Home

ИЗВЪНРЕДНО: Coinbase съди SEC и FDIC

27.06.2024 15:54 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ИЗВЪНРЕДНО: Coinbase съди SEC и FDIC

Coinbase заведе съдебни дела срещу Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) и Федералната корпорация за застраховане на депозитите (FDIC) за това, че не са изпълнили искания по Закона за свобода на информацията (FOIA).

Исковете, подадени в Окръжния съд на САЩ за окръг Колумбия, имат за цел да принудят тези агенции да предоставят исканата информация.

Обвинения срещу регулаторните органи

Coinbase твърди, че федералните финансови регулатори подкопават крипто индустрията. Компанията твърди, че агенции като SEC и FDIC са използвали правомощията си, за да осакатят сектора на дигиталните активи. В жалбата срещу FDIC се твърди, че агенцията е била част от незаконна схема за подкопаване на индустрията.

Подробности за исканията за FOIA

Coinbase потърси информация от SEC относно нейната позиция по отношение на прехода на Етериум към консенсусен механизъм за доказателство за залог (PoS) и минали разследвания, включващи Закари Кобърн и Enigma MPC, които преди години се споразумяха със SEC. Комисията отказа тези искания, позовавайки се на потенциална вреда за текущите действия по правоприлагане.

Жалбата срещу FDIC се позовава на писма, изпратени до финансови институции, с които се иска от тях да спрат дейностите, свързани с крипто. Coinbase твърди, че тези писма са били част от усилията за пълно спиране на крипто дейностите. FDIC отказва да разкрие писмата, като се позовава на защитата на чувствителна информация за съответните банки.

Регулаторният натиск на Coinbase

Coinbase и преди е влизала в сблъсък с регулаторните органи, включително със съдебен иск срещу SEC през април 2023 г., като е искала ясни регулаторни насоки за крипто индустрията. Борсата за първи път подаде петиция до SEC за официално изготвяне на правила през юли 2022 г., като поиска конкретни разпоредби за крипто. Въпреки това SEC продължи да прилага съществуващите закони за ценните книжа срещу крипто платформите, което доведе до продължаващо напрежение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Още един крипто протокол стана жертва на хакерска атака

Крипто протокол току-що загуби милиони долари в алткойни по време на сериозен пробив в сигурността, както съобщи Cyvers Alerts.

16.07.2024 17:30 1мин. четене

Севернокорейски хакери са предполагаемо свързани с експлойт на крипто борса за $305 милиона

Последните събития сочат, че Lazarus Group, известна хакерска структура, спонсорирана от държавата, може да стои зад пробива на японската крипто борса DMM Bitcoin на стойност $305 милиона.

16.07.2024 8:30 1мин. четене

Потърпевш от фишинг атака успя да възстанови откраднати средства

Жертва на фишинг атака на стойност $24 милиона е получила частично възстановяване, след като извършителят доброволно е върнал част от откраднатите средства.

15.07.2024 23:00 1мин. четене

Срещата на SEC при затворени врати в четвъртък може да определи бъдещето на Ripple

Правният спор между Ripple Labs Inc. и Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) може да достигне ключов момент тази седмица, тъй като двете страни ще се съберат на среща при затворени врати в четвъртък, 18 юли 2024 г.

15.07.2024 17:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.