НАЧАЛО Други

Voyager подаде молба за обявяване в несъстоятелност

06.07.2022 17:25 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Voyager подаде молба за обявяване в несъстоятелност

Кредиторът подаде молба за обявяване в несъстоятелност по глава 11 в Ню Йорк късно във вторник.

Voyager Digital подаде молба за обявяване в несъстоятелност късно във вторник, превръщайки се във втората високопоставена крипто фирма, която прави това през последните дни.

Базираната в Торонто Voyager подаде молба за защита от фалит по Глава 11 във вторник в Южния окръг на Ню Йорк, като изчисли, че има повече от 100,000 кредитори и активи на стойност между $1 и $10 милиарда. Същия диапазон тя записа и за задълженията си.

Компанията вярва, че “средствата ще бъдат на разположение за разпределение между необезпечените кредитори“, се посочва в заявлението.Voyager Digital Holdings, Inc., Voyager Digital, LLC и Voyager Digital Ltd. подадоха молби за обявяване в несъстоятелност.

Крипто компаниите – и по-специално кредиторите – се сблъскаха с проблеми с платежоспособността през последните седмици, като няколко от тях спряха клиентите да изтеглят средствата си. 

Celsius постави началото на тази тенденция миналия месец, като в средата на юни обяви, че ще спре тегленията. CoinLoan, CoinFLEX и самият Voyager обявиха ограничения или пълно спиране на тегленията през последните дни.

Voyager се присъедини към Three Arrows Capital, които подадоха молба за обявяване в несъстоятелност. Three Arrows обаче подаде молба по глава 15, свързана с текущи усилия за ликвидация, разпоредени от съд на Британските Вирджински острови.

Според писателката Франсис Копола кредитният портфейл на Voyager е съставлявал почти половината от общите му активи, а близо 60% от този портфейл са били заеми към Three Arrows.

В изявление, публикувано в интернет след публикуването на статията, главният изпълнителен директор на Voyager Стивън Ерлих заяви, че реорганизацията на компанията “е най-добрият начин да се защитят” активите на компанията и посочи с пръст Three Arrows за някои от проблемите ѝ.

След това изявление Ерлих публикува в Twitter, че “клиентите с крипто в сметката(ите) си ще получат в замяна комбинация от крипто в сметката(ите) си, приходи от възстановяването на 3AC, обикновени акции в новореорганизираната компания и токени на Voyager”.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Трейдър с исторически точни прогнози предвижда отскок за Биткойн и Етериум


Подаването на документите се случва в момент, когато наблюдателите в сектора все повече критикуват бизнес практиките на Voyager, особено на начина, по който регистрираната в Канада фирма твърди в маркетинговите си материали, че депозитите на инвеститорите са защитени от застраховката на Федералната корпорация за застраховане на депозитите (FDIC).

Макар че застраховката FDIC действително защитава банковите парични депозити до $250,000, тя не покрива паричните средства, конвертирани в стабилни монети. Коментатори, сред които и Копола, нарекоха маркетинга на Voyager, свързан с обработката на депозитите, подвеждащ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Директорът на OpenAI предполагаемо коментира потенциални промени в компанията

В петък The Information сподели за разговор на Сам Олтман, главен изпълнителен директор на OpenAI, в който е информирал някои акционери за това как компанията му може да обмисли промяна на структурата.

15.06.2024 20:00 1 мин. четене

Журналистът Алекс Джоунс пред ликвидация на всичките си активи

Съдията от съда по несъстоятелността в САЩ разпореди частните вещи на Алекс Джоунс да бъдат продадени под надзора на съда, но прекрати делото за несъстоятелност на компанията му “Free Speech Systems”, без да поиска нейната ликвидация.

15.06.2024 19:00 2 мин. четене

Coinbase обяви подкрепата си за нова, базирана на Етериум криптовалута

Coinbase подкрепи ролева игра на тема пирати, създадена с помощта на блокчейн технологията, с издаден собствен токен.

15.06.2024 18:30 1 мин. четене

Топ 3 най-големи риска за глобалния икономически растеж

Според последна информация се очаква световната икономика да се стабилизира, но все още има предизвикателства пред нея.

15.06.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.