НАЧАЛО Други

5 от 9 компании, регистрирани в SEC са се сринали

март 8, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
5 от 9 компании, регистрирани в SEC са се сринали

На 1 март служителите на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) публикуваха списък на крипто компаниите, които са се регистрирали при регулатора.

Според SEC регистрацията е много проста и изисква само попълването на формуляр на уебсайта на агенцията. При разглеждане на публикувания списък на регистрираните компании, пет от общо девет от тях след това са се сринали въпреки спазването на изискванията.

Коментирайки регистрацията, Алън Силбърт, главен изпълнителен директор за Северна Америка на крипто борсата INX публикува в Twitter:

“SEC трябва да направи по-приятелска среда за хората, които се опитват да спазват закона. Те трябва да ускорят регистрациите…

Компаниите, които са били регистрирани, но са се сринали са Blockchain of Things, YouNow, ParagonCoi, Enigma MPC и Airfox (Carrier EQ), която беше глобена от SEC, след като не успя да регистрира своето ICO. Две години по-късно тя беше придобита от бразилска компания.

Оцелелите четири компании след регистрацията в Комисията са Hiro Systems, SALT Lending, INX exchange и Ceres.

Като цяло похватите и разбиранията на Комисията често срещат отпор. Адвокатите, занимаващи се с криптовалути се противопоставиха на неотдавнашните коментари на председателят на SEC, Гари Генслер, че всяка криптовалута с изключение на Биткойн, е ценна книга.

Не отдавна главният юрист на Ripple, компания водеща дълга съдебна битка с Комисията призова Гари Генслер да се оттегли от гласуването по бъдещи дела за правоприлагане в областта на криптовалутите.

Въпреки противопоставянето на крипто сектора това изглежда не спира регулаторния орган да предприема действия срещу крипто дружества. В началото на месеца финтех компанията Robinhood получи призовка от SEC във връзка с нейните услуги за криптовалути.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Политиките на Фед ще тласнат цените надолу, твърди експерт


Също така Paxos, емитентът на стабилната монета BUSD влезе в пререкания и може да бъде съдена от за нарушаване на законите за защита на инвеститорите.

Похватите на SEC привлекоха вниманието на Републиканският клон на Конгреса на САЩ, тъй като представителят на Конгреса, Патрик Макхенри изпрати писмо до Гари Генслер, в което е поискал да му бъдат предоставени документите и комуникациите между отдела за правоприлагане на Комисията и по-специално неговия директор Гурбир Гревал по време и след фалита на FTX.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Портфолиото на Уорън Бъфет е засегнато от банковата криза

Повечето инвеститори в S&P 500 губят пари заради банковата криза и изглежда, че дори Уорън Бъфет не е застрахован.

март 20, 2023 11:01 2 мин. четене

Правителството на САЩ съзаде криза, твърди Тайлър Уинкълвос

Тайлър Уинкълвос, съосновател на борсата за криптовалути Gemini, наскоро се обърна към Twitter, за да изрази недоволството си от банковата система на САЩ.

март 20, 2023 10:00 2 мин. четене

Credit Suisse ще бъде придобита от най-голямата швейцарска банка

Според запознати извънредната подготовка ще позволи поглъщането да се осъществи без обичайния “шестседмичен период на консултации” с акционерите.

март 20, 2023 9:00 2 мин. четене

Имплозията на SVB предизвика паника и рязък скок на сделките на DeFi пазара

Неотдавнашните финансови проблеми на Silicon Valley Bank (SVB) предизвикаха вълнообразен ефект в сектора на децентрализираното финансиране (DeFi), както съобщава DappRadar, платформа за пазарна информация.

март 19, 2023 20:00 2 мин. четене