НАЧАЛО Други

Binance стартира нов фонд за крипто индустрията

14.11.2022 15:24 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance стартира нов фонд за крипто индустрията

Най-голямата крипто борса Binance ще стартира нов фонд за подпомагане на крипто проекти, изправени пред ликвидни проблеми.

Чанпен Джао, главен изпълнителен директор на Binance, съобщи за плана в Twitter на 14 ноември, споделяйки че отговарящите на условията проекти могат да се свържат с Binance Labs – звеното за рисков капитал на крипто гиганта.

За да се намалят по-нататъшните негативни домино ефекти от кризата на FTX, Binance ще създаде фонд за възстановяване на крипто индустрията, за да помогне на проекти, които са стабилни, но са в ликвидна криза. Скоро ще има повече подробности.

В друг туит Джао сподели, че вратите са отворени за всички крипто инвеститори, които желаят да участват и допринесат за фонда. Също така наскоро той обеща, че ще бъде по-критичен към конкурентите си за напред.

Първоначално, управляваната от Чанпен Джао крипто борса изяви желание да придобие FTX, но след извръшени проверки се отказа от сделката.

Идеята идва в момент, в който се разпространяват последиците от срива на FTX. От ликвидната криза на крипто борсата са засегнати най-различни проекти, стартъпи, инвеститори и борси. Крипто заемодателя BlockFi също се изправи пред трудности заради кризата с FTX.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: $180 милиарда бяха заличени от крипто пазара за 7 дни


Други известни пострадали инвеститори са Tiger Global, Temasek, Paradigm и Sequoia Capital. За момента обаче не е оповестено публично колко точно са инвестирали в FTX.

Том Брейди, звездата от NFL и бившата му съпруга, моделът Жизел Бюндхен, както и баскетболната звезда Стеф Къри са сред хората, които са претърпели загуби, тъй като са имали инвестиции в крипто борсата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Петролният гигант Saudi Aramco вдига цените за Азия

Saudi Aramco обяви повишение на официалните продажни цени на всички изнасяни от нея сортове за Азия, като според Bloomberg цената на Arab Light за доставка през юни ще се увеличи с $0.90.

06.05.2024 18:00 2 мин. четене

Силата на американската икономика няма да е достатъчна за глобален растеж

Ръководителят на МВФ подчерта, че политиците по света са призовани да се изправят пред множество икономически предизвикателства.

06.05.2024 17:30 2 мин. четене

Представителите на Европейският съюз се срещат с президента на Китай – какво ще обсъждат?

Ръководителят на Европейския съюз Урсула фон дер Лайен подчерта необходимостта от лоялна конкуренция с Китай, като заяви, че настоящите пазарни дисбаланси трябва да бъдат отстранени.

06.05.2024 16:30 2 мин. четене

Топ инвестиционни стратегии за дивидентни печалби

Следенето на движенията на професионалните инвеститори може да даде ценна информация, особено на трудни пазари като настоящия, твърди Питър Санторо, водещ мениджър на фонда Invesco Diversified Dividend.

06.05.2024 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.