НАЧАЛО Други

5 от 9 компании, регистрирани в SEC са се сринали

08.03.2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
5 от 9 компании, регистрирани в SEC са се сринали

На 1 март служителите на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) публикуваха списък на крипто компаниите, които са се регистрирали при регулатора.

Според SEC регистрацията е много проста и изисква само попълването на формуляр на уебсайта на агенцията. При разглеждане на публикувания списък на регистрираните компании, пет от общо девет от тях след това са се сринали въпреки спазването на изискванията.

Коментирайки регистрацията, Алън Силбърт, главен изпълнителен директор за Северна Америка на крипто борсата INX публикува в Twitter:

“SEC трябва да направи по-приятелска среда за хората, които се опитват да спазват закона. Те трябва да ускорят регистрациите…

Компаниите, които са били регистрирани, но са се сринали са Blockchain of Things, YouNow, ParagonCoi, Enigma MPC и Airfox (Carrier EQ), която беше глобена от SEC, след като не успя да регистрира своето ICO. Две години по-късно тя беше придобита от бразилска компания.

Оцелелите четири компании след регистрацията в Комисията са Hiro Systems, SALT Lending, INX exchange и Ceres.

Като цяло похватите и разбиранията на Комисията често срещат отпор. Адвокатите, занимаващи се с криптовалути се противопоставиха на неотдавнашните коментари на председателят на SEC, Гари Генслер, че всяка криптовалута с изключение на Биткойн, е ценна книга.

Не отдавна главният юрист на Ripple, компания водеща дълга съдебна битка с Комисията призова Гари Генслер да се оттегли от гласуването по бъдещи дела за правоприлагане в областта на криптовалутите.

Въпреки противопоставянето на крипто сектора това изглежда не спира регулаторния орган да предприема действия срещу крипто дружества. В началото на месеца финтех компанията Robinhood получи призовка от SEC във връзка с нейните услуги за криптовалути.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Политиките на Фед ще тласнат цените надолу, твърди експерт


Също така Paxos, емитентът на стабилната монета BUSD влезе в пререкания и може да бъде съдена от за нарушаване на законите за защита на инвеститорите.

Похватите на SEC привлекоха вниманието на Републиканският клон на Конгреса на САЩ, тъй като представителят на Конгреса, Патрик Макхенри изпрати писмо до Гари Генслер, в което е поискал да му бъдат предоставени документите и комуникациите между отдела за правоприлагане на Комисията и по-специално неговия директор Гурбир Гревал по време и след фалита на FTX.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Глоба за милиарди заплашва Microsoft в Европа

На Microsoft може да бъде наложена глоба в размер до 1% от годишните ѝ приходи в Европейския съюз, ако не отговори на искане за предоставяне на информация до 27 май.

19.05.2024 21:00 2 мин. четене

6 съвета за търговията с криптовалути

През последните години криптовалутите спечелиха значително внимание и популярност. Тези дигитални активи предлагат редица предимства пред традиционните валути, като например по-голяма сигурност и неприкосновеност на личните данни, по-ниски такси за транзакции и децентрализиран контрол.

19.05.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.