НАЧАЛО Блокчейн

Cardano избързват с Vasil, предупреждава разработчик на блокчейна

август 19, 2022 10:23 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Cardano избързват с Vasil, предупреждава разработчик на блокчейна

Разработчикът Адам Дийн предупреди за проблемите с тестовата мрежа на Cardano в няколко Twitter публикации.

Съвсем наскоро Адам Дийн, един от най-известните разработчици на Cardano, предупреди, че тестовата мрежа на блокчейна е “катастрофално” повредена поради наскоро открит бъг. 

Версия 1.35.2, която трябваше да бъде използвана за предстоящия хард форк Vasil, съдържаше критичен бъг, който беше открит, защото операторите на пулове за стейкинг бързаха да обновят основната мрежа, и това доведе до създаването на несъвместими форкове. 

Въпреки че уязвимостта беше открита, тестовата мрежа остава засегната поради факта, че повечето оператори на стейкинг пулове ъпгрейднаха възлите си до версия 1.35.2, за да симулират комбинаторно събитие за Vasil хард форка. 

Версията 1.35.3, която беше представена по-рано тази седмица, не е в състояние да синхронизира веригата и сега се тества на две нови тестови мрежи, които нямат никаква история на блоковете. Много членове на общността изразиха разочарованието си от техническите затруднения. 

Избързват ли Cardano с пускането на Vasil?

Разработчикът добавя, че би било “подценяване” да се каже, че привидно прибързаното въвеждане го оставя с “тревожно усещане“. 

Той призова Input Output и главния изпълнителен директор Чарлз Хоскинсън да внедрят инструментариума, който би бил необходим за план за възстановяване след бедствие.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум може да се коригира около Сливането – Артър Хейс


Обновяването, което първоначално беше планирано за края на юни, вече беше отлагано няколко пъти поради технически трудности. До момента около 14% от операторите на стейкинг пулове са надградили до версия 1.35.3 на възела, което е далеч под необходимия праг от 75%. 

В сряда Хоскинсън поиска от операторите да обновят своите възли до най-новата версия. Някои потребители призоваха IOHK да не бърза с обновяването само за да може Cardano да се конкурира с Етериум.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Arbitrum води по дневни транзакции, а Етериум изостава

Употребата на Arbitrum (ARB) нарасна, след като решението за мащабиране от втори слой разпредели 12.75% от токените си чрез airdrop.

март 24, 2023 22:00 1 мин. четене

CFTC обсъди DeFi на среща на Консултативния комитет по технологиите

Децентрализираното финансиране (DeFi) беше основна тема на дискусия на неотдавнашната среща на Консултативния комитет по технологиите (TAC) на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) във Вашингтон.

март 23, 2023 20:00 3 мин. четене

Arbitrum: Активността в мрежата нараства в очакване на airdrop-a

Напоследък в мрежата на Arbitrum се наблюдава рязък скок на активността, като броят на транзакциите и адресите се е увеличил значително.

март 23, 2023 15:05 1 мин. четене

DEX транзакциите на Arbitrum скочиха до рекордно високи нива

По данни на DeFillama обемът на транзакциите на децентрализираната борса (DEX) Arbitrum наскоро е достигнал нови върхове.

март 20, 2023 19:00 2 мин. четене