НАЧАЛО Биткойн

Да държиш Биткойн е като да закопаеш златото си в земята – Нуриел Рубини

05.05.2024 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Да държиш Биткойн е като да закопаеш златото си в земята – Нуриел Рубини

Известният икономист Нуриел Рубини отново изрази силни критики към Биткойн (BTC), хвърляйки съмнение върху неговата децентрализация, сигурност и мащабируемост.

Известен със скептицизма си към Биткойн и криптовалутите, Рубини повтори позицията си по време на дебат, организиран от агрегатора на финансови новини Zerohedge на 3 май. В дебата, който сравнява Биткойн със златото, Рубини постави под съмнение основополагащите принципи на Биткойн, особено неговите характеристики за сигурност и мащабируемост .

Рубини, известен с това, че предсказа финансовата криза от 2008 г., твърди, че сигурността и мащабируемостта на Биткойн не достигат в сравнение с традиционните парични системи. Той подчерта необратимия характер на Биткойн транзакциите, след като частните ключове са компрометирани, контрастирайки го с традиционните банкови системи, които предлагат опции за защита в случай на кражба.

Що се отнася до децентрализацията, Рубини отхвърли твърдението като „глупост“, посочвайки концентрацията на добива сред няколко големи играчи. Той изрази загриженост относно доминирането на някои майнинг операции, особено в региони със слаб регулаторен надзор, което според него подкопава целостта на мрежата.

Освен това Рубини отхвърли Биткойн като жизнеспособна алтернатива на традиционното финансиране, позовавайки се на предполагаемата му неефективност при обработката на големи обеми транзакции. Той оприличи съхраняването на BTC на заравяне на злато в земята, описвайки го като непрактично в дигиталната ера.

Критиките на Рубини отразяват продължаващия му скептицизъм към криптовалутите, които той преди е определял като „напълно корумпирани“ и „най-големият престъпен обир в човешката история“. Той също така предупреди за потенциален „крипто апокалипсис“ поради засиления регулаторен контрол в индустрията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Биткойн: Дългосрочните притежатели отново купуват след корекцията

Фундаменталните принципи на търсенето и предлагането диктуват движението на цените на различните активи, включително и на Биткойн. Когато предлагането превишава търсенето, цените са склонни да намаляват, докато когато търсенето превишава предлагането, цените обикновено се повишават.

22.05.2024 19:30 3 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Биткойн ще продължи да се търгува близо до предишния си връх за сметка на алткойните

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен прогнозира, че Биткойн (BTC) ще продължи да се търгува близо до рекордните си стойности, което до голяма степен се дължи на преместването на средства от алткойни към BTC.

22.05.2024 13:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.