Home

3 акции от индекса Dow Jones, които да следите през 2024 година

26.06.2024 22:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
3 акции от индекса Dow Jones, които да следите през 2024 година

Индустриалният индекс Dow Jones е нараснал само с 4% през тази година, изоставайки от S&P 500 и Nasdaq-100, който спечелиха съответно 15% и 17%.

Въпреки това 30-те компании в Dow, които са част и от S&P 500, са добра отправна точка за намиране на стабилни акции от типа “син чип“. В тази статия може да разгледате три компании от Dow, които може да са готови за растеж през 2024 г. и след това: Amazon, Walmart и IBM.

Amazon

Amazon е водещата в света компания за електронна търговия и облачна инфраструктура. През 2022 г. приходите на Amazon нарастнаха само с 9% поради макроикономическите предизвикателства. Освен това инвестицията й в изпитващия затруднения производител на електрически превозни средства Rivian доведе до нетна загуба за годината.

Въпреки това през 2023 г. Amazon се възстанови с 12% увеличение на приходите и връщане към рентабилност. Този ръст се дължеше на стабилизирането на северноамериканския и международния сегмент на търговията на дребно, по-бързите скорости на доставка, разширяването на бързо растящите чуждестранни пазари и растежа на интегрирания рекламен бизнес. Подразделението му за облачни услуги, което подпомага бизнеса му с по-нисък марж на продажбите на дребно с по-високи приходи, също се възстанови, тъй като повече компании модернизираха инфраструктурата си.

Анализаторите прогнозират, че приходите и печалбите на Amazon ще нараснат съответно с 11% и 57% през тази година.

Walmart

Walmart остава един от малкото гиганти, които ефективно се конкурират с Amazon. Компанията разшири своя пазар за електронна търговия, превърна магазините си в центрове за изпълнение на поръчки, достигна цените на Amazon и въведе Walmart+, за да се конкурира с Amazon Prime.

Walmart също така се конкурира с Costco чрез Sam’s Club и оперира в 19 други държави, което прави дейността по-диверсифицирана от много американски търговци на дребно.

За фискалната 2025 г. анализаторите очакват 4% увеличение на приходите и 9% увеличение на коригираната печалба на акция.

IBM

Някога считана за изоставаща в технологичната индустрия, IBM се преструктурира, като през 2021 г. отдели по-бавно развиващото се звено за управлявани инфраструктурни услуги като Kyndryl и разшири дъщерното си дружество Red Hat за хибридни облачни услуги и AI функции.

Това преструктуриране доведе до подновяване на растежа. През 2023 г. приходите и коригираната печалба на акция на IBM нарастнаха съответно с 2% и 5%. Анализаторите очакват през 2024 г. приходите и коригираната печалба на акция на IBM да нараснат с 2% и 3%. Въпреки тези скромни темпове на растеж, те представляват значително подобрение спрямо годините на спад.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Шефът на Tether посочи решението на днешните проблеми с прекъсванията на мрежите

По-рано бе съобщено, че значителна техническа неизправност в централизирания софтуер на CrowdStrike е причинила широкомащабни смущения, които са засегнали множество сектори и са довели до син екран на смъртта (BSOD) на компютри с Windows в световен мащаб. Този инцидент наруши услугите и бизнеса в целия свят.

19.07.2024 21:00 1мин. четене

Tornado Cash регистрира неочакван ръст на депозитите въпреки санкциите

Tornado Cash, крипто миксерът под санкции, отбеляза забележително увеличение на депозитите въпреки правните и регулаторните си проблеми.

19.07.2024 20:30 1мин. четене

Какво ще стане ако Джо Байдън се откаже от президентските избори в САЩ

Президентът Джо Байдън е изправен пред нарастващ натиск от страна на Демократическата партия да прекрати кандидатурата си за преизбиране след дебат с Доналд Тръмп.

19.07.2024 19:00 2мин. четене

Цените на златото тръгват надолу – каква е причината?

Цените на златото спаднаха с повече от 1.5% в петък, тъй като доларът се засили, а някои инвеститори прибраха печалби след неотдавнашното поскъпване на метала.

19.07.2024 18:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.