НАЧАЛО Биткойн

Биткойн резервите на борсите достигнаха рекордно дъно – какво означава това?

10.04.2024 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн резервите на борсите достигнаха рекордно дъно – какво означава това?

Биткойн (BTC) резервите на крипто борсите наскоро достигнаха исторически минимум, като в началото на април паднаха под 2 милиона BTC.

Това представлява по-малко от 10% от общото предлагане на Биткойн в обращение, което потенциално създава предпоставки за шок в предлагането поради повишеното търсене.

Според данни от CryptoQuant, в познати крипто адреси на борсите се държат само 1.94 милиона BTC, което представлява приблизително 9.8% от циркулиращото предлагане на Биткойн от.

Тенденцията на намаляване на борсовите резерви продължава, след като през юли 2021 г. достигна връх от 2.85 милиона BTC. Този спад показва, че инвеститорите в Биткойн изтеглят своите наличности от платформите за обмен, сигнализирайки за намерението си да държат своите Биткойн токени, вместо да ги търгуват или продават.

Шок на предлагането при Биткойн настъпва, когато наличното предлагане на борсите внезапно намалее, а търсенето се увеличи. Този сценарий обикновено води до рязко нарастване на обема на покупките и намаляване на обема на продажбите, което води до повишаване на цените.

Един от основните фактори, допринасящи за шока в предлагането, е значителното намаляване на резервите на борсите в резултат на големи тегления. Освен това халвинг събитието на Биткойн, което се случва приблизително на всеки четири години, допълнително засилва шока в предлагането, тъй като намалява наполовина процента на емитиране на нови BTC, предоставяни на миньорите.

Тъй като предлагането на нови BTC намалява, а обменните резерви продължават да намаляват, икономическото въздействие се засилва. Следователно нарастващото търсене на Биткойн на фона на свиващото се предлагане има потенциала да катализира значително увеличение на цената му.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Най-големите американски хедж фондове са натрупали над $2.6 милиарда в Биткойн ETF

Нови данни от брокерската компания River разкриват, че някои от най-големите американски хедж фондове са натрупали акции в борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC) на стойност милиарди долари.

21.05.2024 13:30 1 мин. четене

Британският върховен съд напълно отхвърли твърдението на Крейг Райт, че е създал Биткойн

Съдията от Обединеното кралство Джеймс Мелър публикува публично одобреното решение по съдебно дело, в което участват австралийският предприемач Крейг Райт и Алиансът за отворени криптопатенти (COPA).

21.05.2024 13:00 1 мин. четене

Биткойн навлиза в ерата на институционалните инвестиции – големите риби наливат милиарди в крипто

Според скорошни данни от фирмата за пазарно разузнаване IntoTheBlock, големите крипто инвеститори са увеличили значително своите Биткойн притежания, натрупвайки десетки милиарди долари от пускането на спот ETF през януари.

21.05.2024 10:00 1 мин. четене

Колко трябва да е цената на Биткойн, за да надмине среброто?

През 2024 г. среброто направи забележително завръщане, изпреварвайки биткойн като осмият най-голям актив по пазарна капитализация, след като загуби позицията си през март.

21.05.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

3 Отговори на “Биткойн резервите на борсите достигнаха рекордно дъно – какво означава това?”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.