НАЧАЛО Блокчейн

Cardano избързват с Vasil, предупреждава разработчик на блокчейна

19.08.2022 10:23 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Cardano избързват с Vasil, предупреждава разработчик на блокчейна

Разработчикът Адам Дийн предупреди за проблемите с тестовата мрежа на Cardano в няколко Twitter публикации.

Съвсем наскоро Адам Дийн, един от най-известните разработчици на Cardano, предупреди, че тестовата мрежа на блокчейна е “катастрофално” повредена поради наскоро открит бъг. 

Версия 1.35.2, която трябваше да бъде използвана за предстоящия хард форк Vasil, съдържаше критичен бъг, който беше открит, защото операторите на пулове за стейкинг бързаха да обновят основната мрежа, и това доведе до създаването на несъвместими форкове. 

Въпреки че уязвимостта беше открита, тестовата мрежа остава засегната поради факта, че повечето оператори на стейкинг пулове ъпгрейднаха възлите си до версия 1.35.2, за да симулират комбинаторно събитие за Vasil хард форка. 

Версията 1.35.3, която беше представена по-рано тази седмица, не е в състояние да синхронизира веригата и сега се тества на две нови тестови мрежи, които нямат никаква история на блоковете. Много членове на общността изразиха разочарованието си от техническите затруднения. 

Избързват ли Cardano с пускането на Vasil?

Разработчикът добавя, че би било “подценяване” да се каже, че привидно прибързаното въвеждане го оставя с “тревожно усещане“. 

Той призова Input Output и главния изпълнителен директор Чарлз Хоскинсън да внедрят инструментариума, който би бил необходим за план за възстановяване след бедствие.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум може да се коригира около Сливането – Артър Хейс


Обновяването, което първоначално беше планирано за края на юни, вече беше отлагано няколко пъти поради технически трудности. До момента около 14% от операторите на стейкинг пулове са надградили до версия 1.35.3 на възела, което е далеч под необходимия праг от 75%. 

В сряда Хоскинсън поиска от операторите да обновят своите възли до най-новата версия. Някои потребители призоваха IOHK да не бърза с обновяването само за да може Cardano да се конкурира с Етериум.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Рекордни приходи от такси в мрежата на Arbitrum след старта на LayerZero (ZRO)

Пускането на LayerZero (ZRO) на 20 юни значително увеличи таксите в мрежата на Arbitrum (ARB), което доведе до рекорден дневен приход от $3.43 милиона, отбелязвайки 16,680% увеличение спрямо предходния ден.

21.06.2024 19:30 2 мин. четене

Solana е macOS на блокчейните според доклад на Pantera Capital

Според доклад на Pantera Capital над 60% от увеличения обем на децентрализираните борси (DEX) през май е бил на блокчейна Solana.

21.06.2024 6:00 2 мин. четене

Прогресът на крипто през последните години в очите на основателя на Етериум

Бутерин наскоро направи някои коментари по отношение на еволюцията на криптовалутите от 2018-2019 г. досега.

20.06.2024 21:30 1 мин. четене

Интересът към NFT се завръща – Етериум отново е лидер в класациите

Първоначално през 2024 г. крипто инвеститорите не проявиха голям интерес към NFT, но това се промени през последните седмици.

18.06.2024 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.