Home

Правителството на САЩ предлага $5 милиона награда за информация за Ружа Игнатова

27.06.2024 9:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Правителството на САЩ предлага $5 милиона награда за информация за Ружа Игнатова

Матю Милър, говорител на Държавния департамент на САЩ, обяви награда в размер до $5 милиона за информация, която да доведе до залавянето на "криптокралицата" Ружа Игнатова.

Това е ново развитие в продължаващата сага с Игнатова, която стои зад мащабната измама с криптовалутата OneCoin. Вчера Sofia Globe съобщи, че България е повдигнала задочно обвинение на Игнатова, за да конфискува незаконно придобитите ѝ имоти.

През юли 2022 г. Игнатова беше добавена в списъка на ФБР с “най-издирваните лица”, като за информация за нейния арест беше обявена награда от $100,000. Тя фигурира и в подобен списък на Европол.

Въпреки слуховете, че е пирамидална схема, тя продължи да привлича инвеститори, докато пазарът внезапно не бе закрит в началото на 2017 г., оставяйки инвеститорите с безполезни токени и загуби, възлизащи на близо $4 млилиарда.

Съществуват теории, че Игнатова може да е била убита или да е променила драстично външния си вид чрез козметична хирургия.

Игнатова, етническа българка, някога беше много популярна, като през 2016 г. дори напълни лондонската арена “Уембли” с хиляди хора. Тя изчезна през 2017 г. и местонахождението ѝ остава неизвестно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Още един крипто протокол стана жертва на хакерска атака

Крипто протокол току-що загуби милиони долари в алткойни по време на сериозен пробив в сигурността, както съобщи Cyvers Alerts.

16.07.2024 17:30 1мин. четене

Севернокорейски хакери са предполагаемо свързани с експлойт на крипто борса за $305 милиона

Последните събития сочат, че Lazarus Group, известна хакерска структура, спонсорирана от държавата, може да стои зад пробива на японската крипто борса DMM Bitcoin на стойност $305 милиона.

16.07.2024 8:30 1мин. четене

Потърпевш от фишинг атака успя да възстанови откраднати средства

Жертва на фишинг атака на стойност $24 милиона е получила частично възстановяване, след като извършителят доброволно е върнал част от откраднатите средства.

15.07.2024 23:00 1мин. четене

Срещата на SEC при затворени врати в четвъртък може да определи бъдещето на Ripple

Правният спор между Ripple Labs Inc. и Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) може да достигне ключов момент тази седмица, тъй като двете страни ще се съберат на среща при затворени врати в четвъртък, 18 юли 2024 г.

15.07.2024 17:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.