Home

Логан Пол завежда дело срещу Coffeezilla заради клевета

28.06.2024 23:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Логан Пол завежда дело срещу Coffeezilla заради клевета

На 27 юни инфлуенсърът Логан Пол подаде иск за клевета срещу Стивън Финдайзен, известен като "Coffeezilla" в YouTube, в отговор на видеоклиповете, които той е създал за неуспешния NFT проект на Пол CryptoZoo през 2022 г.

В иска, подаден в окръжния съд на Сан Антонио, Тексас, се твърди, че Финдайзен “Злонамерено и многократно публикува неверни твърдения, обвиняващи Пол в извършване на измама във връзка с проблемен блокчейн проект, наречен CryptoZoo“.

Финдайзен представи проекта на Пол CryptoZoo в поредица от три видеоклипа. В обвинението се твърди:

Пол завежда този иск за клевета, за да накара Финдайзен да отговаря за действията си и да го подведе под отговорност за огромните вреди, които е нанесъл на репутацията на Пол чрез умишленото и безразсъдно разпространение на клевети.

В края на 2022 г. Coffeezilla пуска три видеоклипа в YouTube за CryptoZoo, заклеймявайки го като “най-голямата измама на Логан Пол” и го упреква, че е подвел феновете си, задържайки парите на NFT притежателите, без да достави обещания проект.

Пол обаче твърди, че Coffeezilla умишлено е пропуснал информация във видеоклиповете си, която показва, че е бил “дълбоко ангажиран” с успеха на CryptoZoo, но е бил “измамен от доверени съветници по проекта“. В исковата молба се посочва:

Финдайзен знаеше много добре, че Пол никога не е имал за цел да измами когото и да било, а напротив – винаги е възнамерявал да изгради легитимна блокчейн-базирана игра.

Пол претендира за обезщетение в размер на $75,000 плюс лихви и съдебни такси, както и за допълнителни вреди и облекчения, определени от съда.

CryptoZoo, стартирала през 2021 г., бе замислена като игра, в която играчите купуват “яйца” от НФТ, използвайки токена на играта – ZOO. Яйцата щяха да “излюпват” животни, които могат да бъдат развъждани, за да се създават хибридни видове, които след това могат да бъдат търгувани, за да печелят играчите повече токени ZOO в зависимост от тяхната рядкост.

Към момента на писане на статията ZOO токенът на практика е безполезен, с пазарна капитализация от нула и обем на търговията от $2 през последния ден, според CoinMarketCap.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Основателят на Bitzlato е освободен след изтърпяно наказание за крипто престъпления

Основателят на закритата крипто борса Bitzlato е освободен след излежаване на 18-месечен затвор.

19.07.2024 20:00 1мин. четене

Ето кой може да стои зад последната хакерска атака на WazirX

Индийската крипто борса WazirX съобщи за значителен пробив в сигурността и обяви, че в момента разследва инцидента, който е довел до временно спиране на тегленията на индийски рупии (INR) и криптовалути.

19.07.2024 12:30 1мин. четене

Chainalysis стартира инициатива за борба с фишинг измамите в крипто сектора

Chainalysis представи резултатите от операция Spincaster – мащабна инициатива, насочена към борба с фишинг измамите – вид измама, която причини значителни финансови загуби в крипто сектора от май 2021 г. насам.

18.07.2024 20:00 2мин. четене

Robinhood се изправя пред съдебна процедура във връзка с нарушения в рефералната програма

Федерален съдия постанови, че Robinhood трябва да плати $9 милиона за уреждане на съдебно дело относно програмата си за препорки, за която бе установено, че нарушава законите за защита на потребителите, изпращайки неправомерни съобщения.

18.07.2024 19:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.