НАЧАЛО Други

ОФИЦИАЛНО: BlockFi се превърна в една от поредните жертви на FTX

29.11.2022 8:24 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ОФИЦИАЛНО: BlockFi се превърна в една от поредните жертви на FTX

Платформата за крипто кредитиране BlockFi официално подава молба за обявяване в несъстоятелност след седмици на слухове, свързани с връзките на фирмата с FTX.

Вчера BlockFi обяви доброволното си подаване на молба по глава 11 като посочи за основна причина фалита на FTX.

Максимизирането на стойността за всички клиенти и други заинтересовани страни е наш приоритет. Този процес ще помогне на BlockFi да стабилизира бизнеса си и ще ни предостави възможност да работим за осъществяване на цялостна сделка за преструктуриране с цел максимизиране на стойността…

Като част от усилията ни за преструктуриране ще се съсредоточим върху възстановяването на всички задължения, дължими на BlockFi от контрагенти, включително FTX…

Действието в най-добрия интерес на нашите клиенти е наш основен фокус и продължава да ръководи пътя ни напред. Глава 11 е прозрачен процес и ние ще продължим да общуваме с нашите клиенти, за да гарантираме, че те ще чуят директно от нас…

Според публикацията в блога подаването на молба за обявяване в несъстоятелност произтича от краха на FTX.

Това действие следва шокиращите събития около FTX и свързаните с нея корпоративни субекти и трудното, но необходимо решение, което взехме в резултат на това, да спрем повечето дейности на нашата платформа.

Още през юли американското подразделение на FTX, FTX.US, приключваше сделката за закупуване на платформата за кредитиране на стойност $240 милиона.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето кои криптовалути да следим тази седмица


По това време главният изпълнителен директор на BlockFi Зак Принс посочи като мотив за сделката сривовете на Celsius и Three Arrows Capital (3AC).

Волатилността на криптопазара, особено пазарните събития, свързани с Celsius и 3AC, имаха отрицателно въздействие върху BlockFi. Новините за Celsius на 12 юни разпалиха масови тегления на средства от страна на клиентите на BlockFi, въпреки че нямахме експозиция към тях.

През същата седмица новините за 3AC разпространиха допълнителен страх на пазара. Въпреки че бяхме едни от първите, които напълно направиха свръхобезпечение на заем си към 3AC, както и ликвидирахме и хеджирахме всички обезпечения, ние претърпяхме загуби за ~$80 милиона, което е малка част от загубите, отчетени от други.

Към момента на писане на статията подробностите по сделката между FTX и BlockFi не са ясни, но по-рано този месец BlockFi обяви замразяване на тегленията, обвинявайки FTX и Alameda Research в липса на яснота.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Revolut се стреми да се превърне в най-скъпия стартъп в Европа

Revolut се стреми да се превърне в най-скъпия стартъп в Европа в размер на $40 милиарда, според Financial Times.

21.06.2024 19:00 1 мин. четене

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

21.06.2024 18:15 2 мин. четене

Nvidia загуби мястото си на най-ценната компания – ще продължат ли да падат акциите?

Компанията Nvidia започна тази седмица с голям успех, като стана най-голямата компания в света по пазарна капитализация, изпреварвайки Apple и Microsoft.

21.06.2024 17:30 2 мин. четене

Близнаците Уинкълвос даряват $2 милиона в Биткойн за кампанията на Тръмп

Камерън и Тайлър Уинкълвос допринесоха значително за кампанията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, дарявайки Биткойн на обща стойност $2 милиона.

21.06.2024 15:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.