Home

Рисковете за известни личности от промотиране на меме токени

24.06.2024 22:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Рисковете за известни личности от промотиране на меме токени

Съществуват значителни правни рискове, свързани с разрастването на мемe монетите, създадени от известни личности, които включват обвинения в манипулиране на пазара и измама.

С помощта на платформи като Pump.fun социалните медии и ботовете за търговия улесниха пускането на над 500,000 меме криптовалути само през май.

Много известни личности решиха да навлязат в крипто пространството със собствени токени, но тази тенденция е пълна с правни рискове. Например, говори се, че синът на Доналд Тръмп – Барън, може да е замесен в меме монетата DJT на Solana, въпреки че Роджър Стоун твърди, че нито бившият президент, нито синът му имат нещо общо.

По време на предишни цикли популярни звезди подкрепяха различни криптовалути, след което пострадаха от съдебни дела, когато платформи като FTX се разпаднаха. От друга страна, известните хора с по-нисък ранг се обръщат към меме криптовалутите като средство за привличане на аудитория и печелене на бързи пари.

Макар че мемe монетите могат да изграждат общности и да генерират богатство, те могат да се използват и за измами. Инвеститорът Раул Пал нарича тази фаза “Бананова зона“, където всичко може да скочи значително, привличайки измамници и авантюристи, които надуват цените и ликвидират токени с цел печалба.

В тази рискова среда знаменитостите трябва да са наясно с правните последици. Обвинения в измама могат да бъдат повдигнати, ако дадена знаменитост съзнателно заблуждава потребителите. Законите за ценните книжа защитават инвеститорите от измами и манипулиране на пазара.

За да се повдигне обвинение срещу известна личност за “пъмп и дъмп” схема, правителството трябва да докаже намерение за измама и въздействие върху търговията. Продажбата на токени след завишаване на цените може да засили твърденията за измама.

Мемe монетите могат да свържат общностите и да създадат финансови възможности, но също така крият рискове от злоупотреби и манипулации. Потребителите трябва да останат бдителни, а известните личности трябва да разбират потенциалните правни последици от своите действия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Този токен може да поскъпне с над 20%, а една от меме криптовалутите да загуби над 40%

Известен анализатор и търговец на криптовалути предполага, че алткойн, базиран на Етериум (ETH), може да е готов за значително възходящо движение.

20.07.2024 22:00 2мин. четене

Скорошна публикация на Илон Мъск предизвика скок при меме монета

Неотдавнашната активност на Илон Мъск в социалните мрежи предизвика забележителен ръст на Non-Playable Coin (NPC) – криптовалута, свързана с NPC мемето.

20.07.2024 19:00 1мин. четене

Крипто борсата WazirX предприема действия за възстановяване на откраднатите активи

В отговор на голяма кибератака WazirX, известна крипто борса в Индия, стартира програма за възнаграждения, чиято цел е да замрази и възстанови откраднатите активи.

20.07.2024 17:00 2мин. четене

Цената на XRP реагира, след промяна на датата на делото със SEC

Токенът XRP на Ripple поскъпна значително с над 6% след пренасрочването на среща при закрити врата от Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC), което породи нов оптимизъм за възможно уреждане на продължителния правен спор между Ripple и SEC.

20.07.2024 16:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.