НАЧАЛО Блокчейн

Тестовата мрежа на Cardano е стабилизирана, твърди разработчик

22.08.2022 10:23 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тестовата мрежа на Cardano е стабилизирана, твърди разработчик

Оператор на пула за стейкинг на Cardano възпроизведе грешката, която предизвика проблеми в тестовата мрежа и потвърди, че тя вече е отстранена.

В неотдавнашен туит Адам Дийн, виден разработчик на Cardano, заяви, че тестовата мрежа на Cardano е “катастрофално счупена“. Той обясни в Twitter, че констатацията е станала, след като са открили неотдавнашна слабост.

Тя бе открита в Cardano нод v1.35.2, който служи като основа за предстоящия хард форк Vasil. Твърди се, че това се е случило, защото операторите на пула са бързали да обновят основната мрежа, което е довело до несъвместими форкове и спад в ‘плътността‘ на веригата.

Това очевидно е довело до малки сблъсъци между Чарлз Хоскинсън и операторите, които са имали различно мнение по отношение на цялото събитие с бъга.

Тестовата мрежа на Cardano изглежда добре

Ентусиастът на Cardano, който се подвизава под псевдонима ‘AncientKraken‘, заяви в неотдавнашен туит, че е възпроизвел правилно бъга в 1.35.2, който е причинил проблемите в тестването на мрежата. В туита той написа, че версиите 1.34.1 и 1.35.3 изглеждат добре и се държат според очакванията.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Алткойн скочи с 200% след листинг на Binance


Разработчикът също така заяви, че нодове 1.34.1 и 1.35.3 няма да включват неправилна tx, ако 1.35.2, лош нод, я изпрати.

Всъщност 1.35.2 в крайна сметка просто задържа транзакции в своя локален mempool. Всички останали нодове просто го предават. Изпращането на тази tx на добър нод се проваля, както се очаква.

Проблемът изглежда е причинен от нод 1.35.2, който позволява да се генерира валидна tx с много ниски такси. Но разработчикът уверява, че е бил тестван отново и потвърждава, че грешката е отстранена.

Разработчикът даде своите последни бележки по цялата ситуация, като заяви, че въпреки че грешката е отстранена, остава да се направят още цял куп тестове. Той също така добави, че се чувства по-уверен, заявявайки, че това е едно чудесно начало.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Tesla на Илон Мъск официално добави плащания с Dogecoin

Tesla, ръководена от Илон Мъск, въведе Dogecoin като официален метод за плащане на своя уебсайт. Страницата за плащания е преработена, за да включи Dogecoin – любимата меме монета на голяма част от крипто общността.

06.05.2024 13:35 1 мин. четене

Тези 4 проекта ще отключат токени на стойност над $2 милиарда този месец

Според данни на Token Unlocks през май ще бъдат пуснати значителни количества токени от различни крипто проекти, като водещи ще бъдат Aavo, Pyth Network, Memecoin и Starknet.

06.05.2024 9:30 2 мин. четене

Най-големият алткойн сезон се задава на хоризонта според крипто експерт

Скорошният скок на Биткойн (BTC) до рекордно високата стойност от $73,750, последван от спад до $57,000, постави основите на това, което мнозина в криптовалутната общност очакват като начало на алткойн сезона.

06.05.2024 8:30 2 мин. четене

Големите крипто инвеститори агресивно купуват тези 5 криптовалути

В последните операции на Binance няколко крипто китове значително разшириха притежанията си чрез придобиване на значителни количества PEPE, LINK, UNI, MKR и ENS токени.

06.05.2024 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.