Home

3 акции от индекса Dow Jones, които да следите през 2024 година

26.06.2024 22:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
3 акции от индекса Dow Jones, които да следите през 2024 година

Индустриалният индекс Dow Jones е нараснал само с 4% през тази година, изоставайки от S&P 500 и Nasdaq-100, който спечелиха съответно 15% и 17%.

Въпреки това 30-те компании в Dow, които са част и от S&P 500, са добра отправна точка за намиране на стабилни акции от типа “син чип“. В тази статия може да разгледате три компании от Dow, които може да са готови за растеж през 2024 г. и след това: Amazon, Walmart и IBM.

Amazon

Amazon е водещата в света компания за електронна търговия и облачна инфраструктура. През 2022 г. приходите на Amazon нарастнаха само с 9% поради макроикономическите предизвикателства. Освен това инвестицията й в изпитващия затруднения производител на електрически превозни средства Rivian доведе до нетна загуба за годината.

Въпреки това през 2023 г. Amazon се възстанови с 12% увеличение на приходите и връщане към рентабилност. Този ръст се дължеше на стабилизирането на северноамериканския и международния сегмент на търговията на дребно, по-бързите скорости на доставка, разширяването на бързо растящите чуждестранни пазари и растежа на интегрирания рекламен бизнес. Подразделението му за облачни услуги, което подпомага бизнеса му с по-нисък марж на продажбите на дребно с по-високи приходи, също се възстанови, тъй като повече компании модернизираха инфраструктурата си.

Анализаторите прогнозират, че приходите и печалбите на Amazon ще нараснат съответно с 11% и 57% през тази година.

Walmart

Walmart остава един от малкото гиганти, които ефективно се конкурират с Amazon. Компанията разшири своя пазар за електронна търговия, превърна магазините си в центрове за изпълнение на поръчки, достигна цените на Amazon и въведе Walmart+, за да се конкурира с Amazon Prime.

Walmart също така се конкурира с Costco чрез Sam’s Club и оперира в 19 други държави, което прави дейността по-диверсифицирана от много американски търговци на дребно.

За фискалната 2025 г. анализаторите очакват 4% увеличение на приходите и 9% увеличение на коригираната печалба на акция.

IBM

Някога считана за изоставаща в технологичната индустрия, IBM се преструктурира, като през 2021 г. отдели по-бавно развиващото се звено за управлявани инфраструктурни услуги като Kyndryl и разшири дъщерното си дружество Red Hat за хибридни облачни услуги и AI функции.

Това преструктуриране доведе до подновяване на растежа. През 2023 г. приходите и коригираната печалба на акция на IBM нарастнаха съответно с 2% и 5%. Анализаторите очакват през 2024 г. приходите и коригираната печалба на акция на IBM да нараснат с 2% и 3%. Въпреки тези скромни темпове на растеж, те представляват значително подобрение спрямо годините на спад.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ще се спука ли балона на фондовия пазар на фона на масовите разпродажби на хедж фондовете?

Напоследък водещите компания на фондовия пазар са технологичните акции, които изстрелват индекси като S&P 500 до нови върхове.

29.06.2024 9:30 2мин. четене

Ето кои две държави задминават САЩ по приемането на крипто

През последните няколко години в сектора на криптовалутите настъпиха значителни промени, .

29.06.2024 9:00 2мин. четене

Какво ще правят американците с конфискуваните от Русия $300 милиона

През декември 2023 г. САЩ предложиха на страните от Г-7 да конфискуват руски активи на стойност $300 милиарда като мярка за отслабване на възможностите на Русия в продължаващата война срещу Украйна.

29.06.2024 7:30 1мин. четене

Японската йена достигна 38-годишно дъно срещу долара

Японската йена (JPY) достигна 38-годишно дъно, като на 28 юни се търгуваше за 0.0062 срещу щатския долар (USD).

29.06.2024 6:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.