НАЧАЛО Други

Адвокат на Ripple настоява главата на SEC да се оттегли от крипто дела

март 3, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Адвокат на Ripple настоява главата на SEC да се оттегли от крипто дела

Главният юрист на Ripple призова Гари Генслер да се оттегли от гласуването по бъдещи дела за правоприлагане в областта на криптовалутите.

Главният юридически директор на Ripple Стюарт Алдероти призова председателя на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ, Гари Генслер, да се оттегли от гласуване по бъдещи дела за принудително изпълнение по отношение на криптовалути.

Това се случва, след като Генслер наскоро заяви, че всички криптовалути, с изключение на Биткойн, са ценни книжа, като промоутърите се опитват да заобиколят американските регулаторни органи, а инвеститорите очакват печалби.

Алдероти цитира делото Antoniu v. SEC от 1989 г. в аргументацията си.

Апелативният съд на САЩ за Осми окръг установи, че “принципите на справедливия процес се прилагат към административните решения”.

Справедливият съдебен процес пред справедлив съд е основно изискване. Справедливостта изисква отсъствие на действителна предубеденост при разглеждането на делата като се изисква не само справедливо производство, но и “правосъдието трябва да удовлетворява привидността на правосъдието”.

През декември 2020 г. Комисията по ценни книжа и борси (SEC) започна съдебно дело срещу Ripple като твърди, че компанията за разплащания от Сан Франциско е продавала XRP като нерегистрирана ценна книга в продължение на години.

Делото остава във федералния съд и може да окаже значително влияние върху бъдещето на криптосектора в САЩ.

Призивът на Алдероти за оттегляне на Генслер се основава на твърдението му, че главата на SEC вече е предрешил изхода на всяко бъдещо дело за принудително изпълнение, което повдига въпроса дали криптовалута, различна от Биткойн, е нерегистрирана ценна книга.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Robinhood е поредната компания, която получи призовка от SEC


Предвид неотдавнашните изявления на Генслер, Алдероти смята, че той трябва да се оттегли от всяко такова дело, за да избегне действителна или дори привидна пристрастност.

Позицията на Генслер по отношение на регулирането на криптовалутите се следи отблизо, откакто той пое поста на председател на SEC по-рано тази година. Неговият опит като бивш председател на Комисията за търговия със стокови фючърси и професор по блокчейн технология в Масачузетския технологичен институт накара мнозина в крипто индустрията да се надяват на по-благоприятна регулаторна среда. Неотдавнашните му коментари, обаче, показват, че той може да заеме по-твърда позиция по въпроса, отколкото някои очакваха.

Изходът от делото на Ripple се следи от цялата крипто индустрия. Ако обвиненията на SEC бъдат потвърдени, това може да доведе до репресии срещу други криптовалути, които не са регистрирани като ценни книжа. От друга страна, ако Ripple успее да се защити, това би могло да проправи пътя към по-свободна регулаторна среда за целия сектор. Във всеки случай призивът на Алдероти за оттегляне на Генслер подчертава значението на справедливия и безпристрастен регулаторен процес в сектора на криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка за патент за рамка, която позволява на потребителите да прехвърлят и използват незаменяеми токени (NFT) в множество платформи за игри.

март 26, 2023 8:00 2 мин. четене

Президентът на Ripple очаква положително решение на делото със SEC до края на 2023 г.

Моника Лонг, президент на Ripple Labs, наскоро говори пред CNBC за текущото съдебно дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу Ripple, в което се твърди, че токенът на компанията XRP е ценна книга.

март 26, 2023 7:00 2 мин. четене

Имало ли е помощ при заобикалянето на KYC мерките от служители на Binance в Китай?

Binance, най-голямата крипто борса в света, е в челните редици на прозрачността и сигурността в индустрията след скандала с FTX.

март 25, 2023 12:00 2 мин. четене

Срив на акциите на Deutsche Bank предизвика сътресения на пазара в Европа

Цената на акциите на Deutsche Bank рязко се понижи, повличайки след себе си и други известни европейски банки и породи опасения за потенциална криза в банковия сектор.

март 25, 2023 7:00 2 мин. четене