НАЧАЛО Биткойн

Защо Биткойн отново падна под $22,000?

март 9, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Защо Биткойн отново падна под $22,000?

Биткойн (BTC) отново спадна под $22,000, като най-вероятната причина за това са важни събития в индустрията.

Silvergate, банка, която е приятелски настроена към индустрията на криптовалутите, обяви, че ще прекрати дейността си и ще се ликвидира поради неотдавнашните промени в индустрията и нормативната уредба.

Новината доведе до 36% спад на акциите на банката след края на работния ден и доведе до спад на Биткойн от $22,100 до $21,700.

Банката има активи за около $11 милиарда и увери, че ще изплати всички депозити по организиран начин.

Тя също така закрива платформата си SEN, която позволяваше на институциите бързо да обменят криптовалути 24 часа в денонощието.

Новината за прекратяването на дейността на Silvergate предизвика загриженост сред участниците в индустрията. Напускането на банката вероятно ще създаде празнина на пазара за банкови услуги, благоприятни за крипто. Очаква се обаче Signature Bank, друг ключов банков партньор в индустрията, да се възползва от ситуацията и да спечели нови клиенти.

Решението на Silvergate идва след срива на FTX.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Анализатор сподели предупреждение за BTC


Сривът на борсата, с която Silvergate си партнираше, се отрази значително на дейността на банката. FTX е обвинена, че е използвала измамно депозити на клиенти, за да финансира своя хедж фонд, което е довело до продължаваща съдебна битка с нейния основател Сам Банкман-Фрийд.

Банкман-Фрийд е обвинен, че стои зад една от най-големите финансови измами в историята и е изправен пред заплахата от 115 години затвор за различни обвинения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Какво може да се случи с Биткойн след решението на Фед относно лихвените проценти?

Биткойн трейдърите и инвеститорите очакват с нетърпение съобщението на Федералния резерв (Фед) относно лихвените проценти, което се очаква да окаже значително влияние върху крипто пазара.

март 22, 2023 16:00 3 мин. четене

Биткойн: Пазарът може да е свръхкупен – какво следва?

Стрелката на индекса на страха и алчността (Crypto Fear and Greed Index), инструмент за измерване на пазарните настроения към криптовалутите, се повиши до нов връх, който не е достиган от ноември 2021 г. – когато Биткойн достигна $69,000.

март 22, 2023 7:00 2 мин. четене

Биткойн ще стигне $50,000 по-бързо отколкото повечето хора очакват

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, наскоро сподели актуализираните си виждания за потенциалния възход на Биткойн.

март 21, 2023 20:00 2 мин. четене

Биткойн: MicroStrategy почти изплуваха на цената на покупка

Стойността на Биткойн се доближава до средната покупна цена на най-големия публичен притежател на криптовалутата – MicroStrategy.

март 21, 2023 19:00 2 мин. четене