Home

Крипто адвокати се противопоставят на твърденията на председателя на SEC

27.02.2023 14:06 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто адвокати се противопоставят на твърденията на председателя на SEC

Адвокатите, занимаващи се с криптовалути се противопоставят на неотдавнашните коментари на Гари Генслер, че всяка криптовалута с изключение на Биткойн, е ценна книга.

Наскоро Гари Генслер, председател на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) заяви в интервю за списание New York Magazine, че всяка криптовалута с изключение на Биткойн е ценна книга и попада под юрисдикцията на SEC.

В отговор няколко крипто адвокати отвърнаха на удара, заявявайки, че SEC няма правна възможност да регулира крипто пространството.

Твърдения и опровержения на Генслер

В интервюто Генслер заяви, че “всичко, освен Биткойн” попада в компетенциите на SEC, обяснявайки, че другите крипто проекти “са ценни книжа, защото има група по средата и обществеността очаква печалби въз основа на тази група”.

Въпреки това Джейк Червински, юрист и ръководител на политиката в групата за защита на крипто сектора Blockchain Association, твърди в туитър, че “мнението на Генслер не е закон” въпреки претенциите му за владеене на крипто сектора. Червински добави, че докато SEC “не докаже в съда” своята юрисдикция над всеки токен “един по един”, то тя “няма правомощия да регулира който и да е от тях”.

Логан Болинджър, друг адвокат повтори мнението на Червински в туитър, заявявайки, че становищата на Генслер относно това какво е или не е ценна книга не са правно диспозитивни, което означава, че те не са окончателното правно решение.

Той добави:

В крайна сметка съдиите, а не председателите на Комисията по ценните книжа и фондовите борси определят какво означава законът и как се прилага.


НЕ ИЗПУСКАЙ: Биткойн и Етериум: Може да предстои промяна в пазарния тренд – ето защо


Гейбриъл Шапиро, главен съветник в инвестиционната компания Delphi Labs подчерта в поредица от туитове привидно невъзможните принудителни мерки, които Комисията ще трябва да предприеме спрямо индустрията, за да утвърди своето правило.

Шапиро заяви, че над 12,300 токена на стойност около $663 милиарда са – според Генслер – нерегистрирани ценни книжа, които са незаконни в САЩ. Агенцията ще трябва да заведе дело срещу всеки създател на токени, което би означавало 12,300 дела.

Той твърди, че регистрацията в SEC не само е твърде скъпа за повечето създатели на токени, но и няма ясен път за регистрация на токени.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 2 алткойна, към които инвеститорите проявяват интерес – според Binance


Потенциални последици от исканията на SEC

Ръководителят на политиката в органа за застъпничество Bitcoin Policy Institute, Джейсън Брет заяви, че коментарите на Генслер не трябва да са повод за празнуване, а за страх и заяви, че “има начини да се спечели и по друг начин, освен чрез регулаторен ров”.

Мнозина в крипто пространството изразиха загриженост, че твърденията на SEC биха могли да задушат иновациите и инвестициите в индустрията, тъй като създателите на токени ще бъдат принудени да харчат големи суми пари за регистрация или ще бъдат изправени пред глоби и изваждане от списъка.

Заключение

Въпреки че твърденията на Генслер предизвикаха полемика в крипто пространството, предстои да видим как SEC ще продължи с регулирането. Агенцията и преди е предприемала действия срещу компании и физически лица в индустрията, но огромният брой токени и проекти в сектора може да затрудни правоприлагането. Засега крипто адвокатите и експертите от бранша ще продължат да следят развитието на ситуацията и да се противопоставят на регулаторните превишения, когато е необходимо.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Аржентина въвежда нов закон за регулиране на крипто пазара

Аржентина се насочва към регулиране на бързо разрастващия се сектор на криптовалутите с нов закон, чиято цел е да се справи с прането на пари и други рискове.

19.07.2024 11:00 1мин. четене

Гърция планира да въведе данъчна рамка за криптовалутите – ето кога

Гръцкото правителство се готви да въведе данъчна рамка за криптовалутите и дигиталните активи, които понастоящем не са официално признати.

18.07.2024 23:00 1мин. четене

Банката за международни разплащания затяга правилата за стабилните монети

Банката за международни разплащания (BIS) въведе нови правила, които могат да окажат значително въздействие върху стабилни монети като USDT на Tether и USDC на Circle, които работят с публични блокчейн вериги.

18.07.2024 13:30 2мин. четене

Южна Корея планира да отложи крипто данъка на фона на пазарните опасения

Южнокорейските законодатели предложиха да отложат въвеждането на данъци върху капиталовите печалби от криптовалути до 2028 г., като се позоваха на настоящите негативни пазарни настроения.

16.07.2024 9:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.