НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Политиките на Фед ще тласнат цените надолу, твърди експерт

март 7, 2023 8:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Политиките на Фед ще тласнат цените надолу, твърди експерт

Старши макростратегът на Bloomberg Intelligence, Майк Макглоун смята, че Биткойн (BTC) може да се сблъска със значителни препядствия под формата на политиката на Федералния резерв (Фед) по отношение на лихвените проценти.

Макглоун наскоро анализира пазара и предупреди, че ако Федералният резерв продължи с повишаването на лихвените проценти с цел борба с инфлацията – дори в условията на потенциална рецесия – това може да доведе до спад на високорисковите активи като Биткойн.

Според Макглоун подобен сценарий може да бъде основна пречка за повечето рискови активи, а именно криптовалутите и препоръча на инвеститорите от типа “купи и дръж” да обмислят сключването на защитна застраховка.

Макглоун също така изрази загриженост относно възможността криптовалутите и акциите да спаднат по-ниско, отколкото по време на мечите пазари през 2022 г. Той отбеляза, че цените на криптовалутите и акциите са се възстановили оттогава насам, което може да ги направи уязвими към възобновяване на траекториите им на спад от 2022 г.

Макростратегът смята, че силата на фондовия пазар може да се понижи рязко и предположи, че затягането на Фед, съчетано с повишените рискове от рецесия са солидни пречки, които биха могли да повлияят на рискови активи като Биткойн.

За да помогне на инвеститорите да се ориентират в тази несигурна среда, той предложи, че $25,000 е ключово ценово ниво за Биткойн. Според него март ще бъде ключов месец, който ще покаже дали криптовалутите ще останат устойчиви въпреки затягането на паричната политика на Фед.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: най-добрият хедж срещу инфлацията?


Според Макглоун рискът спрямо възнаграждението може да се наклони към отзивчиви, тактически ориентирани продавачи, като нивото около $25,000 за Биткойн ще отбележи ключова съпротива. Той също така отбеляза, че криптоактивите трябва да покажат устойчива сила на фона на опасенията, че дъната на рисковите активи от 2022 г. може да не са дъна.

Анализът на Макглоун предполага, че политиката на Фед по отношение на лихвените проценти може да бъде значителен фактор за цената на Биткойн през следващите месеци. Тъй като към момента на писане на статията BTC се търгува на ниво около $23,400, инвеститорите ще следят отблизо как актива ще реагира на гореспоменатите потенциални пречки.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн скочи над $28,000 – икономическата несигурност се засилва

На 19 март цената на Биткойн отбеляза рязко повишение, надхвърляйки зоната от $28,000, достигайки малко над $28,500, което отбелязва близо 30% ръст на стойността през последните седем дни.

март 20, 2023 13:00 2 мин. четене

Биткойн: Инвеститорите прибират печалби, след като активът се покачи над $27,000

Данните на компанията за блокчейн анализи Santiment разкриват, че обемът на транзакциите за прибиране на печалби от Биткойн се е увеличил значително, след като актива премина границата от $27,000.

март 19, 2023 13:00 2 мин. четене

SAFU фондът на Binance е стабилен и има над 16,000 BTC

Binance предприе проактивен ход за защита на средствата на потребителите, като размени BUSD за USDT и TUSD в своя Фонд за сигурни активи за потребителите (SAFU), тъй като пазарната капитализация на BUSD продължава да намалява.

март 19, 2023 12:05 1 мин. четене

Биткойн ще стигне $1,000,000 сред банковата криза – Б. Сринивасан

Баладжи Сринивасан, бившият главен технически директор на Coinbase, направи смела прогноза за цената на Биткойн (BTC).

март 19, 2023 11:26 2 мин. четене