НАЧАЛО Други

Voyager подаде молба за обявяване в несъстоятелност

юли 6, 2022 17:25 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Voyager подаде молба за обявяване в несъстоятелност

Кредиторът подаде молба за обявяване в несъстоятелност по глава 11 в Ню Йорк късно във вторник.

Voyager Digital подаде молба за обявяване в несъстоятелност късно във вторник, превръщайки се във втората високопоставена крипто фирма, която прави това през последните дни.


Базираната в Торонто Voyager подаде молба за защита от фалит по Глава 11 във вторник в Южния окръг на Ню Йорк, като изчисли, че има повече от 100,000 кредитори и активи на стойност между $1 и $10 милиарда. Същия диапазон тя записа и за задълженията си.


Компанията вярва, че „средствата ще бъдат на разположение за разпределение между необезпечените кредитори„, се посочва в заявлението.


Voyager Digital Holdings, Inc., Voyager Digital, LLC и Voyager Digital Ltd. подадоха молби за обявяване в несъстоятелност.

Крипто компаниите – и по-специално кредиторите – се сблъскаха с проблеми с платежоспособността през последните седмици, като няколко от тях спряха клиентите да изтеглят средствата си. 


Celsius постави началото на тази тенденция миналия месец, като в средата на юни обяви, че ще спре тегленията. CoinLoan, CoinFLEX и самият Voyager обявиха ограничения или пълно спиране на тегленията през последните дни.


Voyager се присъедини към Three Arrows Capital, които подадоха молба за обявяване в несъстоятелност. Three Arrows обаче подаде молба по глава 15, свързана с текущи усилия за ликвидация, разпоредени от съд на Британските Вирджински острови.


Според писателката Франсис Копола кредитният портфейл на Voyager е съставлявал почти половината от общите му активи, а близо 60% от този портфейл са били заеми към Three Arrows.


В изявление, публикувано в интернет след публикуването на статията, главният изпълнителен директор на Voyager Стивън Ерлих заяви, че реорганизацията на компанията „е най-добрият начин да се защитят“ активите на компанията и посочи с пръст Three Arrows за някои от проблемите ѝ.


След това изявление Ерлих публикува в Twitter, че „клиентите с крипто в сметката(ите) си ще получат в замяна комбинация от крипто в сметката(ите) си, приходи от възстановяването на 3AC, обикновени акции в новореорганизираната компания и токени на Voyager”.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Трейдър с исторически точни прогнози предвижда отскок за Биткойн и Етериум

Подаването на документите се случва в момент, когато наблюдателите в сектора все повече критикуват бизнес практиките на Voyager, особено на начина, по който регистрираната в Канада фирма твърди в маркетинговите си материали, че депозитите на инвеститорите са защитени от застраховката на Федералната корпорация за застраховане на депозитите (FDIC).

Макар че застраховката FDIC действително защитава банковите парични депозити до $250,000, тя не покрива паричните средства, конвертирани в стабилни монети. Коментатори, сред които и Копола, нарекоха маркетинга на Voyager, свързан с обработката на депозитите, подвеждащ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Crypto.com получи разрешение за работа във Франция

Борсата за криптовалути Crypto.com получи регулаторно одобрение да работи като доставчик на услуги за дигитални активи (DASP) във Франция.

септември 29, 2022 9:11 1 мин. четене

Криптовалутите възпрепятстват ЕЦБ, твърди Лагард

Председателят на Европейската централна банка Кристин Лагард продължава да изразява загриженост относно растежа на криптовалутите и тяхната заплаха за традиционната банкова система.

септември 28, 2022 19:35 1 мин. четене

Китайски университет въвежда магистър по метавселена

Съобщава се, че университетът в Нанкин, Китай, е открил една от първите специалности в страната, която се фокусира върху знания, свързани с метавселената.

септември 28, 2022 17:39 1 мин. четене

Galaxy Digital ще предлага пазарни данни чрез Chainlink

Galaxy Digital, компания за финансови услуги и управление на инвестиции, се обедини с Chainlink Labs, за да предостави данни за цените на криптовалутите в блокчейн мрежите и децентрализираните приложения (dApps).

септември 28, 2022 15:44 1 мин. четене