НАЧАЛО Блокчейн

Тестовата мрежа на Cardano е стабилизирана, твърди разработчик

август 22, 2022 10:23 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тестовата мрежа на Cardano е стабилизирана, твърди разработчик

Оператор на пула за стейкинг на Cardano възпроизведе грешката, която предизвика проблеми в тестовата мрежа и потвърди, че тя вече е отстранена.

В неотдавнашен туит Адам Дийн, виден разработчик на Cardano, заяви, че тестовата мрежа на Cardano е „катастрофално счупена„. Той обясни в Twitter, че констатацията е станала, след като са открили неотдавнашна слабост.

Тя бе открита в Cardano нод v1.35.2, който служи като основа за предстоящия хард форк Vasil. Твърди се, че това се е случило, защото операторите на пула са бързали да обновят основната мрежа, което е довело до несъвместими форкове и спад в ‘плътността‘ на веригата.

Това очевидно е довело до малки сблъсъци между Чарлз Хоскинсън и операторите, които са имали различно мнение по отношение на цялото събитие с бъга.

Тестовата мрежа на Cardano изглежда добре

Ентусиастът на Cardano, който се подвизава под псевдонима ‘AncientKraken‘, заяви в неотдавнашен туит, че е възпроизвел правилно бъга в 1.35.2, който е причинил проблемите в тестването на мрежата. В туита той написа, че версиите 1.34.1 и 1.35.3 изглеждат добре и се държат според очакванията.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Алткойн скочи с 200% след листинг на Binance


Разработчикът също така заяви, че нодове 1.34.1 и 1.35.3 няма да включват неправилна tx, ако 1.35.2, лош нод, я изпрати.

Всъщност 1.35.2 в крайна сметка просто задържа транзакции в своя локален mempool. Всички останали нодове просто го предават. Изпращането на тази tx на добър нод се проваля, както се очаква.

Проблемът изглежда е причинен от нод 1.35.2, който позволява да се генерира валидна tx с много ниски такси. Но разработчикът уверява, че е бил тестван отново и потвърждава, че грешката е отстранена.

Разработчикът даде своите последни бележки по цялата ситуация, като заяви, че въпреки че грешката е отстранена, остава да се направят още цял куп тестове. Той също така добави, че се чувства по-уверен, заявявайки, че това е едно чудесно начало.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Aptos (APT) има повече потенциал от Solana (SOL) – Coin Bureau

Блокчейн протоколът от първи слой Aptos (APT) набира инерция, превръщайки се в един от най-добре представящите се алткойни на криптопазара.

февруари 7, 2023 16:37 2 мин. четене

Cardano: Големите инвеститори бутат цената нагоре – Santiment

Santiment твърди, че увеличението на цената на Cardano (ADA) от миналата седмица се дължи главно на голямото натрупване от страна на големи инвеститори.

февруари 6, 2023 19:00 2 мин. четене

Polygon (MATIC): 2023 може да е добра година за актива – Bloomberg Intelligence

Според възгледите на Майк Макглоун от Bloomberg Intelligence за крипто пространството през февруари, Polygon (MATIC) ще се радва на значително масово приемане.

февруари 6, 2023 18:00 3 мин. четене

Шиба Ину: Да очакваме ли възход през следващите няколко седмици?

Популярен крипто стратег смята, че меме токена Шиба Ину (SHIB) може да се позиционира за възход през следващите седмици.

февруари 6, 2023 17:00 2 мин. четене