от големи инвеститори като ConsenSys Mesh, Morgan Creek Digital и Winklevoss Capital.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Може да предстои обрат на тренда – ето защо


Брокерът на криптоактиви Voyager Digital е друг претендент, който успя да привлече инвестиции в размер на $135 милиона от Alameda Research, Galaxy Digital, Binance.US и Digital Currency Group, преди да подаде молба за защита от фалит по глава 11 в началото на юли.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене

Роджър Вер дължи $20 милиона на Genesis

Роджър Вер обвинен в неизпълнението на задължения към Genesis в размер на $20 милиона.

януари 27, 2023 9:59 2 мин. четене