Home

Фед не мислят все още за намаляване на лихвите тази година – какво означава това за крипто?

25.06.2024 18:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Фед не мислят все още за намаляване на лихвите тази година – какво означава това за крипто?

Управителят на Федералния резерв Мишел У. Боуман наскоро обяви, че е твърде рано да се обмисля намаляване на лихвените проценти през 2024 г.

Това изказване идва в период на повишена чувствителност както на традиционните, така и на крипто пазарите. Ситуацията се засилва допълнително от очакването на публикуването на ключови икономически данни по-късно тази седмица.

В изявлението си Боуман подчерта, че въпреки скромния напредък в управлението на инфлацията в САЩ, тя остава повишена и е изправена пред различни рискове. Тази позиция съответства на предпазливия подход на Федералния резерв към паричната политика в условията на несигурна икономическа среда. Тя също така изтъкна, че е важно Федералният резерв да запази своята независимост и аполитична позиция в процесите на вземане на решения.

Тези бележки предшестват втората ревизия на данните за БВП на САЩ за първото тримесечие, която ще бъде публикувана в четвъртък, 27 юни. В петък се очакват данните за потребителските разходи (PCE) в САЩ.

Боуман отбеляза: “Въпреки това, при положение че средната базисна инфлация на потребителските цени през тази година до май възлиза на 3.8%, очаквам инфлацията да остане висока за известно време.” Тя също така предположи потенциално отклонение от световните тенденции в паричната политика.

Мечи тренд на крипто пазара

Паричната политика на Федералния резерв оказва натиск върху пазарните условия, включително върху криптовалутите. По-високите лихвени проценти обикновено укрепват американския долар, което може да въздейства за понижаване на цените на активите, включително на криптовалутите. Обратно, по-ниските лихвени проценти обикновено насърчават повишаването на цените на активите, тъй като инвеститорите търсят по-висока възвръщаемост на по-рискови пазари.

Твърдението на Боумън, че намаляването на лихвените проценти е малко вероятно до 2025 г., предполага, че разходите по заемите ще останат относително високи, което потенциално ще възпрепятства инвестиционните потоци към крипто пазара. Този сценарий би могъл да засили неотдавнашния крипто срив, тъй като инвеститорите може да предпочетат по-безопасни и доходоносни активи пред волатилните криптовалути.

Напоследък крипто пазарът е турбулентен, a Биткойн (BTC) наскоро падна под $59,000 на фона на значителни разпродажби. Сред факторите, които допринесоха за това, са неотдавнашните BTC продажби от германското правителство и очакваното разплащане към инвеститорите на стойност $9 милиарда от Mt. Gox, което допълнително влоши пазарните настроения.

Въпреки това липсата на очаквано намаляване на лихвените проценти подхрани опасенията за продължителни сътресения на пазара. Със затягането на традиционните финансови условия апетитът към по-рискови активи като криптовалутите често намалява.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как Доналд Тръмп планира да увеличи производството на петрол в САЩ

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да увеличи местния добив на петрол в страната и да отмени регулациите, за да постигне целите си.

18.07.2024 21:30 1мин. четене

ЕЦБ демонстрира предпазливост след намаляването на лихвите, а еврото се засилва

Търговците подкрепиха еврото в четвъртък на фона на сигналите от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ) за предпазливи планове след намаляването на лихвените проценти, което отслаби предишните опасения във връзка с политическите сътресения във Франция.

18.07.2024 21:10 2мин. четене

Нова анкета разкрива какво ще правят инвеститорите в Биткойн след изплащането на Mt. Gox

Въпросът, който вълнува повечето крипто инвеститори, е какво ще се случи, след като Mt. Gox разпредели потребителските компенсации – ще има ли масови разпродажби, или хората ще задържат?

18.07.2024 19:30 2мин. четене

БРИКС: Ето кога съюзът може да покани нови държави да се присъединят

Тъй като БРИКС се подготвя за предстоящата си среща през октомври, има много спекулации дали блокът ще приеме нови страни членки.

18.07.2024 18:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.