НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Политиките на Фед ще тласнат цените надолу, твърди експерт

07.03.2023 8:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Политиките на Фед ще тласнат цените надолу, твърди експерт

Старши макростратегът на Bloomberg Intelligence, Майк Макглоун смята, че Биткойн (BTC) може да се сблъска със значителни препядствия под формата на политиката на Федералния резерв (Фед) по отношение на лихвените проценти.

Макглоун наскоро анализира пазара и предупреди, че ако Федералният резерв продължи с повишаването на лихвените проценти с цел борба с инфлацията – дори в условията на потенциална рецесия – това може да доведе до спад на високорисковите активи като Биткойн.

Според Макглоун подобен сценарий може да бъде основна пречка за повечето рискови активи, а именно криптовалутите и препоръча на инвеститорите от типа “купи и дръж” да обмислят сключването на защитна застраховка.

Макглоун също така изрази загриженост относно възможността криптовалутите и акциите да спаднат по-ниско, отколкото по време на мечите пазари през 2022 г. Той отбеляза, че цените на криптовалутите и акциите са се възстановили оттогава насам, което може да ги направи уязвими към възобновяване на траекториите им на спад от 2022 г.

Макростратегът смята, че силата на фондовия пазар може да се понижи рязко и предположи, че затягането на Фед, съчетано с повишените рискове от рецесия са солидни пречки, които биха могли да повлияят на рискови активи като Биткойн.

За да помогне на инвеститорите да се ориентират в тази несигурна среда, той предложи, че $25,000 е ключово ценово ниво за Биткойн. Според него март ще бъде ключов месец, който ще покаже дали криптовалутите ще останат устойчиви въпреки затягането на паричната политика на Фед.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: най-добрият хедж срещу инфлацията?


Според Макглоун рискът спрямо възнаграждението може да се наклони към отзивчиви, тактически ориентирани продавачи, като нивото около $25,000 за Биткойн ще отбележи ключова съпротива. Той също така отбеляза, че криптоактивите трябва да покажат устойчива сила на фона на опасенията, че дъната на рисковите активи от 2022 г. може да не са дъна.

Анализът на Макглоун предполага, че политиката на Фед по отношение на лихвените проценти може да бъде значителен фактор за цената на Биткойн през следващите месеци. Тъй като към момента на писане на статията BTC се търгува на ниво около $23,400, инвеститорите ще следят отблизо как актива ще реагира на гореспоменатите потенциални пречки.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Рапърт Drake загуби $500,000 в Биткойн залози

Drake, известен канадски рапър, претърпя значителни загуби след неуспешни залози на спортни събития, осъществени чрез Биткойн (BTC).

18.06.2024 13:30 1 мин. четене

Над $440 милиона бяха ликвидирани от пазара на криптовалути

През последните 24 часа пазарът на криптовалути претърпя рязък спад, който доведе до принудителни ликвидации на трейдъри, заличавайки близо половин милиард долара от пазара.

18.06.2024 13:06 2 мин. четене

Да купиш Kaspa сега е като да купиш Биткойн преди 9 години

Известен крипто анализатор, наречен Crypto Chrys, сега прави голяма сделка с Kaspa (KAS), която според него е толкова добра, колкото и ранните дни на Биткойн.

18.06.2024 11:30 1 мин. четене

Публичните американски Биткойн миньори достигнаха близо $23 милиарда капитализация

Според ново проучване на анализаторите на JPMorgan, американските Биткойн миньори са поставили най-големия рекорд, с достигането на пазарна капитализация от $22.8 милиарда на 15 юни.

18.06.2024 9:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.