НАЧАЛО Биткойн

Защо Биткойн отново падна под $22,000?

09.03.2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Защо Биткойн отново падна под $22,000?

Биткойн (BTC) отново спадна под $22,000, като най-вероятната причина за това са важни събития в индустрията.

Silvergate, банка, която е приятелски настроена към индустрията на криптовалутите, обяви, че ще прекрати дейността си и ще се ликвидира поради неотдавнашните промени в индустрията и нормативната уредба.

Новината доведе до 36% спад на акциите на банката след края на работния ден и доведе до спад на Биткойн от $22,100 до $21,700.

Банката има активи за около $11 милиарда и увери, че ще изплати всички депозити по организиран начин.

Тя също така закрива платформата си SEN, която позволяваше на институциите бързо да обменят криптовалути 24 часа в денонощието.

Новината за прекратяването на дейността на Silvergate предизвика загриженост сред участниците в индустрията. Напускането на банката вероятно ще създаде празнина на пазара за банкови услуги, благоприятни за крипто. Очаква се обаче Signature Bank, друг ключов банков партньор в индустрията, да се възползва от ситуацията и да спечели нови клиенти.

Решението на Silvergate идва след срива на FTX.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Анализатор сподели предупреждение за BTC


Сривът на борсата, с която Silvergate си партнираше, се отрази значително на дейността на банката. FTX е обвинена, че е използвала измамно депозити на клиенти, за да финансира своя хедж фонд, което е довело до продължаваща съдебна битка с нейния основател Сам Банкман-Фрийд.

Банкман-Фрийд е обвинен, че стои зад една от най-големите финансови измами в историята и е изправен пред заплахата от 115 години затвор за различни обвинения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн китовете са натрупали BTC за близо $3 милиарда в рамките на ден

Според главния изпълнителен директор на CryptoQuant Ки Йън Джу, Биткойн (BTC) китовете са акумулирали токени на стойност приблизително $3 милиарда само в рамките на 24-часов прозорец.

06.05.2024 7:30 1 мин. четене

Ето кога може да очакваме параболичният възход на Биткойн според анализатор

Checkmate, добре известен анализатор в крипто общността, споделя прозрения за текущото състояние на пазарния цикъл на Биткойн.

06.05.2024 6:00 2 мин. четене

Да държиш Биткойн е като да закопаеш златото си в земята – Нуриел Рубини

Известният икономист Нуриел Рубини отново изрази силни критики към Биткойн (BTC), хвърляйки съмнение върху неговата децентрализация, сигурност и мащабируемост.

05.05.2024 11:00 2 мин. четене

Биткойн може да започне да се насочва към нови върхове – Питър Бранд

Известният търговец Питър Бранд разпали значителен дискурс в общността на криптовалутите с най-новата си прогноза, показваща, че Биткойн (BTC) може потенциално да преразгледа предишните си върхове, ако се придържа към традиционния бичи модел.

05.05.2024 9:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.