НАЧАЛО Други

Републиканският клон на Конреса на САЩ разлседва SEC

февруари 16, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Републиканският клон на Конреса на САЩ разлседва SEC

От Републиканският клон на Конгреса на САЩ проверяват разследването на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) след падането на FTX.

Представителят на Конгреса, Патрик Макхенри изпрати писмо до председателя на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ, Гари Генслер, в което е поискал да му бъдат предоставени документите и комуникациите между отдела за правоприлагане на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) и по-специално неговия директор Гурбир Гревал.

Иска се още да бъдат представени комуникациите между преките служители на Генслер, както и записите и комуникациите между SEC и Министерството на правосъдието по времето на повдигане на обвиненията срещу съоснователя на FTX, Сам Банкман-Фрийд и след това.

Според инфромацията писмото, подписано от Бил Хюзенга от Мичиган, който ръководи финансовия надзор и разследванията в долната камара на Конгреса и Патрик Макхенри, председател на Комисията по финансови услуги на Камарата на представителите е с цел да разпита SEC за случилото се по време на обвиненията и да проучи допълнително за евентуална уговорка между Банкман-Фрийд и Генслер.

Конгресът е определил 23 февруари като краен срок за представяне на всички документи чрез директора по комуникациите на агенцията Гурбир Гревал, като след това ще бъде насрочена дата за изслушване. Това ще бъде първото явяване на Генслер на изслушване по надзор от 2021 г. насам.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето какво може да доведе до следващия бичи пазар на криптовалутите


По време на фалита на FTX друг конгресмен, Ричи Торес заяви – в отговор на действията на Генслер през седмиците след срива:

Човек не може да има и двете възможности – да утвърждава властта си и да избягва отговорността.

Освен това той призова колегите си да разгледат FTX през януари, след като тя започна разследване на известни личности, които са промотирали Ethereum Max, докато са пренебрегвали предупредителните знаци от управлението на делата от страна на SBF.

Той добави, че главата на регулаторната агенция е “единствено отговорен за регулаторните пропуски, свързани с фалита на FTX”. Той продължи да атакува характера и мотивите на Генслер, критикувайки решението му да разследва знаменитости като Ким Кардашиян вместо криптоборси като FTX.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Ще видим агресивно приемане на крипто от големите играчи – Оливър Линч

Оливър Линч, главен изпълнителен директор на Bittrex Global, е оптимист за бъдещето на крипто индустрията.

март 22, 2023 11:00 2 мин. четене

DefiLlama се разделя: Нов сайт стартира на фона на спорове за пускане на токен

DefiLlama, сайт за данни за децентрализирания финансов сектор, се сблъска със спорове относно ръководството, тъй като член на екипа се опитва да пусне токен без одобрението на по-широката група.

март 22, 2023 9:00 2 мин. четене

Емитирането на USDT продължава с пълна сила: Подкрепа за DeFi?

Tether наскоро издаде USDT на стойност $1 милиарда в мрежата TRON, добавяйки ги към $4-те милиарда в USDT, които натрупа през последната седмица.

март 21, 2023 17:00 2 мин. четене

OKX разкри нов доклад за резервите си

OKX, глобална крипто борса, публикува своя пети доклад за доказателство на резервите (PoR) като част от усилията си за повишаване на прозрачността в индустрията.

март 21, 2023 15:00 1 мин. четене