НАЧАЛО Крипто Крими

Още една крипто борса претърпя хак за милиони

02.06.2024 18:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още една крипто борса претърпя хак за милиони

Velocore, децентрализирана борса (DEX), работеща на блокчейн веригите zkSync и Linea, е преминала през експлойт, което е довело до загуба на приблизително $10 милиона.

Инцидентът бе докладван за първи път от „Officer’s Notes“, подчертавайки постоянните уязвимости в сектора на криптовалутите.

Velocore разкри, че хакерите са се насочили към токените на нейния доставчик на ликвидност, които са от съществено значение за операциите на борсата. След пробива нападателите са прехвърлили над 700 ЕTH токена през веригите към основната Етериум. мрежа.

Въпреки че е преминала одити за сигурност от Zokyo, Hacken и Scalebit, Velocore все още е била уязвима на тази атака.

По време на хакерската атака блокчейнът Linea преживя временно спиране на производството на блокове, което продължи около час, преди да възобнови нормалната си работа. Причините за това прекъсване остават неясни.

За щастие стабилните пулове на Velocore не бяха засегнати, което позволи тегленето на средства от тези резерви. Сега екипът на Velocore си сътрудничи с експерти по сигурността и се обърна към централизираните борси, за да замрази откраднатите активи и да намали по-нататъшните щети.

Членовете на общността, засегнати от пробива, искат от Velocore възстановяване на средства. Проектът обаче все още не е обсъдил планове за компенсации или възстановяване на средства.

Този инцидент е част от по-широка тенденция. Само няколко дни по-рано DMM Bitcoin, японска крипто борса, съобщи за зашеметяваща загуба от $305 милиона поради пробив в сигурността. Тези последователни хакерски атаки подчертават продължаващите предизвикателства пред сигурността в сектора. Досега през 2024 г., с изключение на инцидента с DMM Bitcoin, индустрията е загубила над $473.22 милиона заради различни експлойти.

По-специално, само през май 2024 г. криптоиндустрията загуби над $52 милиона чрез 21 различни инцидента.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Близо $20 милиарда изгубени в крипто хакове през последните 13 години

Crystal Intelligence сподели, че през последните 13 години в сектора на криптовалутите е имало 785 случая на кражби, които са довели до обща загуба от около $19 милиарда.

13.06.2024 13:00 2 мин. четене

Terraform Labs се съгласиха да платят близо $4.5 милиарда на SEC

Terraform Labs, подкрепяна от Ledger и обвинявана за увреждането на крипто пазара през 2022 г., се съгласи колективно да плати глоба в размер на $4.47 милиарда.

13.06.2024 9:00 2 мин. четене

Хакери източиха $22 милиона от британска крипто борса

След това, което изглеждаше като хакерска атака, довела до кражба на $22 милиона, обменът на криптовалута Lykke, разположен в Обединеното кралство, спря търговските си операции. След това събитие мерките за безопасност, прилагани от борсите за дигитални валути, вече са обект на сериозно безпокойство.

12.06.2024 8:30 2 мин. четене

Хакери започнаха да местят откраднати през декември над $100 милиона от крипто протокол

Прехвърлянето на неактивни средства, откраднати от Orbit Chain през декември миналата година привлече вниманието на общността.

10.06.2024 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.