НАЧАЛО Биткойн

Биткойн халвингът ли ще разпали следващия голям подем на криптовалутите?

28.04.2024 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн халвингът ли ще разпали следващия голям подем на криптовалутите?

Халвинга на Биткойн (BTC) - значимо събитие, което се случва приблизително на всеки четири години - отдавна се свързва с повишена пазарна активност и начало на бичи цикли.

Докато разглеждаме потенциалното въздействие на последното такова събитие, което се състоя на 20 април 2024 г., има убедителни показатели, които подсказват, че на хоризонта може да се появи още една бича тенденция.

Исторически погледнато, халвинг събитието на Биткойн е било свързано със значително поскъпване в предишни цикли. Чрез намаляване на възнагражденията, предоставяни на миньорите, и ефективно понижаване на инфлационния процент на Биткойн, халвинг събитията създават шок в предлагането, който често води до повишаване на търсенето и съответно на цената. Този модел е наблюдаван при предишни халвинг цикли, при които цената на Биткойн е нараствала значително в месеците и годините след самото събитието.

Нещо повече, четвъртият халвинг доведе до намаляване на инфлацията на Биткойн до едва 0.85%, което го прави по-малко инфлационен от традиционните хранилища на стойност като златото. Тази присъща рядкост, съчетана с все по-широкото институционално приемане и масовото приемане, създава предпоставки за потенциален скок в търсенето на BTC.

Настоящата обстановка допълнително подкрепя хипотезата за още един бичи цикъл. Интресното е, че предлагането на Биткойн на борсите намалява – тенденция, която започна преди халвинга и продължи след самото събитие. Освен това неотдавнашното одобрение на спот Биткойн ETF от регулаторните органи отвори вратите за навлизане на по-широк кръг инвеститори на пазара, които потенциално могат да инжектират значителен капитал в Биткойн.

Макар че е важно да се признае, че миналите резултати не са показателни за бъдещите, съвпадението на тези фактори представя обещаваща картина за траекторията на Биткойн. Ако историческите тенденции се запазят, през следващите месеци и години може да видим как Биткойн започва нов бичи цикъл, като потенциално може да достигне нови исторически върхове.

В заключение, въпреки че бъдещата траектория на Биткойн остава несигурна, халвинга на Биткойн, съчетан с подкрепящата пазарна динамика, предполага, че на хоризонта може да се появи още един бичи цикъл. Инвеститорите трябва да следят отблизо развитието на криптовалутното пространство и да обмислят потенциалните възможности, представени от това ключово събитие.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Спад на новите Биткойн адреси – каква е причината?

Мрежата на Биткойн преживява значителен спад в създаването на нови адреси, достигайки най-ниското си ниво от юли 2018 г.

20.05.2024 8:30 1 мин. четене

Биткойн: Какво правят крипто китовете тази седмица

Активността на Биткойн (BTC) спадна до най-ниската си точка от началото на годината, тъй като криптовалутата установи нива на съпротива и подкрепа около границата от $65,000.

20.05.2024 6:00 2 мин. четене

Биткойн все още не е приключил бичия си цикъл – какво да следим

Ръководителят на платформата за блокчейн анализи CryptoQuant вярва, че Биткойн (BTC) в момента е само по средата на своя бичи цикъл.

19.05.2024 10:30 1 мин. четене

Ето кои нива на Биткойн (BTC) трябва да следим

Биткойн (BTC) наскоро скочи до най-високото си ниво от повече от месец, показвайки силна възходяща инерция.

19.05.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.