Home

Крипто хакове за милиони – какво се случи миналия уикенд?

25.06.2024 18:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто хакове за милиони – какво се случи миналия уикенд?

Милиони долари изчезнаха през изминалия уикенд, когато хакери извършиха серия от атаки срещу големи крипто борси и платформи.

BtcTurk, CoinStats, SportsBet и Farcana бяха сред основните мишени, като общо загубиха над $95 милиона, според CertiK Alerts.

BtcTurk беше тежко засегнатa от атака на стойност $90 милиона

На 22 юни турската борса за криптовалути BtcTurk претърпя тежка кибератака. Хакери пробиха сигурността на борсата, като получиха контрол над десет горещи портфейла и откраднаха над $90 милиона в различни криптовалути. В отговор BtcTurk спря всички депозити и тегления на криптовалути, за да оцени щетите и да се справи с пробива в сигурността.

Пробивът в CoinStats засегна 1,590 портфейла

В същия ден популярната компания за криптовалути CoinStats стана жертва на пробив в сигурността, който засегна 1,590 портфейла. CoinStats реагира бързо, ограничавайки щетите, като само 1.3% от портфейлите им бяха компрометирани, което доведе до приблизителна загуба от $2 милиона. Компанията уточни, че нито един от свързаните портфейли или борси не е бил хакнат и работи усърдно за възстановяване на нормалната работа.

Farcana: Компрометиран портфейл на трета страна

На 24 юни базираното в ОАЕ студио за блокчейн игри Farcana съобщи за кражба на един от своите FAR портфейли. Въпреки че компанията не е загубила директно никакви средства, маркетмейкър от трета страна е бил хакнат, което е довело до кражбата на 23,809,523 FAR токена на стойност близо $880,000. Този инцидент подчертава уязвимостта на услугите на трети страни. В момента Farcana води разговори със засегнатия маркет мейкър, за да подобри протоколите му за сигурност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Логан Пол завежда дело срещу Coffeezilla заради клевета

На 27 юни инфлуенсърът Логан Пол подаде иск за клевета срещу Стивън Финдайзен, известен като “Coffeezilla” в YouTube, в отговор на видеоклиповете, които той е създал за неуспешния NFT проект на Пол CryptoZoo през 2022 г.

28.06.2024 23:00 2мин. четене

SEC съди ConsenSys заради крипто портфейла MetaMask

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) заведе дело срещу доставчика на софтуер за Етериум ConsenSys заради крипто портфейла MetaMask.

28.06.2024 20:10 1мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: Coinbase съди SEC и FDIC

Coinbase заведе съдебни дела срещу Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) и Федералната корпорация за застраховане на депозитите (FDIC) за това, че не са изпълнили искания по Закона за свобода на информацията (FOIA).

27.06.2024 15:54 2мин. четене

Правителството на САЩ предлага $5 милиона награда за информация за Ружа Игнатова

Матю Милър, говорител на Държавния департамент на САЩ, обяви награда в размер до $5 милиона за информация, която да доведе до залавянето на “криптокралицата” Ружа Игнатова.

27.06.2024 9:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.