Home

Крипто хакове за милиони – какво се случи миналия уикенд?

25.06.2024 18:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто хакове за милиони – какво се случи миналия уикенд?

Милиони долари изчезнаха през изминалия уикенд, когато хакери извършиха серия от атаки срещу големи крипто борси и платформи.

BtcTurk, CoinStats, SportsBet и Farcana бяха сред основните мишени, като общо загубиха над $95 милиона, според CertiK Alerts.

BtcTurk беше тежко засегнатa от атака на стойност $90 милиона

На 22 юни турската борса за криптовалути BtcTurk претърпя тежка кибератака. Хакери пробиха сигурността на борсата, като получиха контрол над десет горещи портфейла и откраднаха над $90 милиона в различни криптовалути. В отговор BtcTurk спря всички депозити и тегления на криптовалути, за да оцени щетите и да се справи с пробива в сигурността.

Пробивът в CoinStats засегна 1,590 портфейла

В същия ден популярната компания за криптовалути CoinStats стана жертва на пробив в сигурността, който засегна 1,590 портфейла. CoinStats реагира бързо, ограничавайки щетите, като само 1.3% от портфейлите им бяха компрометирани, което доведе до приблизителна загуба от $2 милиона. Компанията уточни, че нито един от свързаните портфейли или борси не е бил хакнат и работи усърдно за възстановяване на нормалната работа.

Farcana: Компрометиран портфейл на трета страна

На 24 юни базираното в ОАЕ студио за блокчейн игри Farcana съобщи за кражба на един от своите FAR портфейли. Въпреки че компанията не е загубила директно никакви средства, маркетмейкър от трета страна е бил хакнат, което е довело до кражбата на 23,809,523 FAR токена на стойност близо $880,000. Този инцидент подчертава уязвимостта на услугите на трети страни. В момента Farcana води разговори със засегнатия маркет мейкър, за да подобри протоколите му за сигурност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Още един крипто протокол стана жертва на хакерска атака

Крипто протокол току-що загуби милиони долари в алткойни по време на сериозен пробив в сигурността, както съобщи Cyvers Alerts.

16.07.2024 17:30 1мин. четене

Севернокорейски хакери са предполагаемо свързани с експлойт на крипто борса за $305 милиона

Последните събития сочат, че Lazarus Group, известна хакерска структура, спонсорирана от държавата, може да стои зад пробива на японската крипто борса DMM Bitcoin на стойност $305 милиона.

16.07.2024 8:30 1мин. четене

Потърпевш от фишинг атака успя да възстанови откраднати средства

Жертва на фишинг атака на стойност $24 милиона е получила частично възстановяване, след като извършителят доброволно е върнал част от откраднатите средства.

15.07.2024 23:00 1мин. четене

Срещата на SEC при затворени врати в четвъртък може да определи бъдещето на Ripple

Правният спор между Ripple Labs Inc. и Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) може да достигне ключов момент тази седмица, тъй като двете страни ще се съберат на среща при затворени врати в четвъртък, 18 юли 2024 г.

15.07.2024 17:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.