НАЧАЛО Други

Voyager подаде молба за обявяване в несъстоятелност

юли 6, 2022 17:25 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Voyager подаде молба за обявяване в несъстоятелност

Кредиторът подаде молба за обявяване в несъстоятелност по глава 11 в Ню Йорк късно във вторник.

Voyager Digital подаде молба за обявяване в несъстоятелност късно във вторник, превръщайки се във втората високопоставена крипто фирма, която прави това през последните дни.

Базираната в Торонто Voyager подаде молба за защита от фалит по Глава 11 във вторник в Южния окръг на Ню Йорк, като изчисли, че има повече от 100,000 кредитори и активи на стойност между $1 и $10 милиарда. Същия диапазон тя записа и за задълженията си.

Компанията вярва, че “средствата ще бъдат на разположение за разпределение между необезпечените кредитори“, се посочва в заявлението.Voyager Digital Holdings, Inc., Voyager Digital, LLC и Voyager Digital Ltd. подадоха молби за обявяване в несъстоятелност.

Крипто компаниите – и по-специално кредиторите – се сблъскаха с проблеми с платежоспособността през последните седмици, като няколко от тях спряха клиентите да изтеглят средствата си. 

Celsius постави началото на тази тенденция миналия месец, като в средата на юни обяви, че ще спре тегленията. CoinLoan, CoinFLEX и самият Voyager обявиха ограничения или пълно спиране на тегленията през последните дни.

Voyager се присъедини към Three Arrows Capital, които подадоха молба за обявяване в несъстоятелност. Three Arrows обаче подаде молба по глава 15, свързана с текущи усилия за ликвидация, разпоредени от съд на Британските Вирджински острови.

Според писателката Франсис Копола кредитният портфейл на Voyager е съставлявал почти половината от общите му активи, а близо 60% от този портфейл са били заеми към Three Arrows.

В изявление, публикувано в интернет след публикуването на статията, главният изпълнителен директор на Voyager Стивън Ерлих заяви, че реорганизацията на компанията “е най-добрият начин да се защитят” активите на компанията и посочи с пръст Three Arrows за някои от проблемите ѝ.

След това изявление Ерлих публикува в Twitter, че “клиентите с крипто в сметката(ите) си ще получат в замяна комбинация от крипто в сметката(ите) си, приходи от възстановяването на 3AC, обикновени акции в новореорганизираната компания и токени на Voyager”.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Трейдър с исторически точни прогнози предвижда отскок за Биткойн и Етериум


Подаването на документите се случва в момент, когато наблюдателите в сектора все повече критикуват бизнес практиките на Voyager, особено на начина, по който регистрираната в Канада фирма твърди в маркетинговите си материали, че депозитите на инвеститорите са защитени от застраховката на Федералната корпорация за застраховане на депозитите (FDIC).

Макар че застраховката FDIC действително защитава банковите парични депозити до $250,000, тя не покрива паричните средства, конвертирани в стабилни монети. Коментатори, сред които и Копола, нарекоха маркетинга на Voyager, свързан с обработката на депозитите, подвеждащ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Илон Мъск отново стана най-богатия човек на планетата, но за кратко

В четвъртък Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, си върна позицията на най-богатия човек в света, като изпревари Бернар Арно, председател на LVMH.

юни 9, 2023 7:00 2 мин. четене

Binance.US отговаря на обвиненията на SEC: Изключва криптовалутни двойки

Binance.US наскоро направи значителни промени след съдебните действия на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

юни 9, 2023 6:00 2 мин. четене

Федерален съдия в САЩ прекратява делото срещу DeFi платформа

Федерален съдия в САЩ наскоро отхвърли иск срещу платформата за децентрализирано финансиране (DeFi) PoolTogether, като постанови, че федералният съд не е подходящо място за разглеждане на проблеми, свързани със стартъпа.

юни 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Шефът на Terraform Labs може да изтърпи присъдата си както в САЩ, така и Южна Корея

Според високопоставен южнокорейски прокурор съоснователят и главен изпълнителен директор на Terraform Labs, До Куон, е изправен пред потенциални правни последствия в САЩ и Южна Корея.

юни 8, 2023 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.