НАЧАЛО Други

Robinhood е поредната компания, която получи призовка от SEC

март 1, 2023 9:06 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Robinhood е поредната компания, която получи призовка от SEC

Популярната финтех компания Robinhood получи призовка от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) във връзка с нейните услуги за криптовалути, според годишната финансова документация, публикувана в понеделник.

Компанията призна, че това правно действие може потенциално да доведе до спиране на сделките с дигитални активи като част от задължението ѝ да разкрива потенциални рискове за бизнеса си.

Robinhood получи призовката, след като крипто борсата FTX подаде молба за обявяване в несъстоятелност през ноември с искане за информация относно “листването на криптовалути, съхранението на криптовалути и операциите на платформата”.

Robinhood заяви, че предлага сделки с определени криптовалути, които според нея не са ценни книжа съгласно федералните и щатските закони за ценните книжа на САЩ.

Въпреки спада от 24% в приходите от търговия с криптовалути през четвъртото тримесечие, през последната година Robinhood наблюдава разрастваща се бизнес линия в търговията с класа активи. Обемът на крипто търговията в платформата се възстанови през януари, скачайки с 95%.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Този алткойн може да скочи с над 2,000%, твърди венчър капиталист


Това не е първият път, в който Robinhood се сблъсква с правни действия. През юли 2021 г. Органът за регулиране на финансовата индустрия (FINRA) глоби платформата със $70 милиона в санкции за нейните “надзорни провали” в различни свои услуги.

Освен това през август компанията беше глобена с $30 милиона за неспазване на разпоредбите за борба с прането на пари и киберсигурността от Министерството на финансовите услуги на Ню Йорк.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Ще видим агресивно приемане на крипто от големите играчи – Оливър Линч

Оливър Линч, главен изпълнителен директор на Bittrex Global, е оптимист за бъдещето на крипто индустрията.

март 22, 2023 11:00 2 мин. четене

DefiLlama се разделя: Нов сайт стартира на фона на спорове за пускане на токен

DefiLlama, сайт за данни за децентрализирания финансов сектор, се сблъска със спорове относно ръководството, тъй като член на екипа се опитва да пусне токен без одобрението на по-широката група.

март 22, 2023 9:00 2 мин. четене

Емитирането на USDT продължава с пълна сила: Подкрепа за DeFi?

Tether наскоро издаде USDT на стойност $1 милиарда в мрежата TRON, добавяйки ги към $4-те милиарда в USDT, които натрупа през последната седмица.

март 21, 2023 17:00 2 мин. четене

OKX разкри нов доклад за резервите си

OKX, глобална крипто борса, публикува своя пети доклад за доказателство на резервите (PoR) като част от усилията си за повишаване на прозрачността в индустрията.

март 21, 2023 15:00 1 мин. четене